Möbler
www.mobel.se

Reclinerfåtöljer

Ordet recliner betyder att fåtöljen kan fällas bakåt. Många gillar den typen för att kunna sitta upprätt eller kunna luta sig tillbaka för att titta på TV eller ta en tupplur.

Vilsamma stunder i fällbar fåtölj

Det finns reclinerfåtöljer med knapp för att fälla bak men också såna där man med kroppen lutar sig bakåt för att fälla ryggstödet. Samtidigt fälls nederdelen under vaderna upp och ger avlastning som en sorts inbyggd fotpall.

Här har vi valt ut förslag på liggfåtöljer i olika material som skinn, mocka och tyg. En del är elektriska med motor medan andra är manuella. Här finns också förslag på reclinerfåtölj med gung.

Populärt inom reclinerfåtöljer

 • Umeå 32232 Fåtölj med snurr/gung Tyg Becca 39 Grå

  umeå 32232 fåtölj med snurr/gung tyg becca 39 grå
  Manuell reclinerfåtölj med snurr och gung. Umeå har ett justerbart nackstöd Mått: Bredd: 75cm Djup: 95cm Höjd: 112cm Material:100% polyester Vill du titta närmare på ett tyg och känna på kvaliteten innan du väljer klädsel? Mejla oss på
 • Enjoy Elof El-Recliner - Fåtölj i grått tyg

  enjoy elof el-recliner - fåtölj i grått tyg
 • Fåtölj Tom

  fåtölj tom
  Bekväm reclinerfåtölj med snurrfunktion och tillhörande fotpall. I den här stolen kan du sitta länge! Stoppad sits i tålig textil >25000 Martindale, 100% polyester. Enklare montering krävs. Mått: Höjd: 113 cm. Bredd: 66 cm. Djup: 118 cm. S
 • Pia reclinerfåtölj - Valfri möbelklädsel

  pia reclinerfåtölj - valfri möbelklädsel

Fler tips på reclinerfåtöljer

Fällbara fåtöljer för avkoppling

Samtidigt som det varnas för allt för mycket stillasittande, varnas det också för ökad stress i samhället. Det gäller väl att hitta balans mellan aktivitet och avkoppling. En fällbar fåtölj kan ge möjligheten till små, korta vilostunder.

Köper man en recliner med inbyggd fotpall kan man ganska enkelt ta en tupplur när det behövs. Det kan bli din favorit bland möbler därhemma. I den kan du sitta upprätt och läsa en bok, titta på TV och när ögonen blir tunga fäller du dig bakåt och tar en tupplur.

Elektrisk reclinerfåtölj med motor

En del tycker att de manuella, fällbara fåtöljerna är svåra att pressa bakåt. Då är det betydligt enklare med en elektrisk fåtölj där recliner drivs med motor. Knappar på sidan av armstödet eller på en fjärrkontroll styr ryggstödet upp och ner samt skjuter fram eller bak fotdelen av fåtöljen.

En sak att tänka på är dock att ju mer funktioner som en möbel har, desto mer kan gå sönder. Därför är det bra att kolla upp om det finns reservdelar att beställa till den eldrivna reclinerfåtöljen du funderar på att köpa.