Möbler
www.mobel.se

Bord

Ett bord har många funktionella användningsområden i hemmet. Det är en möbel som återfinns i nästan alla rum i ett hem. I köket har vi matbord, i kontorsrummet finns ett skrivbord eller ett datorbord. I vardagsrummet har många ett soffbord framför soffan för fredagsmys och kanske fjärrkontroller.

Här har vi satt ihop en köpguide för dig som ska köpa nytt bord och vill göra det online. Borden kommer från kända varumärken med duktiga designers. Välj typ av bord eller vilket märke du vill kika närmare på.

Bordstyper: Soffbord | Sängbord | Matbord | Skrivbord | Skötbord | Sidobord

Populärt inom bord

 • Runt satsbord i glas mässing, Madam Stoltz

  runt satsbord i glas mässing, madam stoltz
  Artikelnamn: G011 COFFEE TABLE, S/2 antik brass frame. Satsbord i glas mått:  D:70 x höjd 35 cm / D: 49 x höjd: 30 cm. Observera att bordet är lågt. Mät så att det passar din soffa. Utställningsexemplar finns att se i butiken.Märke: Madam Stoltz. Bordets vikt: 14,6 kg.
 • RIB Matbord Svart

  rib matbord svart
  Rib är ett stilrent och rymligt bord som är perfekt för både matsal och kök. Många får plats runt bordet då det inte har några bordsben, utan en stadig stomme centrerat under skivan. Rib är gjord av mangoträ och har ett vackert och trendigt ribbat underrede. Design & egenskaperRib har ett rustikt men elegant utseende. Vi rekommenderar att ha mellan 4-6 stolar runt bordet. Men då Rib är rymligt kan så många som 8 personer få plats samtidigt. Detta beroende på stolarnas bredd. Höjd från golv underkant av bordet är 73 cm.Bordet är runt vilket även gör det rymligt.Material & skötselRib är gjort i mangoträ.Mango som träslag är mjukt och har en lång torkningsprocess. Bordet är känsligt mot värme och fukt. Använd alltid underlägg för glas, kastruller och dylikt. Vid avtorkning av bordet får inte rengöringsmedel användas. Den bets som används kommer i så fall nötas av och bordet efterhand bli blekt.Leverans & förpackningRib levereras i två delarAntal förpackningar: 2 stFörpackningsmått: 130x130x15 cm / 57x57x82 cmVikt: 30 kg / 18 kgObservera att miljöbilden visar matbordet i brun färg.
 • Satsbord vit marmor och mässing, Madam Stoltz

  satsbord vit marmor och mässing, madam stoltz
  Artikelnamn: H004 COFFEE TABLE WHITE MARBLE, BRASS, S/3.Mått. Diameter 44 x höjd 41 cm/ Diameter 34 x höjd 37 cm/ Diameter 25 x höjd 33 cm. Märke: Madam Stoltz.
 • PRISMA Soffbord 80 Svart

  prisma soffbord 80 svart
  Prisma är ett häftigt och elegant soffbord som lyfter känslan av lyx till nya höjder i vilket vardagsrum som helst. Bordet har en skiva av glas och ett underrede i ett geometriskt mönster som påminner om just diamanter och prismor. Prisma tar verkligen sin plats i vardagsrummet, men känns ändå nätt tack vare sin luftiga design. Design & egenskaperFyrkantigt soffbord med elegant och unik design.Bordsskivan är av härdat glas i färgen smoke.Underredet är i mattsvart metall.Leverans & förpackningBordet levereras omonterat. Antal förpackningar: 2 stFörpackningsmått: 87x86x6 cm / 43x44x49 cmVikt: 12 kg / 5 kg

Fler tips på bord

 • HOPPELI Matbord Grå/Brun, Matbord

  hoppeli matbord grå/brun, matbord
 • THOR Bord 140 Runt Svart+6 MONACO Stol Svart/Grå Dyna Svart, Matgrupper utomhus

  thor bord 140 runt svart+6 monaco stol svart/grå dyna svart, matgrupper utomhus
 • Trädgårdsbord svart 200x100x74 cm glas och konstrotting, Matbord

  trädgårdsbord svart 200x100x74 cm glas och konstrotting, matbord
  Matbordet är speciellt utformat för att stå i trädgården eller på uteplatsen! Trädgårdsbordet är tillverkat av PE-rotting, vilket gör det väderbeständigt och tåligt. Dess stålram och bordsskiva&hellip:
 • Melody Satsbord (2 st) - Mässing

  melody satsbord (2 st) - mässing
 • Matgrupp 7 delar svart konstläder, Matgrupper

  matgrupp 7 delar svart konstläder, matgrupper
  Vår matgrupp består av 6 matstolar och ett stort matbord och blir perfekt i ditt matrum eller kök. Matstolarna är klädda i konstläder för komfort. Tack vare den mjuka sitsen och ryggstödet ger&hellip:
 • Androgyne Sidobord Bordsskiva, Svart

  androgyne sidobord bordsskiva, svart
  Androgyne sidobord från Menu, formgivet av Danielle Siggerud. Här har vi ett vackert sidobord med en elegant siluett. Bordet är uppdelat i två delar, basen och bordsskivan. Detta gör att du får mixa och matcha fritt bland olika utföranden så du kan välja det bord som passar bäst hemma hos dig. Basen till bordet är gjord i stål medan bordsskivan är gjord i elegant marmor. Bordet blir ett utmärkt komplement till vardagsrummet eller sovrummet där det kan bära upp fina vaser och krukor. Bas och bordsskiva säljes separat Viktig information om marmor Marmor är ett poröst och levande stenmaterial vilket innebär att det kan förekomma mönster- och färgskiftningar, varje skiva är därmed unik. För att marmorskivan ska bevara dess vackra yta så är det viktigt att man behandlar den varsamt och följer de rekommenderade skötselråden. Tänk på att en polerad marmorskiva har en viss avstötande effekt mot vätskor, men har trots detta en större tendens att få synliga etsningar och matta fläckar när den kommer i kontakt med sura ämnen, i jämförelse med en matt marmorskiva. Vi tar inget ansvar för eventuella skador som kan uppstå, all användning med marmor sker på egen risk. Marmor är väldigt känsligt mot sura vätskor såsom juice, vin och sura rengöringsmedel, men även kaffe, te och läsk kan orsaka att ytan etsas. Marmor kan även suga åt sig och få mörka missfärgningar av oljor eller vatten vid långvarig kontakt. Använd alltid underlägg under porslin, glas och varma pannor och grytor. Rengör alltid skivan omedelbart med en trasa eller svamp vid spill för att förhindra skador på marmorn. Rengöra stenskivan med en lösning av vatten och en PH-neutral tvål och torka sedan med en torr trasa. Använd inte rengöringsmedel som innehåller syra, ättika, blekmedel, ammoniak eller andra rengöringsmedel för allmänt bruk. Det är starkt rekommenderat att impregnera marmor. Symaskinsolja rekommenderas ej då den gör stenen mörkare. Observera att den bästa åtgärden att behandla fläckar eller etsning beror på marmorns yta och färg samt det ämne som har orsakat skadan. Fråga en expert för råd för just din marmorskiva. Taroli – vad är det? Marmor är ett naturligt material som har formats i berggrunden under 140 miljoner år, och när man utvinner stenen förekommer det att det har bildats små bubblor som brukar vara några få millimeter i diameter. Dessa gasbubblor kallas Taroli och brukar fyllas igen och tätas i den mån det är möjligt. Man vill alltid bevara stenens naturliga utformning och charm vilket även innebär att det kan förekomma mindre vattenkristaller som bildats naturligt av det vatten som runnit genom berggrunden under alla dessa år.
 • Trädgårdsbord antracit 89 cm plast, Matbord

  trädgårdsbord antracit 89 cm plast, matbord
  Njut av en god kopp kaffe eller måltid med dina vänner runt vårt trädgårdsbord! Detta bord utstrålar en känsla av charm på din uteplats, däck eller andra uteplatser! Detta trädgårdsbord är&hellip:
 • Hang Out soffbord Svart ek-mässing

  hang out soffbord svart ek-mässing
 • Arandis Förlängningsbart Matbord och 6st Mulilo Karmstolar, Matgrupper utomhus

  arandis förlängningsbart matbord och 6st mulilo karmstolar, matgrupper utomhus
 • TUNIS Bord 220-280x90 Svart + 6 MAGGIE Stol m Dyna Blå, Matgrupper utomhus

  tunis bord 220-280x90 svart + 6 maggie stol m dyna blå, matgrupper utomhus
 • Slit Round Bord High, Mässing

  slit round bord high, mässing
  Slit Table i från HAY är ett modernt och stilrent bord där man tagit formspråket i från origamitekniken som är en japansk papperskonst.Bordet är tunt och fint likt ett vikt papper. Det finns i flera olika utföranden och fungerar bra som soffbord eller sidobord .De färgade borden är gjorda av pulverlackerat stål. Spegel och Mässing är tillverkade i högglans polerat stål.För skötsel klick här: Skötsel
 • Cliff soffbord - Grön/krom

  cliff soffbord - grön/krom
 • CUBIC Soffbord 100x70x44 cm, Soffbord

  cubic soffbord 100x70x44 cm, soffbord
 • Turner sängbord - Vit

  turner sängbord - vit
 • Chicago New Matgrupp, Matgrupper

  chicago new matgrupp, matgrupper
 • Matgrupp Irene med 4 st matstolar Catrine

  matgrupp irene med 4 st matstolar catrine
  Irene matbord förlängningsbart upp till 200 cm med en bordstopp i MDF och bordsben i metall. Matchas med 4 st Catrine matstolar med stolsits i polyester och stolsben i metall. Bord och stol kräver enklare montering. Bordets mått: Längd: 160 cm,
 • Matbord Camille

  matbord camille
  Camille matbord med en topp i stavlimmad teak och bordsben i metall. Bordet kräver enklare montering.
 • DALIBOR Soffbord L 80 Rund Brun, Soffbord

  dalibor soffbord l 80 rund brun, soffbord
 • Bargrupp 5 delar plast gul, Matgrupper

  bargrupp 5 delar plast gul, matgrupper
  Denna bargrupp med modern design passar in i ett modern hem, trädgården, barer eller restauranger. Dess rena och samtida design kompletterar din inredning. Bordsskivan är tillverkad i MDF som är lätt&hellip:
 • Soffbord grå 80x80x50 cm trä, Soffbord

  soffbord grå 80x80x50 cm trä, soffbord
  Detta vackra och stadiga soffbord i trä har rikligt med förvaringsutrymme. Det är tillverkat utav högkvalitativa material och är väldigt slitstarkt. Detta robusta, massiva soffbord har fyra lådor&hellip:
 • SAITANOJA Soffbord 80 cm Mässing/Svart, Soffbord

  saitanoja soffbord 80 cm mässing/svart, soffbord
 • ALCA Soffbord Betong/Svart, Soffbord

  alca soffbord betong/svart, soffbord
 • TS soffbord svarta ben Ø 55 cm svart marmor

  ts soffbord svarta ben ø 55 cm svart marmor
 • PESO Matgrupp 180 + 6 JAMPE Matstol Vit, Matgrupper

  peso matgrupp 180 + 6 jampe matstol vit, matgrupper
 • Tall Mini O Table Sidobord Ø50 cm, Svart/Klarglas

  tall mini o table sidobord ø50 cm, svart/klarglas
  Tall Mini O Table sidobord från OX Denmarq, formgiven av Dennis Marquart. Ett elegant sidobord i glas och stål med mjuka och runda former. Bordskivan är tillverkad i transparent glas medan bordsbenen är tillverkade av mässingpläterat stål, svart pulverlackat stål eller rostfritt stål. Tillsammans utgör materialvalen en oslagbar kombination som känns både modern och klassisk på samma gång. Låt sidobordet stå intill soffan i vardagsrummet eller intill ett större bord framför den, använd det som sängbord eller låt det bli ett avlastningsbord i hallen.
 • Hattie Soffbord Svart Rotting

  hattie soffbord svart rotting
 • TRIBECA sidobord såpad ek / vit, Mavis

   tribeca sidobord såpad ek / vit, mavis
  Artikelnamn: 13433645 TRIBECA sidobord, såpad ek vita ben.  Utförande: toppskiva i vitsåpad rustik ek, ben i vitlackat stål.   Tribeca sidobord, mått: höjd 50 cm, diameter 47 cm. Leveranstid normalt ca 4-5 dagar.
 • Väggmonterat skrivbord 90x40x170 cm massivt akaciaträ, Skrivbord

  väggmonterat skrivbord 90x40x170 cm massivt akaciaträ, skrivbord
  Detta skrivbord utstrålar en snygg charm. Det blir en mittpunkt i din inredning. Det väggmonterade skrivbordet är tillverkat av massivt akaciaträ som har belagts med en naturlig finish för att ge&hellip:
 • Gesture Stol Ek

  gesture stol ek
 • Matbord 180x90x76 cm massivt sheshamträ, Matbord

  matbord 180x90x76 cm massivt sheshamträ, matbord
  Detta eleganta matbord i trä med en rustik charm kommer att passa perfekt i ditt kök eller din matsal. Matbordet är tillverkat i massivt sheshamträ. Shesham är ett tropiskt lövträ som är känt&hellip:
 • Pythagoras Skrivbord, Ek

  pythagoras skrivbord, ek
  Pythagoras Skrivbord är designat av Gustav Rosén för Maze. Ett flexibelt skrivbord där du kan välja mellan olika färger på skivan och konsoler i olika finish finns att köpa till.Det är nätt och praktiskt när det inte finns så mycket utrymme. Passar även i hallen som avlastningsyta eller i barnrummet. Skivan finns som lackad eller i fanér.Det sitter en metallskena på skivans baksida som har en rekommenderad maxvikt på 25kg.
 • Plaza matgrupp, marmorbord med 4 st Theo sammetsstolar - Rosa/Vit/Svart

  plaza matgrupp, marmorbord med 4 st theo sammetsstolar - rosa/vit/svart
 • Edge Air Nattduksbord, Svart

  edge air nattduksbord, svart
  Edge Air nattduksbord från Englesson med en kompakt, väggmonterad design för utrymmen där man har begränsat med yta. Nattduksbordet är tillverkat av lackerad MDF med ett extra, skyddande lager i lack på ovansidan och en dekorativ, karakteristisk kant på framsidan. Bra att veta om Edge Air nattduksbordet - Nattduksbordet kommer i olika färger.- Det här nattduksbordet är en del av Englessons kollektion Edge.- Väggfästen ingår. Hur bör du ta hand om nattduksbordet?- Rengör med en fuktig trasa.- Använd ett milt rengöringsmedel.- Torkas noggrant.
 • Soffbord med 2 lådor sniderier grå 110x50x40 cm trä, Soffbord

  soffbord med 2 lådor sniderier grå 110x50x40 cm trä, soffbord
  Är du på jakt efter ett mångsidigt soffbord som passar i de flesta miljöer? Vårt soffbord i trä med vintage stil är ett optimalt val! Du kan använda det som soffbord, sidobord, vardagsrumsbord,&hellip:
 • KVIINGE Sidobord 45 cm Flerfärgad, Sidobord & lampbord

  kviinge sidobord 45 cm flerfärgad, sidobord & lampbord
 • VALLONGAS Matbord 180 cm Brun, Matbord

  vallongas matbord 180 cm brun, matbord
 • MARKO Matbord 160 Akacia Brun, Matbord

  marko matbord 160 akacia brun, matbord
 • Matbord och stolar 7 delar grå, Matgrupper

  matbord och stolar 7 delar grå, matgrupper
  Denna svarta matgrupp i 7 delar har en elegant och modern design och det är perfekt för dem som både vill ha komfort och elegans i sin matsal eller kök. Bordsskivan är tillverkad av starkt, härdat&hellip:
 • Matgrupp 7 delar konstläder brun, Matgrupper

  matgrupp 7 delar konstläder brun, matgrupper
  Vår matgrupp har en elegant och modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordet har&hellip:
 • HIBOUX Skötbord 87 Vit, Skötbord

  hiboux skötbord 87 vit, skötbord
  Vitt skötbord med rundad design. Det är lätt att charmas av de söta möblerna i HIBOUX-serien. HIBOUX, som betyder ugglor på franska, är utförd i vitt med motiv av ugglor som ger möblerna karaktär&hellip:
 • Sidobord Domingo L

  sidobord domingo l
  Information: Polished stainless steel | black glass Dimensions: ø 44 x H. 55 cm
 • KENT Klaffbord 120 cm Brun/Whitewash, Matbord

  kent klaffbord 120 cm brun/whitewash, matbord
 • Matgrupp 7 delar svart konstläder, Matgrupper

  matgrupp 7 delar svart konstläder, matgrupper
  Vår matgrupp har en modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordsskivan är tillverkad&hellip:
 • Matgrupp för trädgården 9 delar plast grön, Matgrupper utomhus

  matgrupp för trädgården 9 delar plast grön, matgrupper utomhus
  Denna väderbeständiga matgrupp är perfekt för middagar i det fria i trädgården, på uteplatsen eller campingen. Trädgårdsbordet har ett parasollhåll så att du kan använda det tillsammans med&hellip:
 • Bombay ovalt soffbord - Vintage

  bombay ovalt soffbord - vintage
 • TURIENO Matgrupp 210 cm + 6 Tunis Matstolar, Matgrupper utomhus

  turieno matgrupp 210 cm + 6 tunis matstolar, matgrupper utomhus
 • Matgrupp 5 delar röd, Matgrupper

  matgrupp 5 delar röd, matgrupper
  Matgruppen har en elegant och modern design och passar bra till moderna hem, matsalar eller kommersiella restauranger. Bordsskivan är gjord av högkvalitativ MDF med PVC och stolen är gjord av konstläder,&hellip:
 • Skrivbord Pal

  skrivbord pal
  Material: 100% Melaminbelagd spånskiva Mått: 123 x 91,5 x 50 cm

Bord i olika former och design

Alla bord består av två delar, bordsben och en ovanpåliggande skiva. Sen finns det vissa varianter där man kan ha flera våningar med mellanskivor, underrede.

Ett dukat matbord

Valet av form på ett bord kan bero på många olika saker. Vad bordet ska användas till är en viktig faktor. Ska bordet rymmas i ett trångt kök är det bra om bordet har raka kanter och är kvadratiskt. Ett runt bord skapar ganska mycket s.k dött utrymme och är i alla lägen inte alltid praktiskt.

Om bordet ska användas för att äta mat på måste det vara tillräckligt högt. Såvida man inte har en japansk inredning och äter sittandes på en kudde på golvet. Ett soffbord däremot ska vara i lagom nivå för att nå sittandes i soffan.

Förutom formen och höjden är bordets funktioner en del av designen. Ett dynamiskt bord som är fällbart har fördelen att man kan skala mellan vardag på egen hand eller middagsbjudning. Ett annat alternativ är utdragbara bord som ger samma funktionella fördel.

Det pratas mycket idag om att vi sitter stilla alldeles för mycket. Kontorsjobb är ett område där detta skapar problem inte bara för hälsan men också ger arbetsskador. Det har börjat bli allt vanligare med höj- och sänkbara bord som därmed skapar högre flexibilitet. Det finns också ergonmiska skrivbord som har en vänligare utformning och har justerbara möjligheter i olika lägen.

Bord och stolar i samma köp

Ibland vill man byta ut hela köksgruppen på en och samma gång. Köpa nya stolar och ett matbord som matchar varandra i färg och stil. Det man ska leta efter då är vad som kallas för matgrupper eller matsalsgrupper. Det sistnämnda för lite finare stuk ifall man har en större sal där man bjuder på middagar.

Att köpa en hel matgrupp på en gång är i regel alltid billigare än att köpa styckvis. Många möbelaffärer brukar ha kampanjer på utvalda matbord och kökstolar. Lyckas man pricka in behovet med en mellandagsrea eller annan utförsäljning kan göra riktiga fyndköp.

Exklusiva bord från duktiga formgivare och kända varumärken

En del bord är väldigt mycket dyrare än andra. Ibland kan man inte riktigt förstå varför vid blotta åsynen av borden. Tar man reda på lite mer kan man då se att det är ett exklusivt varumärke med material i högre kvalitet och ofta även designat av en superkänd formgivare.

Här i Sverige har vi ett namn som ofta återkommer när det gäller exklusiva möbler. Det är Bruno Mathsson som gjort allt från soffor och fåtöljer till bord. Möbler designade av honom har ett väldigt högt andrahandsvärde så man kan se hans möbler säljas relativt dyrt på Blocket men även på auktion.

ilead