Möbler
www.mobel.se

Stolab möbler

Hos Stolab tillverkas och säljs många klassiska möbler av duktiga formgivare. De har bland annat tillverkning av Carl Malmstens Lilla Åland och Dan Ihreborns Link fåtölj.

 • Stolab Lilla Åland Karmstol Björk Ljus Mattlack - Stolar Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 9013-3

  stolab lilla åland karmstol björk ljus mattlack - stolar massiv björk björk ljus mattlack - 9013-3
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Stol Lilla Åland vit

  stolab stol lilla åland vit
  Lilla Åland av Carl Malmsten är en sann trotjänare i Stolabs sortiment och en favorit som vid många tillfällen fått representera god svensk 1900-talsdesign. Inspirationen fick Carl Malmsten vid ett besök i Finströms kyrka på Åland, där några olika pinnstolar stod uppradade. Han ritade av dessa och efter vissa egna justeringar och kompletteringar, typiska för Carl Malmstens stil, kunde en serietillverkning påbörjas. Stolen är tillverkad av vitlaserad massiv björk.Bredd: 44 cmDjup: 57 cmHöjd: 88 cmSitthöjd: 44 cmSittdjup: 42 cm
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Naturell Olja - Stolar Massiv Ek Oljad Ek - 9017-1

  stolab lilla åland karmstol ek naturell olja - stolar massiv ek oljad ek - 9017-1
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Oljad Ek Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Ljus Mattlack - Stolar Massiv Ek Ek Ljus Mattlack - 9017-3

  stolab lilla åland karmstol ek ljus mattlack - stolar massiv ek ek ljus mattlack - 9017-3
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Ek Ljus Mattlack Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Svart - Stolar Massiv Björk Svart - 9013-52

  stolab lilla åland karmstol svart - stolar massiv björk svart - 9013-52
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Svart Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Ek Vitolja - Stolar Massiv Ek Vitoljad Ek - 9017-5

  stolab lilla åland karmstol ek vitolja - stolar massiv ek vitoljad ek - 9017-5
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Vitoljad Ek Stolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Vit - Stolar Massiv Björk Vit - 9013-21

  stolab lilla åland karmstol vit - stolar massiv björk vit - 9013-21
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Vit Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Lilla Åland Karmstol Graphic Original Matt Svart - Stolar Massiv Björk Mattsvart - 98901799

  stolab lilla åland karmstol graphic original matt svart - stolar massiv björk mattsvart - 98901799
  Lilla Åland karmstol designad av Carl Malmsten för Stolab. Denna stol är en utvecklad variant av designerns mest älskade och mest sålda. Stolen kan tyckas vara en enkel design men alla pinnar samt avslut är vackert svarvade i mjuka linjer och stolen är ett gediget hantverk i massivt trä. Carl Malmsten fick sin inspiration från en kyrka på Åland där han höll slöjdkurs. Stolen har också en holkad sits vilket gör den extra bekväm att sitta på. En riktig klassiker som passar in nästan var som helst. Den finns i ett flertal färger och blir mycket snygg att blanda med stolen utan karmar. Finns också som barnstol i två olika höjder. Vi har valt ut Mattsvart Stolar i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Stol Miss Holly ask

  stolab stol miss holly ask
  När Stolab för första gången möter formgivaren Jonas Lindvall känns det naturligt att pinnstolen kommer i fokus. Med respekt för det som varit och känsla för vad vi saknar idag har Miss Holly vuxit fram. Jonas har hämtat inspiration från pinnstolar världen över och skapat en helt egen version med tvådimensionell känsla. Graciös och generös på samma gång. En stol som är lika vacker som funktionell, med många detaljer som vittnar om yrkesskicklighet och kärleken till trä som material. Allra tydligast blir det i toppstycket, som är format i ett och samma stycke. Miss Holly är lika vacker som solitär som i en grupp med flera. Sitthöjden fungerar till de flesta matbord.Bredd: 62 cmDjup: 54 cmHöjd: 82 cmSitthöjd: 44 cmSittdjup: 40 cm
 • Stolab Loungestol Arka björk

  stolab loungestol arka björk
  År 1955 formgav Yngve Ekström en låg pinnstol för Stolab som fick namnet Arka. Den har en särpräglad formgivning som bygger på tre olika cirklar. Den så karaktäristiska formen gör att stolen passar lika bra som solitär som i en grupp om flera stolar. Med en pläd eller fårskinnskudde blir Arka en riktigt skön plats även för lite längre sittstunder. Arka loungestol är tillverkad i massiv björk. Stolen har en ljus matt lack som ger den en tålig yta och får den att se vitoljad ut.Bredd: 72 cmDjup: 54 cmHöjd: 67 cmSitthöjd: 37 cmSittdjup: 43 cm
 • Stolab Vardags Bord 160x100 Björk Ljus Mattlack 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6111-3

  stolab vardags bord 160x100 björk ljus mattlack 2 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6111-3
  Vardags Bord är designat av Carl Malmsten för Stolab. Detta är ett mycket elegant bord som är tillverkat av möbelsnickare med avsevärd hantverksskicklighet och känsla. Något som är typiskt för detta bord och just Carl Malmsten är den rundade bordskanten som bordet har för att ljuset ska brytas på bästa sätt. Bordet skapades redan 1944 och är en av designerns mest omtyckta klassiker. Det är tillverkat i massiv björk och finns att få med en eller två iläggsskivor. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Vardags Bord 160x100 Björk Ljus Mattlack 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6110-3

  stolab vardags bord 160x100 björk ljus mattlack 1 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6110-3
  Vardags Bord är designat av Carl Malmsten för Stolab. Detta är ett mycket elegant bord som är tillverkat av möbelsnickare med avsevärd hantverksskicklighet och känsla. Något som är typiskt för detta bord och just Carl Malmsten är den rundade bordskanten som bordet har för att ljuset ska brytas på bästa sätt. Bordet skapades redan 1944 och är en av designerns mest omtyckta klassiker. Det är tillverkat i massiv björk och finns att få med en eller två iläggsskivor. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Vitolja 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6272-5

  stolab carl bord 115 ek vitolja 2 ilägg - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6272-5
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Vitolja 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6271-5

  stolab carl bord 115 ek vitolja 1 ilägg - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6271-5
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Naturell Olja 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6272-1

  stolab carl bord 115 ek naturell olja 2 ilägg - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6272-1
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv ek, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Ek Naturell Olja 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6271-1

  stolab carl bord 115 ek naturell olja 1 ilägg - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6271-1
  Carl Bord 115 Ek är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv ek, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Björk Ljus Mattlack Utan Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6170-3

  stolab carl bord 115 björk ljus mattlack utan ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6170-3
  Carl Bord 115 Björk är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Carl Bord 115 Björk Ljus Mattlack 2 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6172-3

  stolab carl bord 115 björk ljus mattlack 2 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6172-3
  Carl Bord 115 Björk är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Stol Lilla Åland Blågrön

  stolab stol lilla åland blågrön
  Stol Lilla Åland i blågrön från Stolab är designad av Carl Malmsten och Lilla Åland är en av hans mest älskade och sålda möbler. Den omtalade pinnstolen passar i alla hem och blir ett klassiskt inslag såväl runt matbordet, i köket eller som en hörnstol i vardagsrummet.Inspirationen till denna klassiker fann Malmsten i Finströms kyrka på Åland där han höll slöjdkurs 1938. Ur bysnickarens handsvarvade stol utvann Carl Malmsten själva kärnan. Ritningen anpassades för produktion hos Stolfabriks AB, som Stolab hette då och 1942 fick pinnstolen samma karakteristiska utformning som den har än i dag. 
 • Stolab Miss Holly Hatthylla/skohylla Ek Naturell Olja B73 - Hatthyllor Massiv Ek Oljad Ek - 7059-1

  stolab miss holly hatthylla/skohylla ek naturell olja b73 - hatthyllor massiv ek oljad ek - 7059-1
  Miss Holly Hatthylla/Skohylla Ek Naturell Olja är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En sober hylla med vackert formspråk och gediget hantverk. Hyllan är tillverkad helt och hållet i massiv ek och ingår i samma serie som Miss Holly Ribbstol och Spegel. En perfekt kombination av form och funktion. Hyllan finns att få i två olika bredder. Vi har valt ut Oljad Ek Hatthyllor i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Barstol H63 Ek Naturell Olja - Barstolar Massiv Ek Oljad Ek - 9025-1

  stolab miss holly barstol h63 ek naturell olja - barstolar massiv ek oljad ek - 9025-1
  Miss Holly är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En pall som är gjord med största hantverksglädje och skicklighet. Pallen har en generös sits, en graciös framtoning med mjuka och lätta former tillverkad helt i massiv ek. Delarna i sitsen har frästs ut, sedan limmats ihop och sen frästs igen. Den har ett enkelt och självklart formspråk som passar de flesta. Den finns i två höjder och i olika utföranden. Vi har valt ut Oljad Ek Barstolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Björk Ljus Mattlack - Fåtöljer Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 9018-3

  stolab arka loungestol björk ljus mattlack - fåtöljer massiv björk björk ljus mattlack - 9018-3
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström för Stolab. Stolen har fått sitt namn från romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader. Stolen har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen och det har tillverkats många stolar i liknande design, men det är Arka av Stolab som tillverkats i Smålandsstenar som är originalet. Stolen är gjord av massivt trä och har en underbar komfort. Lägg gärna i en dyna eller ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Link Fåtölj Svart Svart Väv/ Ek Nat. Olja - Fåtöljer Läder Oljad Ek - 8211-1-8175

  stolab link fåtölj svart svart väv/ ek nat. olja - fåtöljer läder oljad ek - 8211-1-8175
  Link Fåtölj är designad av Dan Ihreborn för Stolab. En fåtölj av finaste naturmaterial som massiv ek och tärnsjöläder. Fåtöljen är skapad med hög yrkesskicklighet och har många fina detaljer. Alla ytor har raka och tunna linjer med en fräst radie vilket gör att den se nättare ut, trots att det är en stabil och rejäl pjäs. Fåtöljen går att få som vitoljad eller oljad. Vi har valt ut Oljad Ek Fåtöljer i Läder från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Ek Vitolja - Fåtöljer Massiv Ek Vitoljad Ek - 9019-5

  stolab arka loungestol ek vitolja - fåtöljer massiv ek vitoljad ek - 9019-5
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström för Stolab. Stolen har fått sitt namn från romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader. Stolen har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen och det har tillverkats många stolar i liknande design, men det är Arka av Stolab som tillverkats i Smålandsstenar som är originalet. Stolen är gjord av massivt trä och har en underbar komfort. Lägg gärna i en dyna eller ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Vitoljad Ek Fåtöljer i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Stol Lilla Åland Svart

  stolab stol lilla åland svart
  Stol Lilla Åland i svart från Stolab är designad av Carl Malmsten och Lilla Åland är en av hans mest älskade och sålda möbler. Den omtalade pinnstolen passar i alla hem och blir ett klassiskt inslag såväl runt matbordet, i köket eller som en hörnstol i vardagsrummet.Inspirationen till denna klassiker fann Malmsten i Finströms kyrka på Åland där han höll slöjdkurs 1938. Ur bysnickarens handsvarvade stol utvann Carl Malmsten själva kärnan. Ritningen anpassades för produktion hos Stolfabriks AB, som Stolab hette då och 1942 fick pinnstolen samma karakteristiska utformning som den har än i dag.
 • Stolab Miss Holly Barstol H63 Ek Svart - Barstolar Massiv Ek Svart Ek - 9025-52

  stolab miss holly barstol h63 ek svart - barstolar massiv ek svart ek - 9025-52
  Miss Holly är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En pall som är gjord med största hantverksglädje och skicklighet. Pallen har en generös sits, en graciös framtoning med mjuka och lätta former tillverkad helt i massiv ek. Delarna i sitsen har frästs ut, sedan limmats ihop och sen frästs igen. Den har ett enkelt och självklart formspråk som passar de flesta. Den finns i två höjder och i olika utföranden. Vi har valt ut Svart Ek Barstolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Hatthylla/skohylla Ek Naturell Olja B48 - Hatthyllor Massiv Ek Oljad Ek - 7055-1

  stolab miss holly hatthylla/skohylla ek naturell olja b48 - hatthyllor massiv ek oljad ek - 7055-1
  Miss Holly Hatthylla/Skohylla Ek Naturell Olja är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En sober hylla med vackert formspråk och gediget hantverk. Hyllan är tillverkad helt och hållet i massiv ek och ingår i samma serie som Miss Holly Ribbstol och Spegel. En perfekt kombination av form och funktion. Hyllan finns att få i två olika bredder. Vi har valt ut Oljad Ek Hatthyllor i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Vit - Fåtöljer Massiv Björk Vit - 9018-21

  stolab arka loungestol vit - fåtöljer massiv björk vit - 9018-21
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström 1955 för Stolab. Stolen har fått sitt namn i från romarnas valvbågade trottoarer som kallas för arkader. Denna stol har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen. Det har gjorts många stolar i liknande design men det är orginalet, Arka som tillverkas av Stolab i Smålandsstenar. Stolen är gjord av massivt trä där man utgått från tre cirklar. Den passar som en ensam fåtölj till soffan eller i en hall likväl som i en grupp med fler. Släng gärna i ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Vit Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Stol Lilla Åland Björk

  stolab stol lilla åland björk
  Stol Lilla Åland med en ytbehandling i björk med ljus mattlack från Stolab är designad av Carl Malmsten och Lilla Åland är en av hans mest älskade och sålda möbler. Den omtalade pinnstolen passar i alla hem och blir ett klassiskt inslag såväl runt matbordet, i köket eller som en hörnstol i vardagsrummet.Inspirationen till denna klassiker fann Malmsten i Finströms kyrka på Åland där han höll slöjdkurs 1938. Ur bysnickarens handsvarvade stol utvann Carl Malmsten själva kärnan. Ritningen anpassades för produktion hos Stolfabriks AB, som Stolab hette då och 1942 fick pinnstolen samma karakteristiska utformning som den har än i dag.
 • Stolab Arka Loungestol Mörkgrå - Fåtöljer Massiv Björk Mörkgrå - 9018-62

  stolab arka loungestol mörkgrå - fåtöljer massiv björk mörkgrå - 9018-62
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström 1955 för Stolab. Stolen har fått sitt namn i från romarnas valvbågade trottoarer som kallas för arkader. Denna stol har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen. Det har gjorts många stolar i liknande design men det är orginalet, Arka som tillverkas av Stolab i Smålandsstenar. Stolen är gjord av massivt trä där man utgått från tre cirklar. Den passar som en ensam fåtölj till soffan eller i en hall likväl som i en grupp med fler. Släng gärna i ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Mörkgrå Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Ljusgrå - Fåtöljer Massiv Björk Ljusgrå - 9018-51

  stolab arka loungestol ljusgrå - fåtöljer massiv björk ljusgrå - 9018-51
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström 1955 för Stolab. Stolen har fått sitt namn i från romarnas valvbågade trottoarer som kallas för arkader. Denna stol har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen. Det har gjorts många stolar i liknande design men det är orginalet, Arka som tillverkas av Stolab i Smålandsstenar. Stolen är gjord av massivt trä där man utgått från tre cirklar. Den passar som en ensam fåtölj till soffan eller i en hall likväl som i en grupp med fler. Släng gärna i ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Ljusgrå Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Barstol H63 Ek Vitolja - Barstolar Massiv Ek Vitoljad Ek - 9025-5

  stolab miss holly barstol h63 ek vitolja - barstolar massiv ek vitoljad ek - 9025-5
  Miss Holly är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En pall som är gjord med största hantverksglädje och skicklighet. Pallen har en generös sits, en graciös framtoning med mjuka och lätta former tillverkad helt i massiv ek. Delarna i sitsen har frästs ut, sedan limmats ihop och sen frästs igen. Den har ett enkelt och självklart formspråk som passar de flesta. Den finns i två höjder och i olika utföranden. Vi har valt ut Vitoljad Ek Barstolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Ek Naturell Olja - Fåtöljer Massiv Ek Oljad Ek - 9019-1

  stolab arka loungestol ek naturell olja - fåtöljer massiv ek oljad ek - 9019-1
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström för Stolab. Stolen har fått sitt namn från romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader. Stolen har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen och det har tillverkats många stolar i liknande design, men det är Arka av Stolab som tillverkats i Smålandsstenar som är originalet. Stolen är gjord av massivt trä och har en underbar komfort. Lägg gärna i en dyna eller ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Oljad Ek Fåtöljer i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Barstol H63 k Ljusgrå - Barstolar Massiv Ek Ljusgrå - 9025-51

  stolab miss holly barstol h63 k ljusgrå - barstolar massiv ek ljusgrå - 9025-51
  Miss Holly är designad av Jonas Lindvall för Stolab. En pall som är gjord med största hantverksglädje och skicklighet. Pallen har en generös sits, en graciös framtoning med mjuka och lätta former tillverkad helt i massiv ek. Delarna i sitsen har frästs ut, sedan limmats ihop och sen frästs igen. Den har ett enkelt och självklart formspråk som passar de flesta. Den finns i två höjder och i olika utföranden. Vi har valt ut Ljusgrå Barstolar i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Skogstjärn Blågrön - Fåtöljer Massiv Björk Skogstjärn Blågrön - 9018-56

  stolab arka loungestol skogstjärn blågrön - fåtöljer massiv björk skogstjärn blågrön - 9018-56
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström 1955 för Stolab. Stolen har fått sitt namn i från romarnas valvbågade trottoarer som kallas för arkader. Denna stol har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen. Det har gjorts många stolar i liknande design men det är orginalet, Arka som tillverkas av Stolab i Smålandsstenar. Stolen är gjord av massivt trä där man utgått från tre cirklar. Den passar som en ensam fåtölj till soffan eller i en hall likväl som i en grupp med fler. Släng gärna i ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Skogstjärn Blågrön Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 235x82 Ek Naturell Olja - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6283-1

  stolab miss holly bord 235x82 ek naturell olja - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6283-1
  Miss Holly Bord Ek Naturell Olja är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv ek och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Arka Loungestol Svart - Fåtöljer Massiv Björk Svart - 9018-52

  stolab arka loungestol svart - fåtöljer massiv björk svart - 9018-52
  Arka Loungestol är designad av Yngve Ekström 1955 för Stolab. Stolen har fått sitt namn i från romarnas valvbågade trottoarer som kallas för arkader. Denna stol har under årens lopp blivit en ikon inom möbelbranschen. Det har gjorts många stolar i liknande design men det är orginalet, Arka som tillverkas av Stolab i Smålandsstenar. Stolen är gjord av massivt trä där man utgått från tre cirklar. Den passar som en ensam fåtölj till soffan eller i en hall likväl som i en grupp med fler. Släng gärna i ett fårskinn för en mysigare känsla. Vi har valt ut Svart Fåtöljer i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x82 Ek Vitolja - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6280-5

  stolab miss holly bord 175x82 ek vitolja - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6280-5
  Miss Holly Bord Ek Vitoljad Ek är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv ek och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x82 Ek Naturell Olja - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6280-1

  stolab miss holly bord 175x82 ek naturell olja - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6280-1
  Miss Holly Bord Ek Naturell Olja är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv ek och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x100 Ek Vitolja - Matbord & Barbord Massiv Ek Vitoljad Ek - 6260-5

  stolab miss holly bord 175x100 ek vitolja - matbord & barbord massiv ek vitoljad ek - 6260-5
  Miss Holly Bord Ek Vitoljad Ek är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv ek och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Vitoljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Link Fåtölj Svart Svart Väv Ek Vitolja - Fåtöljer Läder Vitoljad Ek - 8211-5-8175

  stolab link fåtölj svart svart väv ek vitolja - fåtöljer läder vitoljad ek - 8211-5-8175
  Link Fåtölj är designad av Dan Ihreborn för Stolab. En fåtölj av finaste naturmaterial som massiv ek och tärnsjöläder. Fåtöljen är skapad med hög yrkesskicklighet och har många fina detaljer. Alla ytor har raka och tunna linjer med en fräst radie vilket gör att den se nättare ut, trots att det är en stabil och rejäl pjäs. Fåtöljen går att få som vitoljad eller oljad. Vi har valt ut Vitoljad Ek Fåtöljer i Läder från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x100 Björk Ljus Mattlack - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6140-3

  stolab miss holly bord 175x100 björk ljus mattlack - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6140-3
  Miss Holly Bord Björk Ljus Mattlack är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv björk och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x82 Björk Ljus Mattlack - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6190-3

  stolab miss holly bord 175x82 björk ljus mattlack - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6190-3
  Miss Holly Bord Björk Ljus Mattlack är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv björk och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Pall Palle Varmröd

  stolab pall palle varmröd
  Nyhet hos Designtorget är Pall Palle i varmrött. Pallen finns i flera olika färger så att du kan välja din favorit eller inreda ditt hem eller kontor med olika färger på Pall Palle. I pallen Palle känner vi igen Yngve Ekströms formspråk från Arka loungestol och Pinnockio pinnstol. Yngve formgav även denna pall under 50-talet för Stolab. Pall Palles klassiska design och vackra färger blir en naturlig del av ditt hem. En tid då funktion gärna samsades med stilrena former. Palle tillverkas i massiv björk och har träben som skruvas direkt in i sitsen, vilket gör pallen väldigt stabil och användbar oavsett var i hemmet du placerar den. Genom sina mjuka former och generösa sits fungerar Palle utmärkt som extra sittplats vid bordet, kanske som ett sängbord eller en pålitlig ”vän” när du behöver nå upp till något på den översta hyllan.
 • Stolab Loungestol Arka Svart

  stolab loungestol arka svart
  Nu finns designklassikern Arka även i färgen svart på Designtorget. Den otroliga designklassikern finns i två färger, björk eller svart, hos oss. År 1955 formgav Yngve Ekström en låg pinnstol för Stolab som fick namnet Arka. Namnet är en förkortning av romarnas valvbågade trottoarer som kallas arkader och den välvda formen återfinns i loungestolens speciella design, där Yngve utgått från tre cirklar. En design som blivit ikonisk och fått många efterföljare genom åren, den storsäljande klassikern kan hittas i många svenska hem. Arka loungestol tillverkas i massivt trä och tillverkningen sker i Smålandsstenar.
 • Stolab Prio Skåp Hög Smal Ek Naturell Olja - Skåp & Vitrinskåp Glas Oljad Ek - 7273-1

  stolab prio skåp hög smal ek naturell olja - skåp & vitrinskåp glas oljad ek - 7273-1
  Prio skåp med vitrindörrar är designad av Måns H Sjöstedt/ Yellon för Stolab. Skåpet är ett vackert hantverk i massiva träslag. Det karaktäriseras av vackra detaljer som urskålningen i toppen, de vackert urfrästa handtagen och de mjukt rundade benen. Skåpet finns i två bredder, i björk eller ek och olja som finish. Med sin avskalade enkelhet i naturligt material är detta ett skåp som gör sig riktigt bra i ett matrum, vardagsrum eller varför inte i ett sovrum. Vi har valt ut Oljad Ek Skåp & Vitrinskåp i Glas från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Pall Palle björk

  stolab pall palle björk
  I pallen Palle känner vi igen Yngve Ekströms formspråk från Arka loungestol och Pinnockio pinnstol. Yngve formgav även denna pall under 50-talet för Stolab. En tid då funktion gärna samsades med stilrena former. Palle tillverkas i massiv björk och har träben som skruvas direkt in i sitsen, vilket gör pallen väldigt stabil och användbar oavsett var i hemmet du placerar den. Genom sina mjuka former och generösa sits fungerar Palle utmärkt som extra sittplats vid bordet, kanske som ett sängbord eller en pålitlig ”vän” när du behöver nå upp till något på den översta hyllan. Finns i flera utföranden.Bredd: 45 cmDjup: 31 cmHöjd: 44 cmYtbehandling: ljus matt lack
 • Stolab Carl Bord 115 Björk Ljus Mattlack 1 Ilägg - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6171-3

  stolab carl bord 115 björk ljus mattlack 1 ilägg - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6171-3
  Carl Bord 115 Björk är designad av Marit Stigsdotter för Stolab. Detta bord är gjort för att passa Carl Malmstens klassiska stol Lilla Åland. De vackert rundade benen påminner om de på stolen och bordsskivan har en formlimmad sarg som är graciöst formad för att passa stolen. Bordet är i grunden runt men finns också med en eller två iläggsskivor på 50cm. Bordet är tillverkat i massiv trä, ett rejält bord där funktion och design smälter ihop perfekt. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Miss Holly Bord 175x100 Ek Naturell Olja - Matbord & Barbord Massiv Ek Oljad Ek - 6260-1

  stolab miss holly bord 175x100 ek naturell olja - matbord & barbord massiv ek oljad ek - 6260-1
  Miss Holly Bord Ek Naturell Olja är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv ek och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Oljad Ek Matbord & Barbord i Massiv ek från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab | Tureen satsbord | Demo

  stolab | tureen satsbord | demo
  Med tankar om skönhet och funktion har de elgeanta borden Tureen arbetats fram. Jonas har hämtat inspiration från möbelhistorien och gastronomins värld för att skapa bord som kan fungera som en yta, vilken som helst, en skål eller ett uppläggningsfat. Ytornas uttryck har valts för att skapa harmoniska delar som vittnar om hantverkets kvaliteer. Tureen kan användas som satsbord tillsammans eller vart och ett för sig som soffbord, avlastningsbord eller loungebord.
 • Stolab Miss Holly Bord 235x82 Björk Ljus Mattlack - Matbord & Barbord Massiv Björk Björk Ljus Mattlack - 6193-3

  stolab miss holly bord 235x82 björk ljus mattlack - matbord & barbord massiv björk björk ljus mattlack - 6193-3
  Miss Holly Bord Björk Ljus Mattlack är designat av Jonas Lindvall för Stolab. Bordet har en mjuk och graciös framtoning med bearbetade kanter och ben. Då bordet inte har en sarg går det bra att sitta hela 6 personer runt. Det är ett gediget hantverk i massiv björk och det minimalistiska bordet passar till de flesta stolar. Benen skruvas enkelt in i skivan. Finns i flera olika storlekar samt ett med tilläggsskiva. Vi har valt ut Björk Ljus Mattlack Matbord & Barbord i Massiv Björk från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Pall Palle mörkgrå

  stolab pall palle mörkgrå
  I pallen Palle känner vi igen Yngve Ekströms formspråk från Arka loungestol och Pinnockio pinnstol. Yngve formgav även denna pall under 50-talet för Stolab. En tid då funktion gärna samsades med stilrena former. Palle tillverkas i massiv björk och har träben som skruvas direkt in i sitsen, vilket gör pallen väldigt stabil och användbar oavsett var i hemmet du placerar den. Genom sina mjuka former och generösa sits fungerar Palle utmärkt som extra sittplats vid bordet, kanske som ett sängbord eller en pålitlig ”vän” när du behöver nå upp till något på den översta hyllan. Finns i flera utföranden.Bredd: 45 cmDjup: 31 cmHöjd: 44 cm
 • Stolab Prio Skänk Hög Bred Ek Naturell Olja - Skåp & Vitrinskåp Glas Oljad Ek - 7274-1

  stolab prio skänk hög bred ek naturell olja - skåp & vitrinskåp glas oljad ek - 7274-1
  Prio skåp med vitrindörrar är designad av Måns H Sjöstedt/ Yellon för Stolab. Skåpet är ett vackert hantverk i massiva träslag. Det karaktäriseras av vackra detaljer som urskålningen i toppen, de vackert urfrästa handtagen och de mjukt rundade benen. Skåpet finns i två bredder, i björk eller ek och olja som finish. Med sin avskalade enkelhet i naturligt material är detta ett skåp som gör sig riktigt bra i ett matrum, vardagsrum eller varför inte i ett sovrum. Vi har valt ut Oljad Ek Skåp & Vitrinskåp i Glas från Stolab med stor omsorg.
 • Stolab Pall Palle ljusgrön

  stolab pall palle ljusgrön
  I pallen Palle känner vi igen Yngve Ekströms formspråk från Arka loungestol och Pinnockio pinnstol. Yngve formgav även denna pall under 50-talet för Stolab. En tid då funktion gärna samsades med stilrena former. Palle tillverkas i massiv björk och har träben som skruvas direkt in i sitsen, vilket gör pallen väldigt stabil och användbar oavsett var i hemmet du placerar den. Genom sina mjuka former och generösa sits fungerar Palle utmärkt som extra sittplats vid bordet, kanske som ett sängbord eller en pålitlig ”vän” när du behöver nå upp till något på den översta hyllan. Finns i flera utföranden.Bredd: 45 cmDjup: 31 cmHöjd: 44 cm
ilead