Möbler
www.mobel.se

Mats Theselius

Möbeldesigner Mats Theselius ligger bakom fåtöljerna Aluminium, Ingo och Bruno. Han sitter i Konstakademien och har prisats flera gånger för sin möbeldesign. Mats möbler tillverkas och säljs idag av Källemo men går också att hitta på auktioner.

Under 1990-talet lanserades många uppmärksammade möbler i Sverige och där hittar vi flera som formgivits av Mats. Formspråket är nordiskt men det är något som tilltalar den internationella marknaden så hans möbler är omtyckta världen över.

Källemo möbler av Mats Theselius

Nu tänkte vi ta en titt på vilka möbler som finns att köpa i nytillverkning. Det är Källemo som står för tillverkningen av Mats Theselius möbler. De har återförsäljare med butiker i Sverige men även nätbutiker har deras sortiment.

Bruno fåtölj

Fåtöljen Bruno är en riktig klassiker av Mats. Den har en formgjuten sits med kärnläder som nitats fast. Stommen går att köpa i olika färger på stålstativet. Även lädret kan man göra sitt färgval på där det finns konjak, cigarrbrun, svart och natur.

Se andra färger på Källemo Bruno fåtölj här.

Aluminium fåtölj

Med en stomme av polerad aluminium har denna fåtölj en industriell känsla. Sitsen och ryggstödet är klädd i tärnsjöläder och fylld med mjuk kallskum. Runt kanten på aluminiumstommen har fåtöljen en träram i bokträ.

Ingo fåtölj

National Geographic Skåp

Skåpet är gult i dess originalutförande men Källemo har tillverkat och sålt skåpet i andra färger som grön.

Soffbordet Sven

  • Källemo Sven Bord Ø80 Skiva i Vitlaserad/stålstativ Krom - Soffbord Ask Vit - 881-003-100

    källemo sven bord ø80 skiva i vitlaserad/stålstativ krom - soffbord ask vit - 881-003-100
    Sven bord designat av Mats Theselius för Källemo är ett elegant bord i vackert naturmaterial och snygg design.Bordet har ett kopparbehandlat stålstativ och en skiva i vitlaserad ask. Finns även i andra utföranden. Vi har valt ut Vit Soffbord i Ask från Källemo med stor omsorg.

Mats debuterade med Älgskinnsfåtöljen

Den första möbeln som Mats lanserade var den så kallade Älgskinnsfåtöljen. Det är en fåtölj i plåt som formats likt en cylinder. Sitsen är klädd i älgskinn och har blivit en raritet bland möbelhandlare på auktioner. Hittar du en Mats Theselius älgskinnsfåtölj till salu har den oftast ett utgångspris på 50 000 kr men kan ibland gå för 70-80 000 kr.

Älgskinnsfåtöljen, formgivare Mats Theselius 1985Foto: Wikimedia Commons | Holger.Ellgaard