Möbler
www.mobel.se

Reclinerfåtöljer

Ordet recliner betyder att fåtöljen kan fällas bakåt. Många gillar den typen av fåtölj för att kunna växla mellan att sitta upprätt eller luta sig tillbaka för en tupplur.

Vilsamma stunder i fällbar fåtölj med inbyggd fotpall

Det finns reclinerfåtöljer med knapp för att fälla bak men också såna där man med kroppen lutar sig bakåt för att fälla ryggstödet. Samtidigt fälls nederdelen under vaderna upp och ger avlastning som en inbyggd fotpall.

Här har vi valt ut förslag på liggfåtöljer i olika material som skinn, mocka och tyg. En del är elektriska med motor medan andra är manuella. Här finns också förslag på reclinerfåtölj med gung.

Populärt inom reclinerfåtöljer

Fler tips på reclinerfåtöljer

Fällbara fåtöljer för maximal avkoppling

Samtidigt som det varnas för allt för mycket stillasittande, varnas det också för ökad stress i samhället. Det gäller väl att hitta balans mellan aktivitet och avkoppling. En fällbar fåtölj kan ge möjligheten till små, korta vilostunder.

Köper man en recliner med inbyggd fotpall kan man ganska enkelt ta en tupplur när det behövs. Det kan bli din favorit bland möbler därhemma. I den kan du sitta upprätt och använda den som en skön läsfåtölj för att läsa en bok, titta på TV och när ögonen blir tunga fäller du dig bakåt och tar en tupplur.

Elektrisk reclinerfåtölj med motor

En del tycker att de manuella, fällbara fåtöljerna är svåra att pressa bakåt. Då är det betydligt enklare med en elektrisk fåtölj där recliner drivs med motor. Knappar på sidan av armstödet eller på en fjärrkontroll styr ryggstödet upp och ner samt skjuter fram eller bak fotdelen av fåtöljen.

En sak att tänka på är dock att ju mer funktioner som en möbel har, desto mer kan gå sönder. Därför är det bra att kolla upp om det finns reservdelar att beställa till den eldrivna reclinerfåtöljen du funderar på att köpa.