Möbler
www.mobel.se

Läsfåtölj

Det som skiljer ut en skön läsfåtölj från andra fåtöljer är att den ska ha högre ryggstöd, armstöd och gärna en fotpall. Hit kan man räkna till exempel öronlappsfåtöljer med fotpall och vissa reclinerfåtöljer.

Sköna fåtöljerna för bokläsning

Ryggstödet får gärna vara lätt tillbakalutat och armarna ska kunna vila på armstöden så att du får boken på bra avstånd och kroppen känns avslappnad. En skön läsfåtölj uppfyller alla dessa krav.

Bredvid fåtöljen kan man ha ett litet sidobord på vilket man lägga ifrån sig boken, ha en varm tekopp och kanske en kaka.

Klassiska Lamino och Pernilla är bra som läsfåtöljer

Några av de mest klassiska läsfåtöljerna är Pernilla formgiven av Bruno Mathsson 1944. Den och Yngve Ekströms Lamino med tillhörande pall från 1956 är perfekta för att läsa böcker eller tidningar i.

 • Swedese Lamino Set Fåtölj + Pall /ek Scandinavian Grey - Fåtöljer Fårskinn Scandinavian Grey - 23001-E2154-23010-E2164

  swedese lamino set fåtölj + pall /ek scandinavian grey - fåtöljer fårskinn scandinavian grey - 23001-e2154-23010-e2164
  Lamino set fåtölj + pall från Swedese, formgiven av Yngve Ekström. Den här fåtöljen är en av våra mest omtyckta designklassiker och har utsetts till århundradets svenska möbel av tidningen Sköna Hems läsare. Fåtöljen och pallen har en stomme av skiktlimmat och formpressat fanér i oljad ek och klädsel i fårskinn. Fåtöljen tillverkas i högsta möjliga kvalitet i småländska Vaggeryd och framställs med förhoppningen att varje fåtölj ska få möjligheten att vandra i flera generationer. Att Lamino-serien är Svanenmärkt innebär att fåtöljen även är ett hållbart alternativ där största möjliga hänsyn har tagits till miljön under hela tillverkningsprocessen. Välj bland flera olika utföranden. Tänk på Fårskinn är ett material där naturliga skillnader förekommer, det gäller framförallt lockarna som kan ha olika utseende och nyans. Därav blir två fåtöljer aldrig exakt likadana. Vi har valt ut Scandinavian Grey Fåtöljer i Fårskinn från Swedese med stor omsorg.
 • Swedese Lamino Set Fåtölj + Pall /ek Sahara - Fåtöljer Fårskinn Sahara - 23001-FESH-set

  swedese lamino set fåtölj + pall /ek sahara - fåtöljer fårskinn sahara - 23001-fesh-set
  Lamino set fåtölj + pall från Swedese, formgiven av Yngve Ekström. Den här fåtöljen är en av våra mest omtyckta designklassiker och har utsetts till århundradets svenska möbel av tidningen Sköna Hems läsare. Fåtöljen och pallen har en stomme av skiktlimmat och formpressat fanér i oljad ek och klädsel i fårskinn. Fåtöljen tillverkas i högsta möjliga kvalitet i småländska Vaggeryd och framställs med förhoppningen att varje fåtölj ska få möjligheten att vandra i flera generationer. Att Lamino-serien är Svanenmärkt innebär att fåtöljen även är ett hållbart alternativ där största möjliga hänsyn har tagits till miljön under hela tillverkningsprocessen. Välj bland flera olika utföranden. Tänk på Fårskinn är ett material där naturliga skillnader förekommer, det gäller framförallt lockarna som kan ha olika utseende och nyans. Därav blir två fåtöljer aldrig exakt likadana. Vi har valt ut Sahara Fåtöljer i Fårskinn från Swedese med stor omsorg.
 • Swedese Lamino Fåtölj Fårskinn/oljad Moonlight - Fåtöljer Ek Moonlight - 23001-E2157

  swedese lamino fåtölj fårskinn/oljad moonlight - fåtöljer ek moonlight - 23001-e2157
  Lamino fåtölj från Swedese, formgiven av Yngve Ekström. Den här fåtöljen är en av våra mest omtyckta designklassiker och har utsetts till århundradets svenska möbel av tidningen Sköna Hems läsare. Laminofåtöljen har en stomme av skiktlimmat och formpressat fanér i ek eller bok. Klädsel erbjuds i olika utföranden av fårull. Välj till exempel mellan färgerna grafit, sahara, espresso, charcoal, moonlight, scandinavian grey och graphite. Komplettera gärna fåtöljen med Lamino fotpall för att uppnå högsta möjliga komfort.Både fåtöljen och pallen tillverkas i högsta möjliga kvalitet i småländska Vaggeryd och framställs med förhoppningen att de ska få möjligheten att vandra i flera generationer. Att Lamino-serien är Svanenmärkt innebär även att det är ett hållbart alternativ där största möjliga hänsyn har tagits till miljön under hela tillverkningsprocessen. Tänk på Fårskinn är ett material där naturliga skillnader förekommer, det gäller framförallt fårullslockarna som kan ha olika utseende. Därav blir två pallar aldrig exakt likadana. Vi har valt ut Moonlight Fåtöljer i Ek från Swedese med stor omsorg.
 • Swedese Lamino Klädsel Fåtölj Fårskinn Charcoal - Fåtöljer Fårull Charcoal - 210-02-charcoal

  swedese lamino klädsel fåtölj fårskinn charcoal - fåtöljer fårull charcoal - 210-02-charcoal
  Fårskinnsklädsel till Lamino fåtölj. I linje med Swededeses hållbarhetstänk erbjuds kompletta set med fårskinnsklädsel och tillbehör som gör det möjligt att blåsa nytt liv i din Laminofåtölj. Som Swedese själva uppmärksammar vårdar man det man älskar, men ibland behövs ett visst mått av förnyelse. När du klär om din Laminofåtölj ger du den nytt liv och gör det möjligt för fåtöljen att fortsätta vandra i generationer. För att resultatet ska bli så bra som möjligt rekommenderas att arbetet utförs av en professionell tapetserare. En kit med fårskinnsklädsel innehåller följande: 1st fårskinn för omklädsel Bärande väv Gummilister Lim Välj mellan flera olika utföranden på klädsel i fårskinn. Kompletta omklädselset finns även till Lamino pall. Vi har valt ut Charcoal Fåtöljer i Fårull från Swedese med stor omsorg.

Så får du mer tid att sitta i din läsfåtölj

En avkopplande lässtund varje dag är något som är lyx i en stressad vardag. Om du vill sitta mer i din sköna läsfåtölj finns det lite olika tips vi tänkte dela med oss av.

 • Läs med barnen. Om du är småbarnsförälder har du säkert fullt upp hela dagarna med jobb, matlagning, hämtning, lämning, tvätt och allt annat stök. Planera in en stunds läsning med barnen på kvällen. Kanske precis innan läggdags så kan ni krypa upp i en mysig, fluffig teddy fåtölj eller i en skön gungstol, under en filt och läsa en spännande, rolig bok tillsammans. Ett mysigt avslut på dagen och kroppen varvar ner.
 • Schemalägg läsning i din kalender. En del experter på produktivitet och att få saker gjorda hävdar att man får mer gjort om man schemalägger saker i sin kalender. Prova att skriva in ett läspass varje dag och sätt ett larm. Lägg det på en tid då det skulle passa in, kanske är det tidigt på morgonen, vid lunchtid eller sent på kvällen istället för att slötitta på TV.
 • Byt ut tv-tittande mot bokläsningEfter en lång dag är det skönt att sjunka ner i soffan och bara slötitta på TV. Det tycker många men frågan är om du kanske skulle få mer ut av att läsa en liten stund istället. Tvinga dig själv till att läsa minst 10 minuter innan du får slå på teven eller starta mobilen och scrolla runt. Sätt det som en regel efter middagstid.