Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Vitra möbler

Äkta paret Willi och Erika Fehlbaum kommer över licensen för tillverkning av Charles och Ray Eames möbler i Europa. Det visar sig vara ett gyllene avtal som får Vitra att bli ett stort möbelmärke över hela världen.

Eames Lounge Chair från 1957 är en klassiker bland fåtöljer med sina runda träpartier och lädersits. Andra storartade möbler är Panton Chair som danska formgivaren Verner Panton skapar för Vitra 1967.

Vitra Design Museum på campus i Weil am Rhein

Om du vill ha maximal inspiration ska du bege dig till Vitras designmuseum i tyska Weil am Rhein. Det anses vara ett av världens främsta museum för design och formgivning.

 • Soft Modular Sofa - Divan 3-sits

  Soft Modular Sofa är en tresitssoffa med divan formgiven år 2016 av designern Jasper Morrison för schweiziska varumärket Vitra. Sits i stålram, träkonstruktion med stål och polyuretanskum. Avtagbar klädsel i tyg. Finns i mängd olika utföranden, både färger och material, vilket gör det möjligt att skapa en personlig och unik soffa. Välj på divan till höger eller vänster. Finns även som tvåsitssoffa.Med genomtänkta och välbalanserade proportioner, hög komfort och snygga detaljer är den här soffan den ultimata modulsoffan. Jasper Morrison har med Soft Modular Sofa skapat en ny modern klassiker, med dekorativa detaljer och fina linjer som möts i en balans av form och funktion.
 • Lounge Chair & Ottoman

  Lounge Chair & Ottoman formgavs år 1956 av Charles och Ray Eames och produceras av Vitra. Fåtöljen med tillhörande fotpall designades med tanken att föra samman ultimat komfort med elegans. Samma tillverkningsmetod har i stora drag använts sedan mitten på 1950-talet då den började produceras och fåtöljen anses vara en av de främsta moderna klassikerna bland 1900-talets möbeldesign. Placeras fördelaktigt i rymliga rum tillsammans med soffgrupp eller som ensamstående läsfåtölj.Det som skiljer Classic från New är framför allt måtten, där New har generösare höjd som tagits fram i samband med att människans medellängd i världen ökat.
 • Plywood Group - LCM

  Organic Chair är en fåtölj formgiven av Charles Eames & Eero Saarinen för schweiziska varumärket Vitra. Tillverkas av ett skal i laminat, stoppning av polyuretanskum med klädsel i tyg. Benen görs av ask. Välj på klädsel i flertal färger. På så sätt kan du enkelt skapa din personliga Organic Chair som passar i just ditt hem.Organic Chair formgavs år 1940 och är både stilren samt bekväm. Fåtöljen gjordes ursprungligen som ett bidrag till MoMA:s tävling Organic Design in Home Furnishing. När den ritades var den före sin tid, och på grund av brist på lämpliga tillverkningstekniker togs den inte till produktion förrän tio år senare, på 1950-talet.
 • Plywood Group - LCW

  Plywood Group LCW är en stol formgiven av designduon Charles & Ray Eames för schweiziska varumärket Vitra. LCW är en förkortning av Lounge Chair Wood och är en av de eleganta stolarna i serien Plywood Group. LCW är en bekväm och nätt stol som passar i de flesta hem och inredningar. Stolens säte finns i ett flertal olika utföranden. Lounge Chair Wood har i samma serie en syster vid namn Lounge Chair Metal som ser likadan ut men står på metallben. Charles & Ray Eames spenderade flera år experimenterandes för att kunna skapa den perfekta sittkomforten på en plywoodstol och år 1945/46 blev resultatet The Plywood Group.
 • Cité

  Cité är en fåtölj formgiven år 1930 av den franska designern och ingenjören Jean Prouvé. Fåtöljen är generöst utformad med bas av bockad stålplåt i olika färger beroende på preferens. Karaktäristiskt för modellen är att ett bälte av läder löper längs armstödets sidor. Cité har en bekväm nackkudde som är höjdjusterbar. Välj på klädsel i flertal färger i antingen tyg eller läder. Modellen Cité utformades ursprungligen för studenter som bodde på Cité Universitaire i Nancy. Vitra tog in modellen i sin kollektion och började tillverka den till privata hem, även Prouvé själv använde denna bekväma fåtölj i sitt eget hem.
 • Organic Highback

  Organic Highback är en fåtölj formgiven av Charles Eames & Eero Saarinen för schweiziska varumärket Vitra. Organic Highback har, precis som namnet antyder, en hög rygg. Fåtöljen finns i ett stort antal olika färger. På så sätt kan du enkelt skapa din personliga fåtölj som passar i just ditt hem.Organic Highback formgavs år 1940 och är mycket bekväm och stilren. Fåtöljen gjordes ursprungligen som ett bidrag till MoMA:s tävling ”Organic Design in Home Furnishings”. När den ritades år 1940 var den före sin tid, och på grund av brist på lämpliga tillverkningstekniker togs den inte till produktion förrän år 1950. Organic Highback ingår i samma serie som Organic Chair och Organic Conferens.
 • Slow Chair & Ottoman

  Slow Chair är en fåtölj med tillhörande ottoman, formgiven år 2007 av designduon Ronan & Erwan Bouroullec för Vitra. Slow Chair är tillverkad av måttad väv sträckt över en ram i stål. Stoppning i polyuretanskum och polyesterfiber. Sittkudde och två kuddar som ryggstöd inkluderas. Bas i formgjuten aluminium, med polerad eller puderlackerad ytbehandling. Flertal färger finns att välja på. Trots Slow Chairs generösa storlek ger den ett nätt intryck tack vare att den inte har några tjocka ryggkuddar. Slow Chair har redan blivit en modern klassiker och erbjuder en mycket hög komfort tillsammans med den stilrena ottomanen.
 • Eames Plastic Armchair - LAR

  Eames Plastic Armchair LAR är en sittfåtölj formgiven år 1950 av Charles och Ray Eames. Sätet i plast har monterats på en bas av svartlackat stål med det karaktäristiska utseendet för Eames Plastic Chair. Sitsen finns att välja i ett antal färger.Paret Eames multifunktionella Plastic Chairs introducerades för första gången på designtävlingen ”Low Cost Furniture Design” som hölls på Museum of Modern Art i New York år 1950. Charles och Ray presenterade organiskt utformade stolsitsar av plast som kombinerades med olika baser vilket gav dessa sittmöbler en uppsjö olika funktioner och syften. Idag tillverkas de legendariska Eames Plastic Chairs av Vitra som reviderat modellernas design och material för ännu högre sittkomfort och kvalitét. Eames Plastic Armchair LAR finns även i klädd variant.2019 lanserar Vitra tio nya färger för Eames Plastic Chair som finns hos oss Nordiska Galleriet - alltid med prisgaranti.
 • Eames Plastic Armchair - LAR Framsidesklädd

  Eames Plastic Armchair LAR är en framsidesklädd sittfåtölj formgiven år 1950 av Charles och Ray Eames. Sätet i plast har monterats på en bas som kan väljas i svartlackat eller förkromat stål med det karaktäristika utseendet för Eames Plastic Chair. Sitsen finns att välja i ett antal färger och klädseln i kategorin Hopsak.Paret Eames multifunktionella Plastic Chairs introducerades för första gången på designtävlingen ”Low Cost Furniture Design” som hölls på Museum of Modern Art i New York år 1950. Charles och Ray presenterade organiskt utformade stolsitsar av plast som kombinerades med olika baser vilket gav dessa sittmöbler en uppsjö olika funktioner och syften. Idag tillverkas de legendariska Eames Plastic Chairs av Vitra som reviderat modellernas design och material för ännu högre sittkomfort och kvalitét. Eames Plastic Armchair LAR finns även i ej klädd variant. För fler varianter för klädsel, vänligen kontakta kundtjänst.2019 lanserar Vitra tio nya färger för Eames Plastic Chair som finns hos oss Nordiska Galleriet - alltid med prisgaranti.