Möbler
www.mobel.se

Carl Malmsten

Arkitekten, formgivaren och professorn Carl Malmsten började sin inredningskarriär som 28-åring. Han deltog i en tävling för inredning av Stockholms Stadshus och vann både första och andra pris.

Den stil som genomsyrade mycket av Carl Malmstens formgivning kom att kallas för The Swedish Grace. Det växte fram som 1920-talets svenska klassicism.

OBS! Vi visar inte alla färger här utan klicka dig isåfall vidare till återförsäljarens hemsida. Där kan du se leveranstider och färgval.

Pinnstolar av Carl Malmsten

 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Naturell Olja - Stolar Massiv Ek Oljad Ek - 9017-1

  stolab lilla åland karmstol ek naturell olja - stolar massiv ek oljad ek - 9017-1
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Oljad Ek Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Ljus Mattlack - Stolar Massiv Ek Ek Ljus Mattlack - 9017-3

  stolab lilla åland karmstol ek ljus mattlack - stolar massiv ek ek ljus mattlack - 9017-3
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Ek Ljus Mattlack Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Björk Ljus Mattlack - Stolar Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 9013-3

  stolab lilla åland karmstol björk ljus mattlack - stolar massiv björk björk ljus mattlack - 9013-3
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Vit - Stolar Massiv Björk Vit - 9013-21

  stolab lilla åland karmstol vit - stolar massiv björk vit - 9013-21
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Vit Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Graphic Original Matt Svart - Stolar Massiv Björk Mattsvart - 98901799

  stolab lilla åland karmstol graphic original matt svart - stolar massiv björk mattsvart - 98901799
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Mattsvart Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Vitolja - Stolar Massiv Ek Vitoljad Ek - 9017-5

  stolab lilla åland karmstol ek vitolja - stolar massiv ek vitoljad ek - 9017-5
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Vitoljad Ek Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Svart - Stolar Massiv Björk Svart - 9013-52

  stolab lilla åland karmstol svart - stolar massiv björk svart - 9013-52
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Svart Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.

Lilla Åland pinnstol

Framgångsrika möbler är Lilla Åland pinnstol som han lanserade 1940 och tjugo år senare kommer och Samsas sittmöbler med fåtölj och soffa. Originalmöbler av Carl Malmsten är hett eftertraktade på andrahands marknader och auktioner. Några av möblerna finns kvar i nyproduktion och det är de vi visar upp här nedanför.

Matbord av Carl Malmsten

 • Stolab Vardags Bord 160x100 Björk Ljus Mattlack 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6111-3

  stolab vardags bord 160x100 björk ljus mattlack 2 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6111-3
  Vardags Bord är designat av Carl Malmsten för Stolab. Detta är ett mycket elegant bord som är tillverkat av möbelsnickare med avsevärd hantverksskicklighet och känsla. Något som är typiskt för detta bord och just Carl Malmsten är den rundade bordskanten som bordet har för att ljuset ska brytas på bästa sätt. Bordet skapades redan 1944 och är en av designerns mest omtyckta klassiker. Det är tillverkat i massiv björk och finns att få med en eller två iläggsskivor. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Vardags Bord 160x100 Björk Ljus Mattlack 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6110-3

  stolab vardags bord 160x100 björk ljus mattlack 1 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6110-3
  Vardags Bord är designat av Carl Malmsten för Stolab. Detta är ett mycket elegant bord som är tillverkat av möbelsnickare med avsevärd hantverksskicklighet och känsla. Något som är typiskt för detta bord och just Carl Malmsten är den rundade bordskanten som bordet har för att ljuset ska brytas på bästa sätt. Bordet skapades redan 1944 och är en av designerns mest omtyckta klassiker. Det är tillverkat i massiv björk och finns att få med en eller två iläggsskivor. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Vitolja 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6272-5

  stolab carl bord 115 ek vitolja 2 ilägg - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6272-5
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Vitolja 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6271-5

  stolab carl bord 115 ek vitolja 1 ilägg - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6271-5
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Naturell Olja 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6272-1

  stolab carl bord 115 ek naturell olja 2 ilägg - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6272-1
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv ek, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Naturell Olja 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6271-1

  stolab carl bord 115 ek naturell olja 1 ilägg - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6271-1
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv ek, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Björk Ljus Mattlack Utan Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6170-3

  stolab carl bord 115 björk ljus mattlack utan ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6170-3
  Carl Bord 115 Björk är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Björk Ljus Mattlack 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6172-3

  stolab carl bord 115 björk ljus mattlack 2 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6172-3
  Carl Bord 115 Björk är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.

Tillverkare av Carl Malmstens möbler idag är företaget Stolab. De har även designmöbler av Dan Ihreborn, Jonas Lindvall och Marit Stigsdotter.