Möbler
www.mobel.se

Art Deco möbler

En möbelstil som kombinerar känslan av hantverk med maskintillverkat är Art Deco. Den uppkom under 1920- och 30-talen och finns kvar än idag. Ordet härstammar från franska språket och betyder rakt översatt "dekorativ konst".

Kännetecknande för Art Deco är dekorativa detaljer med konstnärliga drag som av vissa beskrivs som svulstig i jämförelse med minimalistisk skandinavisk formgivning. Det sägs att den uppstod som en protest mot massproduktionen.

Typiska drag i Art Deco inredning

Om ljust och fräscht är den moderna stilen så är art déco nästan motsatsen med starka och kraftfulla färger. Tapeter i starka färger eller med symmetriska mönster var vanligt på 1920-talet.

Att inreda med detaljer av metall och allra helst guld är ett kännetecken för art decon. En utsvävande kristallkrona är också något som passar väl in.

Modern Art Deco kan vara att man inkluderar vissa svulstiga inredningsdetaljer i ett för övrigt minimalistisk inredning. Kanske är hela rummet nästan bara vitt men mitt i rummet står en stor sammetssoffa med rejäla armstöd och fötter.

Speglar, gärna stora och flera olikformade bredvid varandra. Det är också en typisk Art Deco interiör i hallen, sovrummet eller badrummet.

Köpa modern Art Deco online

Nu tänkte vi visa upp lite exempel på möbler och inredning som är Art Deco-stil och finns att köpa online idag. Det här är produkterna som nytillverkas och finns att beställa från möbelbutiker i Sverige.

Art Deco bord

 • GABLE Soffbord

  gable soffbord
  Ett supertrendigt och vackert litet runt soffbord från Madam Stoltz i antikbehandlad mässing och ljus glasskiva. Bordet är inspirerat av art deco - ett såkallat "gatsbybord" - och ger ett exklusivt intryck. Ett soffbord för den som älskar unika inredningsdetaljer!
 • Three set table - satsbord mässing

  three set table - satsbord mässing
  Three set table satsbord tillverkat av rostfritt stål i polerad mässing med skivor av härdat klarglas. Med klassisk touch och art deco-känsla har detta satsbord allt du kan begära. Det är tidlöst och kommer alltid att vara uppdaterat. Stort bord: L: 60 x B: 60 x H: 45 cm Litet bord: L: 27 x B: 54 x H: 40 cm
 • Three set table - satsbord mässing

  three set table - satsbord mässing
  Three set table satsbord tillverkat av rostfritt stål i polerad mässing med skivor av härdat klarglas. Med klassisk touch och art deco-känsla har detta satsbord allt du kan begära. Det är tidlöst och kommer alltid att vara uppdaterat. Stort bord: L: 100 x B: 100 x H: 45 cm Litet bord: L: 47 x B: 94 x H: 40 cm
 • Three set table - satsbord krom hög

  three set table - satsbord krom hög
  Three set table satsbord tillverkat av rostfritt stål i kromplätering med skivor av härdat klarglas. Med klassisk touch och art deco-känsla har detta satsbord allt du kan begära. Det är tidlöst och kommer alltid att vara uppdaterat. Stort bord: L: 60 x B: 60 x H: 45 cm  Litet bord: L: 27 x B: 54 x H: 40 cm  

Fåtöljer och soffor art deco

 • Decotique Le Grand Air Divan Vänster Linne Savage Linen - Hörnsoffor & Divansoffor Plywood Savage Linen - 300823-227828-227829

  decotique le grand air divan vänster linne savage linen - hörnsoffor & divansoffor plywood savage linen - 300823-227828-227829
  Le Grand Air Divan Vänster är en soffa med fantastisk sittkomfort och generös sittyta, samt avtagbar klädsel.Soffan ger ett exklusivt, men samtidigt skönt avslappnat intryck, tack vare sin skrynkliga loose-fit klädsel i linne. Soffans stomklädsel är lätt att hålla ren då den är avtagbar. Med soffan ingår 9 st ryggkuddar + 3 st sittdynor vars tyg också det är avtagbart för tvättning i 30 grader. (Fintvätt)Soffans tyg är vävt av linne och har den där rustika vintage-känslan som utmärker soffans utseende. Soffan levereras med klädsel i separat förpackning. Soffstommen är byggd av starka plywoodskivor med balkar i massivt trä som ger möbeln extra stabilitet och hållbarhet. Sitsen har en kärna i formskuret kallskum omgivet av sjöfågelfjäder som ger ett mjukt utseende och en härlig komfort. Ryggkuddarna är sydda i fyra kanaler for att bibehålla sin form och är stoppade med en mix av polyesterfiber och sjöfågelfjäder för en bekväm sittkomfort. De lösa kuddarna i ryggen har måttet 50x50cm.OBS! Divanen kommer på den sida som anges framifrån sett. Se bild. Vi har valt ut Savage Linen Hörnsoffor & Divansoffor i Plywood från Decotique med stor omsorg.
 • Decotique Le Petite Fåtölj Pacific White - Fåtöljer Pacific White - 11101716

  decotique le petite fåtölj pacific white - fåtöljer pacific white - 11101716
  Le Petite fåtölj från Decotique med en modern, prydlig design med mjuka former och en minimalistisk look perfekt för platser med begränsat utrymme. Den har en hållbar, lättskött klädsel med en grov, vacker struktur och en hög komfort. Bra att veta om Le Petite fåtölj - Modern, prydlig design.- Mjuka former.- Minimalistisk look.- Hållbar, lättskött klädsel.- Grov struktur.- Hög komfort.- Klädsel: 53% Akryl, 23% Polyester, 13% Bomull, 11% Ull- Martindale: 20000.- Fåtöljen passar bra i vardagsrummet.- Djup: 750 mm.- Bredd: 700 mm.- Höjd: 710 mm.- Sittdjup: 600 mm.- Sitthöjd: 400 mm.- Ej avtagbar klädsel.- Lämplig för användning för privat bruk. Hur bör du ta hand om fåtöljen?- Rengör med dammsugare.- Kan blekna i direkt solljus. Vi har valt ut Pacific White Fåtöljer från Decotique med stor omsorg.
 • York soffa bouclé cream

  york soffa bouclé cream
  Den fantastiska soffan York från Eichholtz andas en modern art deco-stil. York blir lätt favoritmöbeln i rummet med sitt härligt tvinnade tyg som kännetecknar tidlös bouclé. Soffans mjuka formgivningen för minnen tillbaka till 1930-talets möbelklassiker och dessutom ingår fyra eleganta kuddar.
 • Decotique Le Bat Fåtölj Svart - Fåtöljer Läder Svart - 2902-012

  decotique le bat fåtölj svart - fåtöljer läder svart - 2902-012
  Le Bat fåtölj från Decotique med en karakteristisk design med en elegant konstruktion. Den har en sits i vegetabiliskt, garvat läder med en 3.5- 4 mm tjocklek. Bra att veta om Le Bat fåtölj - Le Bat uppskattas för det karakteristiska utseendet.- Underrede i mässingsfärgad metall.- Denna produkt levereras omonterad.- Tillverkad i Sverige.- Erbjuds i flera varianter. Hur bör du ta hand om fåtöljen?- Behandla lädret vid behov genom att smörja in det med ofärgat läderfett eller läderolja.- Torka genast bort fläckar med en fuktig trasa. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Läder från Decotique med stor omsorg.

Stolar i art deco stil

Varumärken som har Art Deco möbler

» Madam Stoltz