Möbler
www.mobel.se

Köksstolar

Köket är i många hem hjärtat, pulsen där det händer mycket mer än att vi bara äter mat. Även om rummet är till för att äta frukost, lunch och middag är det också ett rum för umgänge. Med sköna köksstolar kan vi hänga i köket lite längre. Köp inte de första, billiga stolarna du hittar. Det är viktigt att ha något bekvämt att sitta på vid köksbordet.

Vi har valt ut köksstolarna från flera möbelaffärer och lagt in de alla här på sidan. Det gör enklare och mer överskådligt vilket utbud av matstolar som finns på nätet. Du kan börja kika på bilderna här nedanför. Vill du se stolar från ett specifikt varumärke klickar du i menyn och väljer namnet.

Flera typer av köksstolar: Höga Barstolar | Karmstolar | Pinnstolar

Populärt inom köksstolar

 • Department Wood H17 Pinnstol Grågrön - Stolar Gummiträ Grågrön - 1212120

  department wood h17 pinnstol grågrön - stolar gummiträ grågrön - 1212120
  Upptäck den oöverträffade charmen hos Wood H17 Windsor-stolen från Department, en touch av skandinavisk chic i ditt hem som trotsar tidens gång. Denna stol är omsorgsfullt tillverkad i trä och lovar hållbarhet för att kunna föras vidare från generation till generation och smälter sömlöst in i alla inredningsstilar. Stolen är perfekt för matsalen eller köket och har en avtorkningsbar yta som gör den praktisk oavsett om det blir kladdigt eller spills från familjens måltider. Glöm inte den bekväma sitsen, kompletterad med ett behagligt ryggstöd, som garanterar ultimat komfort. Oavsett om du njuter av en kopp kaffe, en intim middag med levande ljus eller en semesterfest är Wood H17 perfekt för alla dessa minnesvärda stunder. Bra att veta om Wood H17 pinnstol - Lämplig för användning för privat bruk.- Wood H17 uppskattas för den klassiska designen.- Wood H17 är också omtyckt för den bekväma sitsen.- Ingår i serien Wood.- Pinnstolen finns i olika färgval.- Säljs i par.- Priset som visas är per styck.- Denna produkt levereras omonterad. Vi har valt ut Grågrön Stolar i Gummiträ från Department med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.
 • Department Wood H17 Pinnstol Mörkgrön - Stolar Gummiträ Mörkgrön - 123990

  department wood h17 pinnstol mörkgrön - stolar gummiträ mörkgrön - 123990
  Upptäck den oöverträffade charmen hos Wood H17 Windsor-stolen från Department, en touch av skandinavisk chic i ditt hem som trotsar tidens gång. Denna stol är omsorgsfullt tillverkad i trä och lovar hållbarhet för att kunna föras vidare från generation till generation och smälter sömlöst in i alla inredningsstilar. Stolen är perfekt för matsalen eller köket och har en avtorkningsbar yta som gör den praktisk oavsett om det blir kladdigt eller spills från familjens måltider. Glöm inte den bekväma sitsen, kompletterad med ett behagligt ryggstöd, som garanterar ultimat komfort. Oavsett om du njuter av en kopp kaffe, en intim middag med levande ljus eller en semesterfest är Wood H17 perfekt för alla dessa minnesvärda stunder. Bra att veta om Wood H17 pinnstol - Lämplig för användning för privat bruk.- Wood H17 uppskattas för den klassiska designen.- Wood H17 är också omtyckt för den bekväma sitsen.- Ingår i serien Wood.- Pinnstolen finns i olika färgval.- Säljs i par.- Priset som visas är per styck.- Denna produkt levereras omonterad. Vi har valt ut Mörkgrön Stolar i Gummiträ från Department med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.
 • Department Wood H17 Pinnstol - Stolar Ask - 1212123

  department wood h17 pinnstol - stolar ask - 1212123
  Upptäck den oöverträffade charmen hos Wood H17 Windsor-stolen från Department, en touch av skandinavisk chic i ditt hem som trotsar tidens gång. Denna stol är omsorgsfullt tillverkad i trä och lovar hållbarhet för att kunna föras vidare från generation till generation och smälter sömlöst in i alla inredningsstilar. Stolen är perfekt för matsalen eller köket och har en avtorkningsbar yta som gör den praktisk oavsett om det blir kladdigt eller spills från familjens måltider. Glöm inte den bekväma sitsen, kompletterad med ett behagligt ryggstöd, som garanterar ultimat komfort. Oavsett om du njuter av en kopp kaffe, en intim middag med levande ljus eller en semesterfest är Wood H17 perfekt för alla dessa minnesvärda stunder. Bra att veta om Wood H17 pinnstol - Lämplig för användning för privat bruk.- Wood H17 uppskattas för den klassiska designen.- Wood H17 är också omtyckt för den bekväma sitsen.- Ingår i serien Wood.- Pinnstolen finns i olika färgval.- Säljs i par.- Priset som visas är per styck.- Denna produkt levereras omonterad. Vi har valt ut Ask Stolar i Ask från Department med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.
 • 2 st Dalsland Karmstol - Svart

  2 st dalsland karmstol - svart

Fler tips på köksstolar

 • 2 st Uma matstol - Dolaro 3, Naturlig bok

  2 st uma matstol - dolaro 3, naturlig bok
 • 2 st No 14 matstol med rottingsits - Vintage + Möbeltassar

  2 st no 14 matstol med rottingsits - vintage + möbeltassar
 • HOUSE NORDIC Lausanne barstol, med ryggstöd och fotstöd - svart velour och svart stål

  house nordic lausanne barstol, med ryggstöd och fotstöd - svart velour och svart stål
 • 2 st Rakel matstol - Grå

  2 st rakel matstol - grå
 • Karmstol Key Largo Svart

  karmstol key largo svart
  En stol/fåtölj med armstöd. Många fina detaljer så som knapparna och nitarna rund om stolen. Den har även ett runt handtag på ryggen. Tyget är svart cashmere. Mått: B: 49 cm D: 56 cm H: 88cm. Dynmått: D: 45cm .Sitthöjd: 51cm.
 • 4 st Parade snurrbar matstol - Svart boucle

  4 st parade snurrbar matstol - svart boucle
 • 2 st No 18 matstol - Mörkblå

  2 st no 18 matstol - mörkblå
 • Barstol ZEB 2 pack

  barstol zeb 2 pack
  Barstol i 2 pack med Pu sits, svart trumpetfot med fotstöd. Höj och sänkbar med gaslift funktion. Mått sits: bredd 42 cm x djup 43 cm x höjd 64 cm. Mått ben: bredd 50 cm x djup 50 cm x höjd 57–79 cm.
 • 2 st Signe karmstol - Svart

  2 st signe karmstol - svart
 • 2 st Huffman stol i rotting och trä

  2 st huffman stol i rotting och trä
 • 2 st Karl grå pinnstol klassiker

  2 st karl grå pinnstol klassiker
 • DAN-FORM Dolphin barstol, med ryggstöd och fotstöd - vintage ljusbrunt konstläder och svart stål

  dan-form dolphin barstol, med ryggstöd och fotstöd - vintage ljusbrunt konstläder och svart stål
 • 2 st Belia matstol - Grå/vit

  2 st belia matstol - grå/vit
 • TOBA karmstol

  toba karmstol
  Handgjord karmstol av massiv mango med plywood i sitsen. Stolen har mjukstoppad sits och rygg som klätts med linnetyg. Designen är ren och avskalad med snygga vinklar i bästa kolonialstil. TOBA är ett fint hantverk som gör varje stol unik och karmsto
 • 2 st Batilda matstol - Grå/svart

  2 st batilda matstol - grå/svart
 • Gaia karmstol - Vintage svart

  gaia karmstol - vintage svart
 • A-STOOL Barstol 65cm Svart

  a-stool barstol 65cm svart
  Med A-Stool får du en extra sittplats för t.ex. hemmakontoret, i köket eller vid hemmabaren.DesignMinimalistisk barstol från Zone.Har dimensionerna 38x38x65 cm.Tillverkad i lackad stål.Maxvikt: 110 kg.
 • Vipp 484 Cabin Counter Stol Ljus Ek / färgad Läder - Barstolar Sand

  vipp 484 cabin counter stol ljus ek / färgad läder - barstolar sand
  Stolen från VIPP har en elegant design i oljad massiv ek med ett rundat ryggstöd för optimal komfort. Den har en bekväm, stoppad sits i anilinläder med ett underrede i ekfanér perfekt för en stilren look. Välj mellan två olika färger. Om stolen från VIPP- Den här stolen är en del av VIPPs kollektion Cabin.- Tillverkad av massiv ek.- Sits i ekfanér.- Oljad finish.- Fastsittande kudde i anilinläder med en bekväm stoppning.- Elegant ryggstöd med en rundad form för bästa komfort.- Funktionellt fotstöd i stål.- Finns även som en högre barstol.- Djup: 470 mm.- Bredd: 460 mm.- Höjd: 830 mm.- Sittdjup: 470 mm.- Sitthöjd: 670 mm. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • Karmstol Lowell, 2-pack

  karmstol lowell, 2-pack
  Lowell karmstol i tyg med fast underrede i svart pulverlackad metall är en möbel med högt designvärde. Den höga kvaliteten, den sköna sittkomforten och den stilrena designen gör Lowell till en stol du kommer använda och älska under många år framöver.
 • 4 st Graham stol - mörkbrun

  4 st graham stol - mörkbrun
 • HOUSE OF SANDER Bola barstol, med ryggstöd och fotstöd - olivgrön mikrofiber och svart fot

  house of sander bola barstol, med ryggstöd och fotstöd - olivgrön mikrofiber och svart fot
 • 2 st Ufo barpall mellan - Ljus valnöt

  2 st ufo barpall mellan - ljus valnöt
 • Nardi, Riva karmstol Red

  nardi, riva karmstol red
  Nardi, Nardi, Riva karmstol Red. . . . .
 • Hay Aac 222 2.0 Karmstol Lackerad Ek / Concrete Grey - Stolar Återvunnen Polypropen Concrete Grey - AC106-D165-AA51

  hay aac 222 2.0 karmstol lackerad ek / concrete grey - stolar återvunnen polypropen concrete grey - ac106-d165-aa51
  Den bekväma sitsen, tillverkad av 100% återvunnen plast, är mjukt rundad för ökad komfort och armstöden har en vacker böljande form för en stöttande och mer avslappnad sittkomfort. De eleganta, stilrena benen i ekfaner ger en stadig och hållbar design att njuta av i generationer. Stolen finns i olika färger för att passa perfekt in i ditt hem. Design av Hee Welling & HAY. Tillverkad i Danmark. Bra att veta om karmstolen - Design av Hee Welling & HAY.- Den här karmstolen ingår i Hays serie About a Chair 2.0.- Erbjuds i flera utföranden.- Tillgänglig i åtskilliga färger.- Tillverkad i Danmark.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Concrete Grey Stolar i Återvunnen Polypropen från HAY med stor omsorg.
 • 2 st Carmen matstol - Svart

  2 st carmen matstol - svart
 • Karmstol Runa

  karmstol runa
  Karmstol Runa, Grå Sammet, 77 x 65 x 80 cm
 • Hay Aas 32 2.0 Barstol 65 Cm Såpad Ek / Vit - Barstolar Återvunnen Polypropen Vit - AA002-D159-AA51

  hay aas 32 2.0 barstol 65 cm såpad ek / vit - barstolar återvunnen polypropen vit - aa002-d159-aa51
  Den har ett elegant, minimalistiskt uttryck med sitt smäckra men stabila underrede i ek och en mjukt rundad sits tillverkad av 100 % återvunnen plast, det korta ryggstödet ökar komforten utan att ta fokus från den stilrena designen. Design av Hee Welling & HAY. Tillverkad i Danmark. Bra att veta om barstolen - Den här barstolen ingår i Hays serie About A Stool 2.0.- Sits i 100% återvunnen plast.- Erbjuds i flera utföranden.- Design av Hee Welling & HAY.- Tillverkad i Danmark. Vi har valt ut Vit Barstolar i Återvunnen Polypropen från HAY med stor omsorg.
 • House Nordic - Barstol Middelfart, 2 st. - Brun

  house nordic - barstol middelfart, 2 st. - brun
  Barstol i mikrofibermaterial med ben av stål. Lägsta sitthöjd: 63 cm Högsta sitthöjd: 83 cm
 • 4 st Shad matstol - Mörkgrå / Ljust trä

  4 st shad matstol - mörkgrå / ljust trä
 • Zurich barstol - Mörkgrå vintage

  zurich barstol - mörkgrå vintage
 • Harbo Matstol - Brun

  harbo matstol - brun
 • Normann Copenhagen Form Barstol 75 Cm Vit / Svart - Barstolar Ek Vit - 1401230

  normann copenhagen form barstol 75 cm vit / svart - barstolar ek vit - 1401230
  Form Barstol från Normann Copenhagen är en stilren och bekväm möbel med en simpel estetik och eleganta, välgenomtänkta materialval. Högkvalitativ klädsel i flera alternativ att välja mellan och bekväm vaddering i polyuretanskum gör stolen passande för både privata och offentliga miljöer. Designad i Danmark av Simon Legald. Bra att veta om barstolen - Erbjuds i flera utföranden.- Ej avtagbar klädsel.- Sitthöjd: 750 mm.- Tillverkad i Europa.- För mer information ladda ned PDF. Vi har valt ut Vit Barstolar i Ek från Normann Copenhagen med stor omsorg.
 • 2 st Marstrand matstol - Sonoma ek

  2 st marstrand matstol - sonoma ek
 • Wilfrid barstol i grön sammet

  wilfrid barstol i grön sammet
 • Normann Copenhagen Circa Barstol 65 Cm - Barstolar Stål Ek

  normann copenhagen circa barstol 65 cm - barstolar stål ek
  Barstolen från Normann Copenhagen har en minimalistisk, tidlös design perfekt för alla hem, oavsett stil och smak. Den har en stomme i pulverlackerat stål med ett bekvämt fotstöd och en sits i olika utföranden att välja mellan. Tillverkad i Danmark. Formgivare är Simon Legald. Om barstolen från Normann Copenhagen- Formgivare är Simon Legald.- Finns i flera höjder.- Finns även som en låg pall.- Finns i flera utföranden.- Tillverkad i Danmark. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • LAFORMA Salguer barstol utomhus, med beige kuddar - grönt rep och brunt stål

  laforma salguer barstol utomhus, med beige kuddar - grönt rep och brunt stål
 • Karl-Oskar Gungstol vit

  karl-oskar gungstol vit
 • 2 st Roxby matstol - Ek

  2 st roxby matstol - ek
 • VENTURE DESIGN Conway barstol, justerbar i höjdled, med fotstöd - naturlig MDF och svart stål

  venture design conway barstol, justerbar i höjdled, med fotstöd - naturlig mdf och svart stål
 • NERJA karmstol 4-pack

  nerja karmstol 4-pack
  4-pack karmstolar av aluminium med matt yta. Serien NERJA har mjuka linjer men är ändå kaxig i sitt uttryck. Aluminiumprofilen är lite kraftigare, men aluminium är ett lätt material vilket gör att NERJA har låg vikt. NERJA tål att stå utomhus, alumin
 • 2 st Aka matstol - Peacock

  2 st aka matstol - peacock
 • Cane-Line, Sticks matstol Teak

  cane-line, sticks matstol teak
  Sticks matstol från Cane-Line, en del av den eleganta Sticks-serien, smälter samman charmen hos naturliga pinnar med en modern och stilren design. Denna matstol är inte bara en praktisk sittplats utan också ett konstverk som lyfter din utomhusmatupplevelse. Med en hållbar konstruktion som inspirerats av pinnar erbjuder Sticks matstol en perfekt balans mellan avkoppling och matkomfort. Den unika designen skapar en harmonisk atmosfär där du kan njuta av både måltider och trevligt sällskap utomhus. Sticks matstol är tillverkad med fokus på kvalitet och detaljer för att säkerställa långvarig användning och estetisk tillfredsställelse. Kuddarna är inte bara en praktisk detalj utan ger också extra komfort och stil till din matplats. De mjuka kuddarna är perfekta för långa middagar eller avslappnade stunder utomhus. Du kan enkelt matcha dem med din personliga stil och skapa en inbjudande och elegant atmosfär. Dynan köps till separat
 • Department Barstol Utan Ryggstöd Utomhus 76 Cm - Barstolar Galvaniserat Stål Canvas

  department barstol utan ryggstöd utomhus 76 cm - barstolar galvaniserat stål canvas
  Barstol från Department med en minimalistisk design med enkla linjer och slitstarka material. Den har en vatten- och smutsavvisande sits i Sunbrella-tyg med en mjuk vaddering för optimal komfort. Om barstolen från Department- Slitstarka material.- Finns även med ryggstöd.- Barstolen finns i 4 olika färger.- Perfekt för utomhusbruk.- Lämplig för användning för privat bruk.- Utan Ryggstöd Skötselråd för barstolen- Kan rengöras med klor. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • 2 st Hällefors stol - Såpad ek + Möbeltassar

  2 st hällefors stol - såpad ek + möbeltassar
 • 2 st Finn matstol - Naturlig bok

  2 st finn matstol - naturlig bok
 • 2 st Dalsland grå pinnstol + Möbelvårdskit för textilier

  2 st dalsland grå pinnstol + möbelvårdskit för textilier
 • Normann Copenhagen Circa Barstol 65 Cm - Barstolar Stål Svart Ek

  normann copenhagen circa barstol 65 cm - barstolar stål svart ek
  Barstolen från Normann Copenhagen har en minimalistisk, tidlös design perfekt för alla hem, oavsett stil och smak. Den har en stomme i pulverlackerat stål med ett bekvämt fotstöd och en sits i olika utföranden att välja mellan. Tillverkad i Danmark. Formgivare är Simon Legald. Om barstolen från Normann Copenhagen- Formgivare är Simon Legald.- Finns i flera höjder.- Finns även som en låg pall.- Finns i flera utföranden.- Tillverkad i Danmark. Shoppa Barstolar och mer Stolar & Pallar hos Royal Design.
 • 2 st Dalsland Karmstol - Vit + Fläckborttagare för möbler

  2 st dalsland karmstol - vit + fläckborttagare för möbler
 • 2 st No 14 matstol - Ljusgrå + Möbeltassar

  2 st no 14 matstol - ljusgrå + möbeltassar
 • Mater High Stool Pall 74 Cm Återvunnen Aluminium - Barstolar Läder Svart Läder - 01022

  mater high stool pall 74 cm återvunnen aluminium - barstolar läder svart läder - 01022
  High Stool pall från Mater med en minimalistisk design i återvunnen aluminium med en klädsel i läder för extra komfort perfekt för en skön sittplats vid barbordet. Formgiven av Space Copenhagen. Bra att veta om High Stool pall - Minimalistisk design.- Tillverkad av återvunnen aluminium och läder.- Hög komfort.- Pallen passar bra i köket.- Djup: 360 mm.- Bredd: 450 mm.- Höjd: 740 mm.- Sitsdjup: 360 mm.- Sitthöjd: 740 mm. Vi har valt ut Svart Läder Barstolar i Läder från Mater med stor omsorg.
 • 2 st Elliott matstol - Grå/vit

  2 st elliott matstol - grå/vit
 • Vipp 484 Cabin Counter Stol Mörk Ek / Svart Läder - Barstolar Svart - 48474

  vipp 484 cabin counter stol mörk ek / svart läder - barstolar svart - 48474
  484 Cabin Counter stol från VIPP med en elegant design i oljad massiv ek med ett rundat ryggstöd för optimal komfort. Den har en bekväm, stoppad sits i anilinläder med ett underrede i ekfanér perfekt för en stilren look. Välj mellan två olika färger. Bra att veta om 484 Cabin Counter stol - Den här stolen är en del av VIPPs kollektion Cabin.- Tillverkad av massiv ek.- Sits i ekfanér.- Oljad finish.- Fastsittande kudde i anilinläder med en bekväm stoppning.- Elegant ryggstöd med en rundad form för bästa komfort.- Funktionellt fotstöd i stål.- Finns även som en högre barstol.- Djup: 470 mm.- Bredd: 460 mm.- Höjd: 830 mm.- Sittdjup: 470 mm.- Sitthöjd: 670 mm. Vi har valt ut Svart Barstolar från Vipp med stor omsorg.

Köksstolarna som blir en del av inredningen

Vi har redan tagit upp att komfort är viktig men stolarna du köper till ditt kök bör också gå i linje med rummets övriga inredning. Köper man en matgrupp får man stolarna redan utvalda att passa till köksbordet. Väljer du själv kan du med stolarna få in lite färg om du vill.

Vita köksstolar är visserligen klassiskt och tidlöst men om köket i övrigt går i vita färgtoner kan stolarna bli en färgglatt inslag. Det finns stolar i en mängd olika utföranden och färger. Även materialet är en del av designen och kan ge personlig touch till ditt kök.

Några tips när du köper köksstolar

Om man redan har ett bord och ska köpa nya stolar kan det vara svårt att veta vad som är lämpligt. Vi har satt ihop ett par punkter som kan vara värt att fundera kring.

Se till att stolarna får plats runt matbordet

Mät hur mycket utrymme som finns mellan bordsbenen. Kolla så att du får in det antal stolar du tänkt köpa. Ta till lite luftrum mellan stolarna så att man kan skjuta in och ut de enkelt när man sätter sig och ska ställa sig upp från bordet.

Köp stolar i ett hållbart och tåligt material

Vi använder de varje dag och möbler som används flitigt slits ganska hårt. Det är lite extra viktigt med stolarna i köket som vi drar ut, skjuter in, sätter oss på och lutar oss tillbaka. Materialvalet är då väldigt viktigt för hållbarheten hos stolarna.

Välj tidlöst om du inte vågar chansa

Ett par tidlösa stolar kommer du inte att få ångest över att du köpte. Det finns nog en och annan som köpt ett par udda matstolar för redan efter nån månad ångra sig. Risken för att du inte längre känner att stolarna är "rätt" längre är lägre med klassiska stolar i tidlös färg och design.

Vita och svarta trästolar blir aldrig omoderna, vilket köksstolar i skinn (läder) eller rotting lätt kan bli.

Det finns så mycket fler stolar till köket än på IKEA

Även om IKEA är mångas förstahandsval för att deras köksstolar kan köpas så billigt vill vi slå ett slag för alternativa möbelbutiker. Inte många kan slå IKEA på fingrarna när det gäller pris men designmässigt kan vi tycka att de är lite för likriktade och att utbudet är för smalt.

Det finns andra kedjor med många fina stolar till köket i olika modeller. Karmstolar och pinnstolar från många fina varumärken kan köpas hos till exempel Confident Living eller FurnitureBox. Handlar man för över 500 kr hos ConfidentLiving får man fri frakt och hos Furniture Box är det alltid fri frakt på möbler. Det är det inte hos IKEA vare sig man besöker butiken eller beställer köksstolar hemifrån.

ilead