Möbler
www.mobel.se

Möbler » Stolar » Köksstolar

Märken på köksstolar:

Köksstolar

Köket är i många hem hjärtat, pulsen där det händer mycket mer än att vi bara äter mat. Även om rummet är till för att äta frukost, lunch och middag är det också ett rum för umgänge. Med sköna köksstolar kan vi hänga i köket lite längre. Köp inte de första, billiga stolarna du hittar. Det är viktigt att ha något bekvämt att sitta på vid köksbordet.

Vi har valt ut köksstolarna från flera möbelaffärer och lagt in de alla här på sidan. Det gör enklare och mer överskådligt vilket utbud av matstolar som finns på nätet. Du kan börja kika på bilderna här nedanför. Vill du se stolar från ett specifikt varumärke klickar du i menyn och väljer namnet.

Flera typer av köksstolar: Höga Barstolar | Karmstolar | Pinnstolar

 • Barstol P1 75 cm vitlack fårskinn, Mavis

  P1 Barstol 75 cm i vitlack med sits i fårskinn. P1 barstolar kan fås i vitlack samt även i oljad ek. P1 finns som pall, barpall 65 cm samt som barstol 75 cm.Utförande: Vitlack med sits i fårskinn.Material, Massiv björk. Kulör, Vit- NCS-S 0500-N. Glans 20.P1 barstol mått: Höjd 75 cm.Levereras monterad. Fri frakt. Leveranstid normalt 4 - 9 arbetsdagar.
 • Rossini karmstol antik, Sika-design

  Artikelnamn: 1007A.Rossini karmstol mått: Höjd 93 cm, bredd 54 cm, djup 55 cm. Sitthöjd 45 cm.Dyna finns att köpa till. Fraktfri leverans. I lager. Leveranstid 2-7 dagar.
 • Rossini karmstol svart, Sika-design

  Artikelnamn: 1007 Rossini stol svart - Sika-Design.Färg: svart.Rossini karmstol mått: Höjd 93 cm, bredd 54 cm, djup 55 cm. Sitthöjd 45 cm.Fraktfri hemleverans. Leveranstid 1-2 veckor.
 • Barstol TRICIA h: 69 cm thyme, Broste Copenhagen

  Barstol TRICIA från Broste Copenhagen71123146 TABURET 'TRICIA' JERNNICKEL/THYME TOP.Material: lackerad metall. Emaljerad topp i färg thyme (ljusgrå).Från Broste Copenhagen.Mått: Ø46 X Höjd 69 cm.Fri frakt. Leveranstid normalt ca 1- 2 veckor.
 • Hübsch High leg barstol - vit/natur

  Hübsch High leg barstol - vit/natur från Hübsch
 • Barstol /Hög pall i järn SIRE, Broste Copenhagen

  Material: sits i lackad mangoträ och underredet i järn. Vikt: 4,5 kg. Avtagbara genomskinliga gummitassar som skyddar golvet.  Mått: yttermått vid fötter 33 X 33 cm. Höjd 46 till 71 cm. Fri frakt. Bestälningsvara. Leveranstid ca 1-2 veckor.
 • Rossini karmstol taupe, Sika-design

 • Sika Design Isabell karmstol - Vit

  Sika Design Isabell karmstol - Vit från Sika Design
 • Sika Design Madeleine karmstol - Brun

  Sika Design Madeleine karmstol - Brun från Sika Design
 • Georg barstol hög sk

 • No135 barstol H76, svart

  No135 barstol från TON. Denna barstol med armstöd är en klassiker då den sedan 150 år tillbaka har funnits i många hem och miljöer världen över. Det är en barstol med tidlös design och vackert formspråk. Barstolen är snygg att ha i köket runt ditt barbord men blir också en dekorativ inredningsdetalj. En unik skapelse som med rena linjer, sin lätta vikt och tillverkad av fint naturmaterial väl förtjänar att kallas klassiker. Du kommer definitivt att glädjas över denna skönhet i många år. Barstolen har en sitthöjd på 76 cm.
 • Wood pinnstol H17, röd

  Wood pinnstol från Department. Pinnstolen är en klassiker som aldrig blir omodern. En enkel design som kombinerad tidlöst formspråk med moderna linjer. Stolen passar lika bra vid köksbordet som i matsalen. Wood pinnstol tillverkas i gummiträ, vitpigmenterad ek och i flera härliga färger. Levereras i förpackning om två stolar och som enkelt monteras ihop. Stolen kan endast köpas i minst 2 st stolar och i jämna par, dvs 2,4,6,8 osv. Priset som visas är per styck.
 • Normann Copenhagen Form Barstol Svart/Valnöt 65 cm

  Normann Copenhagen Form Barstol Svart/Valnöt 65 cm från Normann Copenhagen
 • Artwood Stamford karmstol - Taupe

  Artwood Stamford karmstol - Taupe från Artwood
 • Barstol P1 75 cm ekben ljust skinn, Mavis

  P1 Barstol 75 cm i oljad ek med sits i skinn. P1 barstolar kan fås i vitlack samt även i oljad ek. P1 finns som pall, barpall 65 cm samt som barstol 75 cm.Utförande: Oljad ek samt sits i ljust skinn.Material, Massiv ek och massiv björk. Kulör, Vit- NCS-S 0500-N. Glans 20.P1 barstol mått: Höjd 75 cm.Levereras monterad med vit sits. Sits i skinn medföljer.Fri frakt. Leveranstid normalt 4- 9 arbetsdagar.
 • Barstol 64

  Den retrofyllda Barstol 64 är formgiven av Alvar Aalto år 1936 för den finländska möbeltillverkaren Artek. Barstol 64 är en vidareutvekcling av den klassiska Pall E60 som är framskissad år 1933 av Alvar Aalto. Pall E60 kom att representera urkränan av funktionell möbeldesign med dess enkla form och rena linjer. Idén bakom de ikoniska pallarna är baserade på fyra stycken, lätt böjda ben som är sammansatta med en rund sits. Hemlligheten ligger i benens unika kurvning som senare blev ett disinkt kännetecken på samtliga av Alvar Aaltos möbler.Barstol 64 är tillverkad helt i björk och är en mycket funktionell pall som kan användas till sidobord och givetvis som en vanlig pall. Barstolen finns i två höjder och en uppsjö av alternativ och den mest klassiska är helt i björk. Under åren har flera utföranden tagits fram, däribland en sits i svart linoleum och en i vit laminat samt en helt lackerad sits i flera olika färger och en variant med klädd sits.
 • Dan Form Denmark Alfa barstol – Svart

  Dan Form Denmark Alfa barstol – Svart från Dan Form Denmark
 • Sika Design Simone barstol - Hög, vit

  Sika Design Simone barstol - Hög, vit från Sika Design
 • Rossini karmstol körsbär, Sika-design

  Rossini matstol i körsbärsfärgad rotting, Sika-Design Slittålig stol i äkta rotting. Stolen finns i fem färger. Ingår i Sikas Originals kollektion vars design härrör från 50- och 60-talet. Populär stol som passar på café och restaurang samt i hemmiljö.Färg: körsbärsbets.Artikelnamn: Rossini stol. Kirsebærbejdset. Varenr. 1007C.Rossini karmstol mått: Höjd 93 cm, bredd 54 cm, djup 55 cm. Sitthöjd 45 cm.Fraktfri hemleverans. Leveranstid 1-2 veckor.
 • Barstol P1 75 cm vitlack vit sits, Mavis

  P1 Barstol 75 cm i vitlack. P1 barstolar kan fås i vitlack samt även i oljad ek. P1 finns som pall, barpall 65 cm samt som barstol 75 cm.Utförande: Vitlackade ben samt vit sits.Material, Massiv björk. Kulör, Vit- NCS-S 0500-N. Glans 20.P1 barstol mått: Höjd 75 cm.Levereras monterad. Fri frakt. Leveranstid normalt 4- 9 arbetsdagar.
 • Barstol TRICIA h: 69 cm aubergine, Broste Copenhagen

  Barstol TRICIA från Broste Copenhagen71123145 STOOL 'TRICIA' IRONBRASS FINISH/AUBERGINE TOP.Material: lackerad metall. Matt svart med emaljerad topp i färg aubergine.Från Broste Copenhagen.Mått: Ø46 X Höjd 69 cm.Fri frakt. Leveranstid normalt ca 1- 2 veckor.
 • Barstol P1 75 cm ekben fårskinn, Mavis

  P1 Barstol 75 cm i ek med sits i fårskinn. P1 barstolar kan fås i vitlack samt även i oljad ek. P1 finns som pall, barpall 65 cm samt som barstol 75 cm.Utförande: Oljad ek med sits i fårskinn.Material, Massiv ek och massiv björk. Kulör, Vit- NCS-S 0500-N. Glans 20.P1 barstol mått: Höjd 75 cm.Levereras monterad. Fri frakt. Leveranstid normalt 4 - 9 arbetsdagar.
 • Normann Copenhagen Form Barstol Grå/Ek 75 cm

  Normann Copenhagen Form Barstol Grå/Ek 75 cm från Normann Copenhagen
 • MUUBS Stool bar oval barstol

  MUUBS Stool bar oval barstol från MUUBS
 • Beetle barstol plast svarta ben vit

 • FARMER/ORUST Matgrupp 4 Stolar Vit | Matgrupper

  Komplett matgrupp med bord och fyra stolar i lantlig stil. FARMER/ORUST är en tidlös matgrupp som gör sig alldeles utmärkt i det klassiska hemmet. Vackert matbord med fasad och vintage-behandlad bordsskiva i en gråbrun nyans. Stolen är en lite grövre pinnstol med god sittkomfort.
 • About a Stool 38 barstol h75, grön/vit

  About a Stool 38 från HAY, design av Hee Welling & HAY. Tanken med serien About a Stool var att skapa en stol med enkel design men ändå kombinera form, funktion, detalj och estetik. Barstolen är tillverkad av formgjuten polypropylen och rostfritt stål. Ät långa frukostar på denna dekorativa och bekväma barstol. Den nätta designen gör att den passar bra in i de flesta hem och miljöer.
 • Barstool NA4, ek/vit

  Barstool NA4 från &Tradition, formgiven av Norm.Architects. En stabil barstol i massiv ek och pulverlackerat vitt stål med industriell känsla. Barstolen har en rå design med mjuka inslag av klassiska material. Låt materialet åldras och få en fin patina med tiden.
 • Revolver barstol L, svart

  Revolver barstol från Wrong London, designad av Leon Ransmeier. Denna läckra barstol har en stram och stilren design som gör att den passar lika bra i offentliga miljöer som i det privata hemmet. Precis som en revolvers cylinder går fotstödet och sitsen att rotera 360 och sitsen är svagt konkavt formad för perfekt komfort. Stolen är tillverkad i svart pulverlackerat stål och aluminium som gör att den fungerar både inomhus och utomhus.
 • Pinnstol J104, vit

  Pinnstol J104 från Hay är formgiven av Jrgen Baekmark. Grundidn bakom stolen var en funktionalistisk och demokratisk design för folket när produktionen av stolen började på 40-talet. J104 är en nylansering av denna klassiska stol och är en av flera eleganta pinnstolar från Hay. Tillverkad i bok och finns i flera olika färger.
 • K65 barstol, vit laminat

  K65 barstol från Artek, formgiven av Alvar Aalto. En högre barstol som är tillverkad i klarlackerad björk med topp i vit laminat. Benen är något rundade och stolen har ett lägre ryggstöd för att öka komforten. Stolen passar utmärkt att ha i ett mindre kök vid ett högt bord eller i vardagsrummet vid baren så du kan erbjuda dina gäster snygg sittplats.
 • Artwood Cooper barstol

  Artwood Cooper barstol från Artwood
 • Artwood Maple Karmstol - grå

  Artwood Maple Karmstol - grå från Artwood
 • Normann Copenhagen Form Karmstol stål - Vit

  Normann Copenhagen Form Karmstol stål - Vit från Normann Copenhagen
 • Sika Design Simone barstol - Låg, vit

  Sika Design Simone barstol - Låg, vit från Sika Design
 • Isabell caféstol karmstol vit, Sika-design

  Artikelnr: 9181CPWH.Isabell ingår i Sikas Affäire kollektion vars design härrör från 50- och 60-talet. Isabel är en utomhus variant av Sikas populära Rossini stol. Finns även utan armstöd.Isabell karmstol mått: Bredd 55 cm, höjd 92 cm, djup 59 cm, sitthöjd 45 cm.Fraktfri hemleverans. I lager, leveranstid 4-5 dagar.
 • Monique karmstol vit, Sika-design

  Monique karmstol mått: Bredd 54 cm, höjd 93 cm, djup 62 cm, sitthöjd 46 cm.Artikelnamn: 9186CPWH White with cappuccino dot.Monique karmstol i rotting och konstrotting som tål utomhusbruk. Passar med ett teakbord eller cafébord i samma serie.Fraktfri leverans. Leveranstid normalt 1-2 veckor.
 • Domitalia Dora Köksstol - Vit

  Domitalia Dora Köksstol - Vit från Domitalia
 • Domitalia Playa-T Köksstol - Transparent

  Domitalia Playa-T Köksstol - Transparent från Domitalia
 • Vit designstol kurva by Craftenwood

  Om du vill sätta en originell prägel på ditt hem, gör så med Vit designstol kurva by Craftenwood.Färg: VitMaterial: ABSSätets höjd ca: 41 cmMått ca: 50 x 60 x 83 cm
 • Genomskinlig stol i plast by Craftenwood

  Om du vill sätta en originell prägel på ditt hem, gör så med Genomskinlig stol i plast by Craftenwood.Craftenwood
 • S-70 Barstol vit

 • Afteroom barstol lädersits svart-cognac

 • Beetle barstol plast mässingsben sweet pink

 • Hasslö Stol Vit | Stolar

  Hasslö är en klassisk pinnstol i vitt. En snygg och bekväm stol som passar utmärkt i köket. Hasslö finns i ett flertal olika färger. Säljs i 2-pack. Observera att priset ovan är per styck.
 • Fiber Tube bar stool w.back, grå/remix133

  Fiber bar stool tube från Muuto, formgiven av Iskos-Berlin. En modern barstol med bekvämt ryggstöd och harmonisk design. Barstolen är diskret men har en tydlig identitet där val av material består av återvunnen plast med ben i pulverlackerat stål. Perfekt som barstol vid en köksö eller vid baren. Höjd 65 cm.
 • In Between barstol SK8, vitoljad ek/Fiord 251

  In Between barstol SK8 från &Tradition, formgiven av Sami Kallio. Stolen ''In Between'' designades som ett samspel mellan positiva och negativa utrymmen som utgör en central del. Ryggstödet tillsammans med armstöden ger ett spännande intryck. Barstolen är producerad med hjälp av två klassiska tekniker. Formpressning och svarvning. Det traditionella handarbetet visar tydligt den skandinaviska tekniken och den expertis som Sami Kallio besitter för detaljer. Barstolen i vitoljad ek med klädd sits inbjuder till sköna middagar utan kompromiss på elegans.
 • Tolix karmstol A56, obehandlad/matt

  Tolix karmstol A56 från Tolix, formgiven av Xavier Panchard. Denna vackra karmstol är en riktig designklassiker bland kafmöbler. Idag ser man denna karmstol i de flesta inredningsmagasin och den har kommit att bli en stilikon. Denna vackra stol tillverkas för hand i den lilla franska byn Autun och är lika snygg som den är bekväm. Blanda gärna med andra färger och material för att skapa en härlig mix. Det är dessutom ursnyggt att lägga ett varmt fårskinn i stolen för att skapa mjuka kontraster mot det hårda. Vi tror att alla kan placera en Tolix-stol i sitt hem och känna sig riktigt nöjd. Dessutom har stolen gummifötter som skyddar mot åverkan på golv.
 • Wood pinnstol H17, grå

  Wood pinnstol från Department. Pinnstolen är en klassiker som aldrig blir omodern. En enkel design som kombinerad tidlöst formspråk med moderna linjer. Stolen passar lika bra vid köksbordet som i matsalen. Wood pinnstol tillverkas i gummiträ, vitpigmenterad ek och i flera härliga färger. Levereras i förpackning om två stolar och som enkelt monteras ihop. Stolen kan endast köpas i minst 2 st stolar och i jämna par, dvs 2,4,6,8 osv. Priset som visas är per styck.
 • Pinnstol J77, beige/grå

  Pinnstol J77 från Hay är formgiven av Folke Pålsson. Grundidn bakom stolen var en funktionalistisk och demokratisk design för folket när produktionen av stolen började under 40-talet. J77 är en nylansering av denna klassiska stol och är en av flera eleganta pinnstolar från Hay. Tillverkad i bok och finns i flera olika färger.
 • Fiber Tube bar stool, naturell vit/vit

  Fiber bar stool tube från Muuto, formgiven av Iskos-Berlin. En modern barstol utan ryggstöd med bekväm och harmonisk design. Barstolen är diskret men har en tydlig identitet där val av material består av återvunnen plast med ben i pulverlackerat stål. Perfekt som barstol vid en köksö eller vid baren. Höjd 65 cm.
 • 4-pack - Pinnstol J104, svart

  Pinnstol J104 svart 4-pack från Hay är formgiven av Jørgen Baekmark. Grundidn bakom stolen var en funktionalistisk och demokratisk design för folket när produktionen av stolen började på 40-talet. J104 är en nylansering av denna klassiska stol och är en av flera eleganta pinnstolar från Hay.

Köksstolarna som blir en del av inredningen

Vi har redan tagit upp att komfort är viktig men stolarna du köper till ditt kök bör också gå i linje med rummets övriga inredning. Köper man en matgrupp får man stolarna redan utvalda att passa till köksbordet. Väljer du själv kan du med stolarna få in lite färg om du vill.

Vita köksstolar är visserligen klassiskt och tidlöst men om köket i övrigt går i vita färgtoner kan stolarna bli en färgglatt inslag. Det finns stolar i en mängd olika utföranden och färger. Även materialet är en del av designen och kan ge personlig touch till ditt kök.

Några tips när du väljer köksstolar att köpa

Om man redan har ett bord och ska köpa nya stolar kan det vara svårt att veta vad som är lämpligt. Vi har satt ihop ett par punkter som kan vara värt att fundera kring.

Se till att stolarna får plats runt matbordet

Mät hur mycket utrymme som finns mellan bordsbenen. Kolla så att du får in det antal stolar du tänkt köpa. Ta till lite luftrum mellan stolarna så att man kan skjuta in och ut de enkelt när man sätter sig och ska ställa sig upp från bordet.

Köp stolar i ett hållbart och tåligt material

Vi använder de varje dag och möbler som används flitigt slits ganska hårt. Det är lite extra viktigt med stolarna i köket som vi drar ut, skjuter in, sätter oss på och lutar oss tillbaka. Materialvalet är då väldigt viktigt för hållbarheten hos stolarna.

Välj tidlöst om du inte vågar chansa

Ett par tidlösa stolar kommer du inte att få ångest över att du köpte. Det finns nog en och annan som köpt ett par udda matstolar för redan efter nån månad ångra sig. Risken för att du inte längre känner att stolarna är "rätt" längre är lägre med klassiska stolar i tidlös färg och design.

Vita och svarta trästolar blir aldrig omoderna, vilket köksstolar i skinn (läder) eller rotting lätt kan bli.

Det finns så mycket mer än IKEA

Även om IKEA är mångas förstahandsval för att deras köksstolar kan köpas så billigt vill vi slå ett slag för alternativa möbelbutiker. Inte många kan slå IKEA på fingrarna när det gäller pris men designmässigt kan vi tycka att de är lite för likriktade och att utbudet är för smalt.

Det finns andra kedjor med många fina stolar till köket i olika modeller. Karmstolar och pinnstolar från många fina varumärken kan köpas hos till exempel Confident Living eller FurnitureBox. Handlar man för över 500 kr hos ConfidentLiving får man fri frakt och hos Furniture Box är det alltid fri frakt på möbler. Det är det inte hos IKEA vare sig man besöker butiken eller beställer köksstolar hemifrån.