Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Zanat möbler

 • Ora Shelves

  Ora Shelves Ora är en stående, rektangular bokhylla från Zanat, formgiven av Jasna Mujkic. Hyllan snickras för hand i solitt trä med många hyllfack i olika storlekar, några med en baksida i valnöt med handkarvade mönster som lyfter fram dess unika karaktär. Hyllan går utmärkt att kombinera i flera exemplar bredvid varandra för att skapa ett större hyllsystem och går att välja i lönn eller i valnöt, med flera olika finish. Ora Shelves passar utmärkt i vardagsrummet för att besmyckas med saker i olika storlekar, färg och form för att skapa en variation i hemmet.
 • Tara Shelving System

  Utvald för The Interior Innovation Award 2015 är Tara Shelving System från Zanat en bokhylla som skapats med en tanke om att kunna kombinera flera tillsammans för att på så vis skapa ett större hyllsystem. Monica Förster, som ligger bakom designen av hyllan, har använt sig av runda, mjuka former med fem långa ben som löper vertikalt längs med hela hyllan som också bär upp hyllplanen. Ett av dessa hyllplan har större mellanrum som kan inrymma högre objekt. Benen är dekorerade med handkarvade mönster, för att ge hyllan den speciella touch som Zanat står för. Tara fungerar utmärkt både lutad mot en vägg som en avskiljare i ett rum. Hyllan finns att välja i två storlekar som går att kombinera, samt i fyra olika träslag och flera ytbehnadlingar.
 • Touch Sideboard

  Touch Sideboard ur Touch Collection är formgiven av Studioilse för Zanat, ett bosniskt varumärke med fokus på gediget hantverk i trä och traditionella sniderier. För Touch Collection har Studioilse kombinerat rustikt träsnickeri med en modern elegans. Skänken inrymmer gott om förvaring, med flera skåp och inre hyllplan och vilar på ett luftigt underrede med x-formad profil. Tillverkas för hand i solitt trä och finns att välja i flera träslag och finishar kombinerat med knoppar i mässing. Finns även att beställa i två storlekar, med 3 eller 4 skåpsdörrar. Touch Sideboard har en strukturerad yta som karvas för hand och ger dess karaktäristiska uttryck.Touch Collection är skapad med en särskild teknik där träets yta karvas på fri hand vilket ger den gropiga strukturen, designad för att tilltala impulsen om att vilja känna på möbeln. Designen är tänkt att vara ett analogt sätt att engagera omgivningen på i vår allt mer digitala samtid. På grund av hantverket blir var möbel i Touch Collection den enda av sitt slag.
 • Nur Mirror

  Nur är en dekorativ bordsspegel designad av Monica Förster för Zanat. Ett bosniskt familjeföretag som producerar möbler och inredningsdetaljer i trä samt dekorerar dem med vackert handkarvade mönster. Spegeln Nur tillverkas med en fot i svartfärgat lönnträ som finns att välja med fyra olika mönster på träsniderierna. Spegeln har ett handtag som går att plocka loss från basen och ta med vid behov.Nur följer Zanats karaktäristiska designlinje med det solida trämaterialet och bosniska traditionella sniderierna, kombinera gärna tillsammans med flera av Monica Försters objekt från varumärket. Nur passar utmärkt som spegel på sminkbordet eller som en vacker inredningsdetalj i bokhyllan. Då varje exemplar tillverkas för hand blir varje spegel unik vilket bidrar till charmen med Nur.
 • Igman Armchair

  Igman Armchair är en stilren stol med armstöd, designad av Harri Koskinen för bosniska Zanat. Ett varumärke som specialiserat sig på att producera möbler och inredningsdetaljer i trä med handsnidade dekorationer. Stolen Igman tillverkas med en stabil ram i solitt trä och har en enkel stoppad dyna. Välj mellan klädsel i flera olika Kvadrat-tyger alternativt läder. Dynan är fäst med spännen baktill och är avtagbar. Ovanpå armstöden syns ett av Zanats signum, det handkarvade mönstret.Igman Armchair tillverkas i de fyra träslagen lönn, ask, valnöt och ek, samt med flera ytbehandlingar. Var träd kommer med sina unika årsringar, kvistningar och färgskiftningar vilket blir en del av designen och bidrar till möbelns unika karaktär. Stolen Igman finns även i en modell utan armstöd samt som loungestol med matchande fotpall.
 • Igman Chair

  Matbordsstolen Igman Chair är formgiven av Harri Koskinen för Zanat. Ett bosniskt varumärke som producerar handtillverkade möbler och inredningsdetaljer i trä med snidade detaljer. Stolen är mycket bekväm, tack vare den stabila träramen och det stoppade sätet. Välj mellan klädsel i en rad olika tyger från Kvadrat alternativt läder. Dynan är fäst med spännen baktill och är avtagbar. I övre kanten på ryggstödet syns ett av Zanats signum, det handkarvade mönstret.Igman Chair tillverkas i de fyra träslagen lönn, ask, valnöt och ek, samt med flera ytbehandlingar. Var träd kommer med sina unika årsringar, kvistningar och färgskiftningar vilket blir en del av designen och bidrar till möbelns unika karaktär. Stolen Igman finns även i en modell med armstöd samt som loungestol och matchande fotpall.
 • Igman Lounge Chair

  Igman Lounge Chair är en fåtölj designad av Harri Koskinen för bosniska Zanat, ett familjeföretag som specialiserat sig på att producera möbler och inredningsdetaljer i trä med vackert snidade detaljer. Igman tillverkas med en stabil ram i solitt trä, med breda armstöd och skumstoppad dyna. Klädseln är i designerns egna val av sadelläder, ett kraftigare läder i ljusbrun nyans. Dynan är fäst med spännen baktill och är avtagbar, på så vis är träramen lätt att underhålla vid behov.Igman Lounge Chair tillverkas i de fyra träslagen lönn, ask, valnöt och ek, samt med flera ytbehandlingar. Var träd kommer med sina unika årsringar, kvistningar och färgskiftningar vilket blir en del av designen och bidrar till möbelns unika karaktär. Zanats signum med de snidade detaljerna i träet återfinns på armstödens undersida.Till Igman Lounge Chair finns en matchande fotpall för ett enhetligt set och optimal komfort. Igman finns även som matbordsstol med eller utan armstöd.
 • Igman Ottoman

  Igman Ottoman är den matchande fotpallen till Igman Lounge Chair. Formgiven av Harri Koskinen för Zanat, ett bosniskt familjeföretag som specialiserat sig på att producera möbler och inredningsdetaljer i trä med vackert snidade detaljer. Igman Ottoman tillverkas av en enkel och stabil ram i solitt trä, formspråket följer rundade linjer som går hand i hand med Igman Lounge Chair. Med en skumstoppad dyna är pallen bekväm att vila fötterna på. Dynan är klädd i designerns egna val av sadelläder, ett kraftigare läder i ljusbrun nyans.