Möbler
www.mobel.se

Artek fåtöljer

Finska möbelmärket Artek har många fina fåtöljer i sitt utbud. Alla är eleganta sittmöbler med en konstnärlig formgivning. Många av fåtöljerna formgavs av Alvar Aalto redan på 1930-talet då Artek möbler grundades.

Snurra i Karuselli eller gunga i fåtölj 401

En riktigt luxuös snurrfåtölj med särskilt vågad design är Karuselli, formgiven av Yrjö Kukkapuro och idag en världskändis bland loungemöbler tillverkad i glasfiber. Framtagandet av den slutgiltiga designen tog flera år där Yrjö spenderade mycket tid med att skulptera formen och utgick mycket från sin egen kroppsform.

401 är en fåtölj från Artek som har lätt sviktande gungfunktion. Det var redan 1933 som grundaren Alvar Aalto formgav fåtöljen men den började inte tillverkas förrän på 1960-talet. Den som köper en 401 fåtölj idag kan välja på många olika klädsel och färgtoner på träkonstruktionen.

Populärt inom Artek fåtöljer

 • Artek 406 Fåtölj Sadelgjord Svart - Fåtöljer Björk Svart - 28200541

  artek 406 fåtölj sadelgjord svart - fåtöljer björk svart - 28200541
  406 fåtölj från Artek, formgiven av Alvar Aalto år 1939. En elegant stol med bra svikt och med perfekt design som alltid kommer vara en klassiker. Stommen är tillverkad av klarlackerad björk och sitsen är av flätad svart sadelgjord som är en mycket tjusig detalj. Fåtöljen har ett vackert hantverk och god komfort. Möbeln passar i vardagsrummet och passar utmärkt att läsa en god bok eller se på tv i. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.
 • Artek 402 Fåtölj Linneväv Natur - Fåtöljer Björk Brun - 28200302

  artek 402 fåtölj linneväv natur - fåtöljer björk brun - 28200302
  402 fåtölj från Artek, formgiven av Alvar Aalto år 1933. En klassisk vick-fåtölj med nätt design som aldrig blir omodern. Fåtöljens stomme är tillverkad i klarlackerad björk och sitsen är uppbyggd med spiralresårer och skumplast. Ryggen är något lägre än fåtölj 401 men har också dacronvadd och skumplast för extra bra komfort. Fåtöljens klädsel är av naturfärgat linnetyg och gör sig väldigt bra tillsammans med det ljusa träslaget. Denna fåtölj blir en snygg möbel bredvid soffan och en nättare variant av större fåtöljer som oftast hör till soffor. Vi har valt ut Brun Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.
 • Artek 41 Fåtölj Svartlackad - Fåtöljer Björk Svart - 28200602

  artek 41 fåtölj svartlackad - fåtöljer björk svart - 28200602
  41 fåtölj från Artek, design av Alvar Aalto. Här är en av tidernas klassiker. Bland de första stolarna som tillverkades genom att böja plywood och just denna fåtölj var ett extremt exempel på hur formbart trä egentligen är. Sätet är alltså en hel plywoodskiva och ramen är av massiv björk. En underbarfåtölj som är vacker att titta på och mycket behaglig att sitta på. Passar perfekt i vardagsrummet. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.
 • Artek 41 Fåtölj Vitlackad - Fåtöljer Björk Vit - 28200601

  artek 41 fåtölj vitlackad - fåtöljer björk vit - 28200601
  41 fåtölj från Artek, design av Alvar Aalto. Här är en av tidernas klassiker. Bland de första stolarna som tillverkades genom att böja plywood och just denna fåtölj var ett extremt exempel på hur formbart trä egentligen är. Sätet är alltså en hel plywoodskiva och ramen är av massiv björk. En underbarfåtölj som är vacker att titta på och mycket behaglig att sitta på. Passar perfekt i vardagsrummet. Vi har valt ut Vit Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.

Fler tips på Artek fåtöljer

 • Artek 401 Fåtölj Svart Väv - Fåtöljer Björk Svart - 28200202

  artek 401 fåtölj svart väv - fåtöljer björk svart - 28200202
  401 fåtölj från Artek, formgiven av Alvar Aalto år 1933. En klassisk vick-fåtölj med nätt design som aldrig blir omodern. Fåtöljens stomme är tillverkad i klarlackerad björk och sitsen är uppbyggd med spiralresårer och skumplast. Ryggen har dacronvadd och skumplast för extra bra komfort. Fåtöljens klädsel är av svart ullblandning och gör sig väldigt bra tillsammans med det ljusa träslaget. Denna fåtölj passa extra bra att läsa en god bok i och dricka en kopp kaffe. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.
 • Artek 400 Tank Fåtölj Zebra - Fåtöljer Björk Svart - 28200102

  artek 400 tank fåtölj zebra - fåtöljer björk svart - 28200102
  400 fåtölj med zebra-mönster från Artek, formgiven av Alvar Aalto. En annorlunda och cool fåtölj som kommer bli pricken över i:et i ett designhem. Fåtöljens stoppning har ett svartvitt mönster som en zebra och karmhandtag i björk. Den kallas även för ”tankstolen” då den har drag från en pansarvagn. Den har en stomme av björk som är klarlackerad. Sitsen och ryggen är tillverkad av skumplast och dacronvadd för en skön komfort. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg.
 • Artek Mademoiselle Loungestol Vit - Fåtöljer Björk Vit - 28201102

  artek mademoiselle loungestol vit - fåtöljer björk vit - 28201102
  Mademoiselle loungestol från Artek, design av Ilmari Tapiovaara. Här är en fantastisk pinnstol i en distinkt och tidlös design. Detta är en sådan stol som kommer hålla livet ut om du tar hand om den. Stolen får ett djup tack vare det speciella avtrycket på sitsen. Passar utmärkt att ha vid läshörnan! Vi har valt ut Vit Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.
 • Artek Mademoiselle Loungestol Svartbetsad - Fåtöljer Björk Svart - 28201104

  artek mademoiselle loungestol svartbetsad - fåtöljer björk svart - 28201104
  Mademoiselle loungestol från Artek, design av Ilmari Tapiovaara. Här är en fantastisk pinnstol i en distinkt och tidlös design. Detta är en sådan stol som kommer hålla livet ut om du tar hand om den. Stolen får ett djup tack vare det speciella avtrycket på sitsen. Passar utmärkt att ha vid läshörnan! Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Björk från Artek med stor omsorg. Vi har ett stort utbud av pinnstolar.