Möbler
www.mobel.se

Köksstolar

Köket är i många hem hjärtat, pulsen där det händer mycket mer än att vi bara äter mat. Även om rummet är till för att äta frukost, lunch och middag är det också ett rum för umgänge. Med sköna köksstolar kan vi hänga i köket lite längre. Köp inte de första, billiga stolarna du hittar. Det är viktigt att ha något bekvämt att sitta på vid köksbordet.

Vi har valt ut köksstolarna från flera möbelaffärer och lagt in de alla här på sidan. Det gör enklare och mer överskådligt vilket utbud av matstolar som finns på nätet. Du kan börja kika på bilderna här nedanför. Vill du se stolar från ett specifikt varumärke klickar du i menyn och väljer namnet.

Flera typer av köksstolar: Höga Barstolar | Karmstolar | Pinnstolar

Populärt inom köksstolar

 • Department Wood H17 Pinnstol Grågrön - Stolar Gummiträ Grågrön - 1212120

  department wood h17 pinnstol grågrön - stolar gummiträ grågrön - 1212120
  Wood pinnstol från Department. Pinnstolen är en klassiker som aldrig blir omodern. En enkel design med tidlöst formspråk kombinerat med moderna linjer. Stolen passar lika bra vid köksbordet som i matsalen.Wood pinnstol tillverkas i gummiträ, vitpigmenterad ek och finns i flera härliga färger. Levereras i förpackning om två stolar, vilket gör att stolen endast kan beställas i jämna antal; 2, 4, 6 osv. Observera att priset som visas är per styck.Stolarna levereras omonterade och är enkla att montera. Vi har valt ut Grågrön Stolar i Gummiträ från Department med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.
 • Department Barstol Låg Högt Ryggstöd Svart / Svart Sammet - Barstolar Stål Svart - 307680+219811

  department barstol låg högt ryggstöd svart / svart sammet - barstolar stål svart - 307680+219811
  Barstol från Department med en modern, lite lägre design med rena, eleganta linjer och en industriell touch perfekt för en skön sittplats vid barbordet. Pallen har en stadig ram i lackerat stål med ett praktiskt fotstöd och ett bekvämt ryggstöd och en mjuk sits med exklusiv klädsel. Bra att veta om barstol - Barstolen kommer i olika färger.- Finns även som en hög modell.- Bekvämt fotstöd.- Uppskattas för den stilrena, luftiga designen och den höga komforten. Vi har valt ut Svart Barstolar i Stål från Department med stor omsorg.
 • Dalsland Karmstol - Svart

  dalsland karmstol - svart
 • Department Wood H17 Pinnstol Mörkgrön - Stolar Gummiträ Mörkgrön - 123990

  department wood h17 pinnstol mörkgrön - stolar gummiträ mörkgrön - 123990
  Wood pinnstol från Department. Pinnstolen är en klassiker som aldrig blir omodern. En enkel design med tidlöst formspråk kombinerat med moderna linjer. Stolen passar lika bra vid köksbordet som i matsalen.Wood pinnstol tillverkas i gummiträ, vitpigmenterad ek och finns i flera härliga färger. Levereras i förpackning om två stolar, vilket gör att stolen endast kan beställas i jämna antal; 2, 4, 6 osv. Observera att priset som visas är per styck.Stolarna levereras omonterade och är enkla att montera. Vi har valt ut Mörkgrön Stolar i Gummiträ från Department med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.

Fler tips på köksstolar

 • Jayden matstol - Beige/mörk valnöt

  jayden matstol - beige/mörk valnöt
 • Barstol PORTALS (4 st.)

  barstol portals (4 st.)
  Low bar chair, counter height. Die Casted Aluminum (solid seat and back). Supreme comfort, finish in ecru white. Extreme Durability combined with Teak FSC armrests, cushion included in Olefin 240gr
 • Pearl matstol - Vit

  pearl matstol - vit
 • Kartell Masters Barstol 75 Cm - Barstolar Återvunnen Termoplastisk Teknopolymer Svart

  kartell masters barstol 75 cm - barstolar återvunnen termoplastisk teknopolymer svart
  Masters från Kartell är en hyllning av tre ikoner inom möbeldesign. I formgivningen har Philippe Starck tagit inspiration från Arne Jacobsens "Sjuan", Eero Saarinens "Tulip Chair" och Charles Eames' "Eiffel Chair" och förenat dem till en charmig och slingrande hybrid.Masters särskiljer sig med sitt stadiga men samtidigt öppna ryggstöd som utgörs av siluetterna till de tre klassiska stolarna. På barstolsmodellen har benen förlängts och sitsen har förminskats något, men stolens omisskänliga grafiska uttryck består i allra högsta grad. Barstolen finns i två höjder; 65 cm som passar till de flesta köksskänkar och 75 cm som är anpassad till högre barbord. Masters lämpar sig för användning inomhus såväl som utomhus. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Edward matstol - Blå sammet

  edward matstol - blå sammet
 • Cadeira matstol 373 - Beige

  cadeira matstol 373 - beige
 • Department Barstol Hög Rygg Vit/petrol Grön Sammet - Barstolar Stål Petrolgrön - 13001118-12001272

  department barstol hög rygg vit/petrol grön sammet - barstolar stål petrolgrön - 13001118-12001272
  Barstol från Department. En stilren barstol med luftig och lätt design. Den här vackra stolen blir perfekt vid bardisken i vardagsrummet eller vid köksön i köket. Det minimalistiska uttrycket gör också att stolen lätt passar in bland övrig inredning utan att stjäla för mycket uppmärksamhet. Barstolen från Department finns i många olika varianter, du kan välja mellan svart eller vit ram med eller utan rygg och en sittdyna i lyxig sammet eller i läder från Tärnsjö Garveri. Vi har valt ut Petrolgrön Barstolar i Stål från Department med stor omsorg.
 • Karmstol Gilroy, 2-pack

  karmstol gilroy, 2-pack
  Gilroy karmstol är en exklusiv stol i lyxigt sammetstyg med dekorativt mönster och med svarta tåliga pulverlackade metallben. Stolen har en stoppad sits med djuphäftade detaljer och är oerhört komfortabel att sitta i. Säljs endast i 2-pack.
 • Kartell Charles Ghost Barstol 65 Cm Powder Blue - Barstolar Polykarbonat Powder Blue - 04898Z4

  kartell charles ghost barstol 65 cm powder blue - barstolar polykarbonat powder blue - 04898z4
  Charles Ghost barstol från Kartell med en klassisk design i polykarbonat med en modern tappning. Pallen har ben med en rundad, böjd form och en rund sits perfekt för en skön sittplats vid barbordet. Går att använda både inom- och utomhus. Formgiven av Philippe Starck. Bra att veta om Charles Ghost barstol - Klassisk design.- Modern tappning.- Tillverkad av polykarbonat.- Fyra rundade, böjda ben.- Rund sits.- Barstolen passar bra i köket. Hur bör du ta hand om barstolen?- Rengör med en fuktig trasa. Vi har valt ut Powder Blue Barstolar i Polykarbonat från Kartell med stor omsorg.
 • Karmstol Patio

  karmstol patio
  Fåtölj i skandinavisk stil med stoppning och textilklädsel. Ryggstöd med dekorknappar. Ben av trä. Bredd: 86 cm. Djup: 86 cm. Höjd: 104 cm.
 • Karmstol Zhili

  karmstol zhili
  Karmstol Zhili, 84 x 84 x 101 cm
 • Rebekah matstol - Mörkgrå/svart sammet

  rebekah matstol - mörkgrå/svart sammet
 • Emilia karmstol - Grön/ek

  emilia karmstol - grön/ek
 • West karmstol med nitar - Olivegrön/Svart

  west karmstol med nitar - olivegrön/svart
 • Nataly matstol - Grå/vit

  nataly matstol - grå/vit
 • JESOLO karmstol

  jesolo karmstol
  Karmstol i snygg, stoppad modell med machesterklädsel. Benen är i pulverlackerat stål. JESOLO är en stilren karmstol med mjuk skumfyllning som gör att du sitter bekvämt. Manchestertyget är mycket slitstarkt med Martindale på 40000. JESOLO är
 • Department Barstol Utan Rygg Grå/petrol Grön Sammet - Barstolar Stål Petrolgrön

  department barstol utan rygg grå/petrol grön sammet - barstolar stål petrolgrön
  Barstol från Department med en modern och avskalad design som passar perfekt att placera i köket vid köksön, eller vid drinkhörnan i sällskapsrummet. Barstolen har ett stadigt underrede som är tillverkat av svartlackerad stål som även är försett med ett bekvämt fotstöd. Den mjuka och bekväma sitsen finns i två olika utföranden, i lyxig sammet eller i kvalitetsläder.Egenskaper Finns i tre olika färger på underredet Finns i sammet eller läder Finns även med ryggstöd Med praktiskt fotstöd Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Moon matstol - Grå/krom

  moon matstol - grå/krom
 • Karmstol Boliden 2 st.

  karmstol boliden 2 st.
  Boliden är en snygg och modern stol med rombformade stickningar på insidan av ryggstödet och armstöden, och en passpoalkant som framhäver stolens organiska form.
 • Cadeira matstol 446 - Grön

  cadeira matstol 446 - grön
 • Smd Design Orbit Barpall 84 Cm Vit/ljusbrun - Barstolar Vit - 39101005

  smd design orbit barpall 84 cm vit/ljusbrun - barstolar vit - 39101005
  Orbit barstol från SMD Design, formgiven av Björn Dahlström. Barstol i en unik och spännande design. Tanken var att göra en enkel och lättplacerad pall med bra komfort och med en unik svävande lösning på själva fotstödet. Fotstödet är en ring som är infäst i stolpen med ett enda stöd. Som många till synes enkla lösningar är det betydligt svårare att få detta att fungera i praktiken. Det är få som kan konstruera en sådan här ”svävande” lösning på ett elegant och säkert sätt. Vi har valt ut Vit Barstolar från SMD Design med stor omsorg.
 • Cadeira matstol 386 - Grön

  cadeira matstol 386 - grön
 • Department Barstol Utan Rygg /mellow Rosa Sammet - Barstolar Stål Svart

  department barstol utan rygg /mellow rosa sammet - barstolar stål svart
  Barstol från Department med en modern och avskalad design som passar perfekt att placera i köket vid köksön, eller vid drinkhörnan i sällskapsrummet. Barstolen har ett stadigt underrede som är tillverkat av svartlackerad stål som även är försett med ett bekvämt fotstöd. Den mjuka och bekväma sitsen finns i två olika utföranden, i lyxig sammet eller i kvalitetsläder.Egenskaper Finns i tre olika färger på underrede Finns även med ryggstöd Med praktiskt fotstöd Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Böjträ Stol No18 Klassiker med rotting - Grå

  böjträ stol no18 klassiker med rotting - grå
 • Karmstol, Energy 2-Pack

  karmstol, energy 2-pack
  Karmstol av rotting och metallstomme. Kudde ingår. Höjd 80, bredd 40, djup 40 cm. Sitthöjd 47, sitt djup 43 cm. Monterad.
 • Stina karmstol - Valfri färg på klädsel och ben!

  stina karmstol - valfri färg på klädsel och ben!
 • Rowico Home - Wyoming stol Grått tyg/svarta ben

  rowico home - wyoming stol grått tyg/svarta ben
  Enkel och stilren stol med stoppad sits för skön komfort. Grått tyg i sitsen och svarta smala ben i metall. Stolen ingår i Rowicos serie Wyoming. OBS! Under rådande Corona-tider kan leveranstiderna ibland variera, vänligen maila oss på info@shophome.se så kan vi snabbt kika upp den estimerad
 • Normann Copenhagen Timb Karmstol Ultra Leather Tan/kamel - Stolar Ask Camel

  normann copenhagen timb karmstol ultra leather tan/kamel - stolar ask camel
  Karmstolen från Normann Copenhagen har en ren, funktionell design perfekt för alla hem, oavsett stil och smak. Stolen har en solid ram i ask med en sits och ett ryggstöd i askfanér och läder. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Lämplig för användning i både offentliga och privata miljöer. Formgiven av Simon Legald. Om karmstolen från Normann Copenhagen- Karmstolen kommer i olika modeller.- Från kollektionen Timb.- Finns även som en oklädd stol.- Denna produkt levereras monterad.- För mer information ladda ned PDF. Skötselråd för karmstolen- Produkten bör rengöras med varmt vatten och mild tvål.- Rengör med en fuktig trasa.- Använd ej slipande eller starka rengöringsmedel.- Dammsugning rekommenderas regelbundet. Shoppa Stolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Plaza velvet stol - Grön / Krom

  plaza velvet stol - grön / krom
 • Oslo barstol 92 cm - Vit PU

  oslo barstol 92 cm - vit pu
 • Matstol Destin - Krämvit

  matstol destin - krämvit
 • Stamford karmstol

  stamford karmstol
 • Hay Aac 38 Barstol Hög Svart Underrede / - Barstolar Polypropylen Concrete

  hay aac 38 barstol hög svart underrede / - barstolar polypropylen concrete
  Barstolen från Hay har en enkel, stilren design som aldrig går ur tiden. Pallen har ett slankt, industriellt underrede i pulverlackerad metall. Den har en mjukt kurvad sits i formgjuten polypropen med ett lågt ryggstöd för extra komfort och en luftig konstruktion perfekt för en skön sittplats vid barbordet. Formgiven av Hee Welling & HAY. Om barstolen från Hay- Den här barstolen är en del av Hays kollektion About A Stool.- En blandning av funktion och minimalism.- Lämplig för användning i både offentliga och privata miljöer.- Hög komfort.- Denna produkt levereras monterad.- Djup: 480 mm.- Bredd: 500 mm.- Höjd: 850 mm. Skötselråd för barstolen- För mer information ladda ned PDF. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Bridge matstol - Grå

  bridge matstol - grå
 • Böjträ Stol No14 klassiker - Vintage / Rotting

  böjträ stol no14 klassiker - vintage / rotting
 • Toby matstol - Grön

  toby matstol - grön
 • Department Barstol Hög Rygg Svart/svart Sammet - Barstolar Stål Svart - 13001105-12001271

  department barstol hög rygg svart/svart sammet - barstolar stål svart - 13001105-12001271
  Barstol från Department. En stilren barstol med luftig och lätt design. Den här vackra stolen blir perfekt vid bardisken i vardagsrummet eller vid köksön i köket. Det minimalistiska uttrycket gör också att stolen lätt passar in bland övrig inredning utan att stjäla för mycket uppmärksamhet. Barstolen från Department finns i många olika varianter, du kan välja mellan svart eller vit ram med eller utan rygg och en sittdyna i lyxig sammet eller i läder från Tärnsjö Garveri. Vi har valt ut Svart Barstolar i Stål från Department med stor omsorg.
 • Naya karmstol - Brun PU

  naya karmstol - brun pu
 • Libby matstol 7 - Grå

  libby matstol 7 - grå
 • York Karmstol Natur

  york karmstol natur
 • Danderyd No.30 karmstol böjträ - Whitewash / Rotting

  danderyd no.30 karmstol böjträ - whitewash / rotting
 • Barstol Hype 91 cm Konstläder

  barstol hype 91 cm konstläder
 • Dima matstol - Grön/svart

  dima matstol - grön/svart
 • Praxis karmstol - Rostfärgad sammet/svart

  praxis karmstol - rostfärgad sammet/svart
 • Stacey karmstol - Beige/svart

  stacey karmstol - beige/svart
 • Chic matstol - Turkos sammet/svart

  chic matstol - turkos sammet/svart
 • Petra barstol - svart konstläder och silver, med fotstöd

  petra barstol - svart konstläder och silver, med fotstöd
 • &Tradition In Between Barstol Sk9 - Barstolar Ek Oljad Ek

  &tradition in between barstol sk9 - barstolar ek oljad ek
  Barstolen från &tradition har en stilren, elegant design. Pallen har en formgjuten sits i ekfanér för bästa komfort med ben, armstöd i massiv ek och vackra, genomtänkta detaljer perfekta för designälskaren. Formgiven av Sami Kallio. Om barstolen från &tradition- Genuina material.- Barstolen är högkvalitativ.- Lämplig för användning i både offentliga och privata miljöer.- Barstolen kommer i olika modeller.- Den här barstolen är en del av &traditions kollektion In Between.- Inspirerad av skandinaviskt hantverk.- Djup: 540 mm.- Bredd: 580 mm.- Höjd: 1020 mm.- Vikt: 7 kg. Skötselråd för barstolen- För mer information ladda ned PDF. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Roxanne Matbordsstol Linne Sand

  roxanne matbordsstol linne sand
 • House Doctor - Stol, Found, Grön

  house doctor - stol, found, grön
  Stol utan armstöd med vackert, grönt manchestertyg. Att använda ett tyg som manchester i hemmet är ett fantastiskt sätt att leka med texturer och skapa en unik känsla. House Doctor har designat stolen Found med en bekväm sits som du kan sitta bekvämt på i timtal. Den naturnära, gröna tone
 • Hay Aac 38 Barstol Hög Svart Underrede / Dusty Green - Barstolar Polypropylen Dusty Green - 927290

  hay aac 38 barstol hög svart underrede / dusty green - barstolar polypropylen dusty green - 927290
  AAS 38 barstol från Hay med en enkel, stilren design som aldrig går ur tiden. Pallen har ett slankt, industriellt underrede i pulverlackerad metall och en mjukt kurvad sits i formgjuten polypropen med ett lågt ryggstöd för extra komfort. Den har en luftig konstruktion perfekt för en skön sittplats vid barbordet. Formgiven av Hee Welling & HAY. Bra att veta om AAS 38 barstol - Den här barstolen är en del av Hays kollektion About A Stool.- En blandning av funktion och minimalism.- Lämplig för användning i både offentliga och privata miljöer.- Hög komfort.- Denna produkt levereras monterad.- Djup: 480 mm.- Bredd: 500 mm.- Höjd: 850 mm. Hur bör du ta hand om barstolen?- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Dusty Green Barstolar i Polypropylen från HAY med stor omsorg.
 • Hay Pastis Karmstol - Stolar Vattenbaserad Lackad Ask Svart

  hay pastis karmstol - stolar vattenbaserad lackad ask svart
  Karmstolen från Hay har ett tidlöst, klassiskt uttryck för att elegant smälta in i olika inredningsstilar. Den har en stadig konstruktion i fanér med en vacker estetik. Välj mellan olika färger. Formgivning av Julien Renault. Om karmstolen från Hay- Formgivare är Julien Renault.- Gjord av fanér och vattenbaserad lack.- Stolen finns i flera utföranden.- Från serien Pastis. Stolens mått:- Djup: 500 mm.- Bredd: 595 mm.- Höjd: 800 mm.- Sittdjup: 380 mm.- Sitthöjd: 470 mm. Shoppa Stolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.

Köksstolarna som blir en del av inredningen

Vi har redan tagit upp att komfort är viktig men stolarna du köper till ditt kök bör också gå i linje med rummets övriga inredning. Köper man en matgrupp får man stolarna redan utvalda att passa till köksbordet. Väljer du själv kan du med stolarna få in lite färg om du vill.

Vita köksstolar är visserligen klassiskt och tidlöst men om köket i övrigt går i vita färgtoner kan stolarna bli en färgglatt inslag. Det finns stolar i en mängd olika utföranden och färger. Även materialet är en del av designen och kan ge personlig touch till ditt kök.

Några tips när du köper köksstolar

Om man redan har ett bord och ska köpa nya stolar kan det vara svårt att veta vad som är lämpligt. Vi har satt ihop ett par punkter som kan vara värt att fundera kring.

Se till att stolarna får plats runt matbordet

Mät hur mycket utrymme som finns mellan bordsbenen. Kolla så att du får in det antal stolar du tänkt köpa. Ta till lite luftrum mellan stolarna så att man kan skjuta in och ut de enkelt när man sätter sig och ska ställa sig upp från bordet.

Köp stolar i ett hållbart och tåligt material

Vi använder de varje dag och möbler som används flitigt slits ganska hårt. Det är lite extra viktigt med stolarna i köket som vi drar ut, skjuter in, sätter oss på och lutar oss tillbaka. Materialvalet är då väldigt viktigt för hållbarheten hos stolarna.

Välj tidlöst om du inte vågar chansa

Ett par tidlösa stolar kommer du inte att få ångest över att du köpte. Det finns nog en och annan som köpt ett par udda matstolar för redan efter nån månad ångra sig. Risken för att du inte längre känner att stolarna är "rätt" längre är lägre med klassiska stolar i tidlös färg och design.

Vita och svarta trästolar blir aldrig omoderna, vilket köksstolar i skinn (läder) eller rotting lätt kan bli.

Det finns så mycket fler stolar till köket än på IKEA

Även om IKEA är mångas förstahandsval för att deras köksstolar kan köpas så billigt vill vi slå ett slag för alternativa möbelbutiker. Inte många kan slå IKEA på fingrarna när det gäller pris men designmässigt kan vi tycka att de är lite för likriktade och att utbudet är för smalt.

Det finns andra kedjor med många fina stolar till köket i olika modeller. Karmstolar och pinnstolar från många fina varumärken kan köpas hos till exempel Confident Living eller FurnitureBox. Handlar man för över 500 kr hos ConfidentLiving får man fri frakt och hos Furniture Box är det alltid fri frakt på möbler. Det är det inte hos IKEA vare sig man besöker butiken eller beställer köksstolar hemifrån.