Möbler
www.mobel.se

Matbord

I husets hjärta, köket, fyller vi våra kroppar med energi för att orka med dagens bestyr. Matbord och stolar är givna möbler i köksinredningen. Matbordet kan se olika ut, vara olika stora och tillverkade i både billiga och exklusiva material. Här hittar du en samling av fina köksbord för det lilla köket till den stora matsalen.

Matbordstyper: Matgrupper (bord & stolar) | Klaffbord & Slagbord | Köksbord | Barbord & Bardiskar | Cafébord | Matsalsbord

Populärt inom matbord

 • Matbord 140 cm ek, Hubsch

  matbord 140 cm ek, hubsch
  Artikelnamn: 880705- Dining table, oak, nature- Hubsch.Mått: längd 140 cm, bredd 80 cm, höjd 74 cm.Material: massiv ek samt mdf/ ekfanér.Välkommen att beställa. Leveranstid ca 1-2 veckor.
 • Matbord Filippa 80x80+45 cm

  matbord filippa 80x80+45 cm
  Modernt klaffbord i skandinavisk design i massiv oljad och vitpigmenterad ek. Konade vitmålade ben. 80x80, höjd 74 cm. Bordet är praktisk med en uppfällbar klaff som förlänger bordet från 80 cm till 125 cm. Montera själv.
 • Iläggskiva Olivia

  iläggskiva olivia
  Iläggsskiva till matbord Olivia i MDF och vit högtryckslaminat. 45x90 cm.
 • Ding Bord Ek/Glas

  ding bord ek/glas

Fler tips på matbord

 • Mimir betongbord - Naturgrå betong

  mimir betongbord - naturgrå betong
 • Matgrupp 7 delar röd, Matgrupper

  matgrupp 7 delar röd, matgrupper
  Matgruppen har en elegant och modern design och passar bra till moderna hem, matsalar eller kommersiella restauranger. Bordsskivan är gjord av högkvalitativ MDF med PVC och stolen är gjord av konstläder,&hellip:
 • Matbord vit 140x70x75 cm härdat glas, Matbord

  matbord vit 140x70x75 cm härdat glas, matbord
  Detta matbord med enkla och moderna linjer blir perfekt i köket, matrummet eller andra rum. Dess träfibrer tillför en unik elegans till dina måltider. Detta matbord har pulverlackerade stålben vilket&hellip:
 • FACETTE Bord + 4 NIKOLAS Stolar Grå/Krom, Matgrupper

  facette bord + 4 nikolas stolar grå/krom, matgrupper
 • BARROW Bord 180 Vit + 6 MILVA Stol Sammet Grå, Matgrupper

  barrow bord 180 vit + 6 milva stol sammet grå, matgrupper
 • BARROW Matbord 180 Vit + 6 MARION Stol Mörkblå, Matgrupper

  barrow matbord 180 vit + 6 marion stol mörkblå, matgrupper
 • Trädgårdsbord svart 60x60x110 cm härdat glas, Matbord

  trädgårdsbord svart 60x60x110 cm härdat glas, matbord
  Detta slimmade barbord blir en praktisk detalj på din balkong eller i din trädgård! Med dess robusta stålram är barbordet mycket hållbart och stabilt. Tack vare den tjocka härdade glasskivan är&hellip:
 • CONNECTICUT matbord 98x198 cm

  connecticut matbord 98x198 cm
  Rektangulärt matbord i massivt mangoträ. Den släta bordsskivan har rundade hörn och lätt välvd ytterkant runtom, som för tanken till 60-talet. De snyggt formade benen förstärket retrokänslan och den praktiska placeringen av benen ger bättr
 • Carmen loungestol Vitlack

  carmen loungestol vitlack
 • Skagen matgrupp - Bord inklusive 6 st stolar - Vit/Brun

  skagen matgrupp - bord inklusive 6 st stolar - vit/brun
 • MONACO Bord 152-210x90 + 6 MAGGIE Stol Svart m Dyna Grön, Matgrupper utomhus

  monaco bord 152-210x90 + 6 maggie stol svart m dyna grön, matgrupper utomhus
 • Loop Stand Bord 160 cm, Grå

  loop stand bord 160 cm, grå
  Loop Stand Table 160 cm är ett snyggt och mångsidigt matbord från Hay. Bordet går utmärkt att använda som matbord i köket och vardagsrummet likväl som arbetsbord på kontoret. Det karaktäristiska underredet i stål gör att det står stadigt på sina trebenta stativ. Bordsskivan görs i antingen laminat eller linoleum som gör det beständigt mot repor, tryck och stötar. Välj mellan färgerna vit, svart och grå.Loop Stand Support rekommenderas.Bordet levereras omonterat. För mer information, se bifogat produktblad och produktmanual. Skötselråd, se nedan. Linoleum Vi rekommenderar rengöringsmedlet Riisfort Linoleums Care för ett bra skydd mot smuts och fläckar. Annars använd en urvriden trasa som sköljts i vatten eller en blandning av vatten och milt rengöringsmedel. Torka av tvålrester med torr trasa direkt. Om ytan blivit repad eller matt använd lämpligt rengöringsmedel anpassat för linoleum. Fläckar kan tas bort varsamt med Vit Spirit (Mineral Spirit) eller med en mirakelsvamp doppad i ljummet vatten eller linoleumrengöringsmedel. Torka torrt efter. Undvik alkaliska rengöringsmedel. Laminat Använd en urvriden trasa som sköljts i vatten eller en blandning av vatten och milt rengöringsmedel. Fläckar kan tas bort varsamt med ammoniak för hemmabruk samt en ren fuktig trasa eller en mirakelsvamp doppad i ljummet vatten. Använd aldrig mirakelsvampen torr. Torka av direkt med en torr och ren trasa. Undvik medel eller svampar som har en skrubbande effekt då de kan repa bordet. Loop Stand Round tillhör en serie som även omfattar runda bord och en klädhängare som är en av det mest populära i Hays sortiment.
 • Alva matbord 145-185 cm - Ek/brun wenge

  alva matbord 145-185 cm - ek/brun wenge
 • Matgrupp 5 delar plast grå, Matgrupper

  matgrupp 5 delar plast grå, matgrupper
  Vår matgrupp har en stilren och modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordsskivan&hellip:
 • CALDAS Matbord 180 Svart + 6 PEDER Stol Mörkgrå/Ek, Matgrupper

  caldas matbord 180 svart + 6 peder stol mörkgrå/ek, matgrupper
 • ULJESHULT Matbord 140 cm Vit/Trä/Natur, Matbord

  uljeshult matbord 140 cm vit/trä/natur, matbord
  Förlängsningsbart matbord. Längd 140+60 cm.
 • Matbord Bartlett 110 cm - Vit

  matbord bartlett 110 cm - vit
 • MAJESTIC Bord 210x100 Grå + 6 JENNY LYX Fåtölj Grå Dyna Vit, Matgrupper utomhus

  majestic bord 210x100 grå + 6 jenny lyx fåtölj grå dyna vit, matgrupper utomhus
 • Matgrupp 5 delar tyg blå, Matgrupper

  matgrupp 5 delar tyg blå, matgrupper
  Vår matgrupp har en stilren och modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordsskivan&hellip:
 • BRADLEY Matbord Förlängningsbart Valnöt, Matbord

  bradley matbord förlängningsbart valnöt, matbord
 • O Dining Table Matbord Ø100 cm, Stål/Grön marmor

  o dining table matbord ø100 cm, stål/grön marmor
  Matbordet O Dining Table är formgivet av Dennis Marquart för OX Denmarq. Matbordet passar perfekt för små utrymmen och tillför lyx och elegans med sina omsorgsfullt utvalda naturmaterial. Bordsskivan utgörs av en marmorskiva medan underredet är tillverkat av rostfritt stål. Välj bland följande marmorutföranden: vit Carrera, svart Marquina eller grön Indio.Skötselråd marmorbordFör att marmorn ska bevara sin ursprungliga yta är det viktigt att bordet behandlas varsamt och att de rekommenderade skötselråden följs noga. Innan bordet börjar användas bör det behandlas med ett skyddande syrfritt vax eller vit vaselinolja. Använd alltid underlägg för varma föremål eller föremål tillverkade av porslin, keramik eller silver som kan skrapa stenens yta. Rengör alltid skivan omedelbart med en trasa eller svamp vid spill för att förhindra skador på marmorn. Marmor är känsligt mot sura vätskor såsom juice, vin och sura rengöringsmedel, men även kaffe, te och läsk kan orsaka att ytan etsas. Använd alltid specialanpassade rengöringsmedel för marmor och undvik rengöringsmedel som innehåller syra, ättika, blekmedel, ammoniak eller andra rengöringsmedel för allmänt bruk. Taroli – vad är det?Marmor är ett naturligt material som har formats i berggrunden under 140 miljoner år, och när man utvinner stenen förekommer det att det har bildats små bubblor som brukar vara några få millimeter i diameter. Dessa gasbubblor kallas Taroli och brukar fyllas igen och tätas i den mån det är möjligt. Man vill alltid bevara stenens naturliga utformning och charm vilket även innebär att det kan förekomma mindre vattenkristaller som bildats naturligt av det vatten som runnit genom berggrunden under alla dessa år.Läs om material och skötselråd här.
 • Matbord Amos, 80 x 160 cm

  matbord amos, 80 x 160 cm
  Matbord Amos askfanerad MDF-skiva. Ben av lackad metall. Mått 80 x160 cm, höjd 75 cm. Levereras omonterad.
 • Note 90 Matbord, Svartoljad Ek / Grafitgrå Laminat

  note 90 matbord, svartoljad ek / grafitgrå laminat
  Note 90 matbord från Haslev med en modern, dansk design med en elegant look, skarpa detaljer och avfasade kanter perfekt för alla hem. Matbordet har ben i massiv ek med olika bordsskivor. Bra att veta om Note 90 matbord - Matbordet kommer i olika färger.- Note 90 uppskattas för den höga kvaliteten och hantverket.- Tillverkat i Danmark Hur bör du ta hand om matbordet?- För mer information ladda ned PDF.
 • Matbord, Hunneslätt 90x160 cm

  matbord, hunneslätt 90x160 cm
  Ett elegant och lättskött matbord i aluminium och bordsskiva i laminat. 90x160 cm, höjd 72. Montera själv.
 • THOR Bord 140 Runt Sand + 4 THOR LYX Fåtölj m Dyna Svart, Matgrupper utomhus

  thor bord 140 runt sand + 4 thor lyx fåtölj m dyna svart, matgrupper utomhus
 • Matgrupp 5 delar konstläder limegrön, Matgrupper

  matgrupp 5 delar konstläder limegrön, matgrupper
  Vår matgrupp har en stilren och modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordsskivan&hellip:
 • BETTY Matbord 140, Matbord

  betty matbord 140, matbord
 • Matgrupp Pence med 6st matstolar Valleta

  matgrupp pence med 6st matstolar valleta
  Pence matbord med en topp i sprayglas och bordsben i metall. Matchas med 6st Valleta matstolar med stolsits i polyester med dekorsöm och stolsben i metall. Bord och stol kräver enklare montering. Bordets mått: Längd: 180cm, Bredd: 90cm, Höjd: 7
 • RGE Toppskiva Hugo Matbord Rund- Vit/Vit

  rge toppskiva hugo matbord rund- vit/vit
  Hugo - sober look med känsla av 60-tal!Snyggt och praktiskt bordskiva med dekorativ kant av fanér och med rundade hörn. Bordskivan har en iläggsskiva som är 50cm lång som ligger fint placerad undertill när den inte används.Utdragsmekaniken är mycket välgjord och stabil.Kombinera med ben i önskad färg. Välj mellan Vita ben (VB67) eller Svarta ben (SB67)Bredd (cm): 207-257Djup (cm): 100Höjd (cm): 7,5Material: MDFYta: Lack / FanérFärg: Vit/Svart, Vit/Vit
 • TUNIS Bord 220-280x90 Vit/Grå + 6 Stapelstolar m Dyna Svart, Matgrupper utomhus

  tunis bord 220-280x90 vit/grå + 6 stapelstolar m dyna svart, matgrupper utomhus
 • KRONOBERG Bord 120 + 4 SALA Stol Vit/Svart, Matgrupper

  kronoberg bord 120 + 4 sala stol vit/svart, matgrupper
 • FRESH Matbord 180 cm Beige, Matbord

  fresh matbord 180 cm beige, matbord
 • MARGARIDA Matgrupp 180 cm + 6 CARRERA Matstolar, Matgrupper

  margarida matgrupp 180 cm + 6 carrera matstolar, matgrupper
 • Matgrupp Polar bord, 4 st Leone stolar

  matgrupp polar bord, 4 st leone stolar
  Polar är en matgrupp med ett stilrent matbord, bordsskiva av MDF och bordsben av metall. Bordets mått 75 x 120, höjd 75 cm. Matchas med 4st moderna och bekväma matstolar i manchestertyg med metall ben. Stolens mått; Höjd 90, bredd 46, djup 63 c
 • PORTALS Matbord 143 cm Svart/Teak, Matbord

  portals matbord 143 cm svart/teak, matbord
 • Snaregade Matbord Runt Ø138 cm, Ljusgrå

  snaregade matbord runt ø138 cm, ljusgrå
  Det runda matbordet Snaregade är designat av Norm Architects för danska Menu. Bordet har ett graciöst och minimalistiskt uttryck och gör plats för många personer. Bordsskivan erbjuds i svart eller ljusgrå ekfanér. Det smäckra underredet är tillverkat av pulverlackerat stål. Bordet tillhör en serie som utgörs av flera olika modeller. Välj mellan rektangulär, rund eller oval form. Se även Snaregade matbord med linoleumtopp.
 • Rhonda runt matbord 120 cm - Brun / Antikt guld

  rhonda runt matbord 120 cm - brun / antikt guld
 • Tiana matgrupp, runt matbord med 4 st Carisma sammetsstolar - Vit/Blå

  tiana matgrupp, runt matbord med 4 st carisma sammetsstolar - vit/blå
 • EDMUND Matgrupp 180 cm + 6 LIMHAMN Matstolar Grå, Matgrupper

  edmund matgrupp 180 cm + 6 limhamn matstolar grå, matgrupper
 • OLIVER Bord 140 Runt + 6 Stolar Vit/Teak + Dyna Grå, Matgrupper utomhus

  oliver bord 140 runt + 6 stolar vit/teak + dyna grå, matgrupper utomhus
 • Matgrupp 3 delar mörklila, Matgrupper

  matgrupp 3 delar mörklila, matgrupper
  Matgruppen har en elegant och modern design och passar bra till moderna hem, matsalar eller kommersiella restauranger. Bordsskivan är gjord av högkvalitativ MDF med PVC och sitsen är gjord av PP, vilket&hellip:
 • Matbord Desiree - Vit/ljus ek

  matbord desiree - vit/ljus ek
 • BRADLEY Bord Ek, Matbord

  bradley bord ek, matbord
 • Matbord och stolar 7 delar grå, Matgrupper

  matbord och stolar 7 delar grå, matgrupper
  Denna svarta matgrupp i 7 delar har en elegant och modern design och det är perfekt för dem som både vill ha komfort och elegans i sin matsal eller kök. Bordsskivan är tillverkad av starkt, härdat&hellip:
 • Matgrupp Irene med 4st matstolar Midsjö

  matgrupp irene med 4st matstolar midsjö
  Irene förlängningsbart matbord med topp i MDF och bordsben i metall. Matchas med 4st Midsjö matstolar med stolsts i polyester och stolsben i metall. Bord och stol kräver enklare montering. Bordets mått: Längd: 160cm, Bredd: 85cm, Höjd: 75cm. S
 • Matgrupp för trädgården 5 delar massivt akaciaträ, Matgrupper utomhus

  matgrupp för trädgården 5 delar massivt akaciaträ, matgrupper utomhus
  Vår bargrupp blir knutpunkten både inomhus och utomhus. Gruppen är tillverkad i massivt akaciaträ och är mycket stadig, stabil och hållbar. Den väderbeständiga PE-rottingen på stolsitsen och ryggstödet&hellip:
 • BORIS Bord 160 + 4 JENCA Stol Vit/Brun/Grå, Matgrupper

  boris bord 160 + 4 jenca stol vit/brun/grå, matgrupper
  Små märken och skåror på upp till 5-6 mm är en naturlig del av hantverket och möbelns design. Dessa kan öka eller minska beroende på väderförhållanden och klimatet inomhus och skapar patina&hellip:
 • CARRERA Matgrupp 106 cm med 4 TESSIE Köksstol Grå/Svart, Matgrupper

  carrera matgrupp 106 cm med 4 tessie köksstol grå/svart, matgrupper
 • DALARÖ Slagbord 67-140x60 Vitlackad Akacia, Matbord

  dalarö slagbord 67-140x60 vitlackad akacia, matbord
  Slagbord i vitlackad akacia. Praktiskt slagbord med enkel, funktionell design i massiv akacia. Tack vare slagbordets konstruktion med två klaffar kan bordets längd enkelt anpassas efter behov. Med båda&hellip:
 • Stol Sammet 48x48xh84 cm Mörkgrå

  stol sammet 48x48xh84 cm mörkgrå
 • Matgrupp 5 delar plast svart, Matgrupper

  matgrupp 5 delar plast svart, matgrupper
  Vår matgrupp har en stilren och modern design och passar perfekt i moderna hem, matrum eller kommersiella restauranger. Dess stilrena och moderna design kommer att komplettera din inredning. Bordsskivan&hellip:
 • Paris matgrupp 180 cm bord svart + 6 st Ventos matstolar grått sammet

  paris matgrupp 180 cm bord svart + 6 st ventos matstolar grått sammet

Olika typer av matbord

Köksbord

Vid köksbordet sätter vi oss för att inta måltider. Det är här vi äter vår tallrik med gröt, flingor med mjölk eller dricker smoothie och äter en macka.

Matbordet i köket är också en plats där många gör andra saker än äter. Barnen kanske gör sin matteläxa och du går igenom morgondagens presentation för mötet med jobbet. Det är nog det bord i hemmet som används mest och utsätts för mest slitage. Därför är det viktigt att man har ett bord med både bra funktion och kvalité.

Matgrupper

Ett bra sätt att köpa nytt matbord och stolar på i samma paket är en matgrupp. Matgrupper finns vanligtvis med bord och stolar för 4 till 6 personer. Borden är fyrkantiga och har formen av kvadrat eller rektangel.

När man köper köksbord och köksstolar som ett paket blir totalpriset lägre. Ska man köpa helt nya köksmöbler eller byta ut befintliga kan det därför löna sig att titta efter en fin matgrupp.

Det som också gör matgruppen attraktiv är sammansättningen av bord och stolar. De är utvalda för att matcha varandra i design. En del grupper finns det också möjlighet att variera materialval och färger till själv.

Matsalsbord för det större rummet

Vad är skillnaden på matbord och matsalsbord? Egentligen behöver det inte vara nån skillnad. Ett matbord är mer ett samlingsnamn för alla typer av bord där man äter. Med matsalsbord menas ett större bord där man serverar middagar och har plats för hela eller kanske ännu fler än familjen.

Ett stort kök rymmer ett matsalsbord men det är också vanligt att man har det i ett större samlingsrum om man har ett litet kök sin bostad. Om köksbordet har plats för två till sex personer tänker man att matsalsbordet har plats för sex personer och uppåt.

Klaffbord & Slagbord

För det mindre köket där man större delen av tiden endast äter själv eller på tu man hand blir ett stort köksbord onödigt. Det blir för trångt och kanske onödigt dyrt att köpa ett för stort bord.

Bord som man kan ändra storlek på när det behövs löser den här problematiken. Klaffbord och slagbord är namn på den typen av bord. De har en bordsskiva som är delad och kan vikas upp och ner. När gäster kommer på besök viker man upp skivan och fäller ner benen. När de åkt gör man tvärtom.

Barbord och bardiskar

En annan typ av bord som kan finnas i moderna hem är barborden eller bardisk om man så vill. Man kan använda de som serveringsutrymme eller för att äta sin snabba och enkla frukost vid.

Bardisken är något högre än vanliga matbord och därför behöver man höga barstolar för att nå upp.

Cafébord

Ett litet runt bord som vanligtvis används som utemöbel på balkongen eller i bersån. Kallas ibland också för balkongbord eller trädgårdsbord. Om du vill köpa den typen av bord kan du behöva gå till butikens uteavdelning.

Flexibla matbord med iläggsskiva

Flexibilitet i köket beroende på antal ätande gäster kan lösas med hjälp av matbord med iläggsskiva. Med ett sådant kan man dra ut ut bordet och lägga en extra bordsskiva i mitten. Det finns också bord med skenor som dras ut och där man istället lägger skivan på kanten.

Lösningen med iläggsskivor finns både för rektangulära och rund bord. För det runda matbordet blir slutresultatet istället en oval form efter att man lagt ner skivan.

ilead