Möbler
www.mobel.se

Källemo möbler

Möbelföretaget Källemo startades 1970 av Sven Lundh. En röd tråd genom design och tillverkning är "visuell långvarig kvalitet". Det är något som Källemo håller vid liv genom att jobba med många duktiga möbeldesigners.

Källemos möbler tål ögats slitage

Sven ska ha sagt att alla möbler från Källemo ska tåla ögats slitage. Estetiska möbler med funktionalitet har lanserats tillsammans med bland andra Mats Theselius och Jonas Bohlin.

Mats är formgivaren bakom populära verk som Bruno, Ingo och älgskinnsfåtöljen. Betongstolen Concrete var ett examensarbete som Jonas Bohlin färdigställde 1981 och som visades upp på möbelmässan samma år.

  • Källemo Ingo Fåtölj Med Tärnsjöläder Svart/krom - Fåtöljer Stål Svart - 236-9110-100

    källemo ingo fåtölj med tärnsjöläder svart/krom - fåtöljer stål svart - 236-9110-100
    Ingo Fåtölj med Tärnsjöläder är designad av Mats Theselius för Källemo.Stålstativet går att få i krom, mattkrom, kopparbehandlat, mässingsbehandlat eller svartoxiderat. Sitsen är fylld med latex och klädd i nitat kärnläder i från Tärnsjö Garveri. Stolen finns att få i flera olika utföranden. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Stål från Källemo med stor omsorg.
  • Källemo Sven Bord Ø80 Skiva i Vitlaserad/stålstativ Krom - Soffbord Ask Vit - 881-003-100

    källemo sven bord ø80 skiva i vitlaserad/stålstativ krom - soffbord ask vit - 881-003-100
    Sven bord designat av Mats Theselius för Källemo är ett elegant bord i vackert naturmaterial och snygg design.Bordet har ett kopparbehandlat stålstativ och en skiva i vitlaserad ask. Finns även i andra utföranden. Vi har valt ut Vit Soffbord i Ask från Källemo med stor omsorg.