Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Ligne Roset möbler

 • Moel Armchair

  Moel Armchair är en omslutande soffa formgiven av Inga Sempé för Ligne Roset år 2007. Fåtöljen har ett omslutande halvcirkelformat ryggstöd som påminner om en solfjäder och en mjuk stor sits som hålls samman av ett ytterhölje med hjälp av metalliska blixtlås. Tack vare blixtlåsen är det lätt att ta av klädseln för underhåll eller kemtvätt. Höljet går att få i Kyoto eller Oregon läder alternativt i Divina eller Coda tyger. Klädseln som har ett quiltat mönster finns i ett stort utbud med tyger och läder, vilket gör det möjligt att skapa en flerfärgad möbel. Konstruktionen bygger Ligne Rosets beprövade metod av en struktur i ABS-plast med sittkuddar gjorda av Bultex skum. Moel Armchair finns i två olika höjder på ryggsötdet, 89 respektive 97 cm.
 • Togo Chair

  Togo Chair är en unik fåtölj formgiven av Michel Ducaroy för Ligne Roset år 1973. Fåtöljen är uppbyggd av en skumkonstruktion vars former är helt framställda av fem olika densiteter av polyeterskum. Den unika konstruktionen säkerställer maximal komfort som behagligt följer kroppen. Togo Chair finns att välja i ett stort urval av tyger och läder i olika utföranden. Klädseln har en generöst stoppad sits av polyestervadd med ett quiltat mönster som adderar stark karaktär till stilrena och moderna inredningsstilar.
 • Andy Armchair

  Andy Armchair är en klassisk fåtölj formgiven Pierre Paulin för Ligne Roset. Fåtöljen lanserades år 1962 och är en tolkning av Florence Knolls soffa från år 1954 med mjukare konturer och färre antal knappar för att eliminera de quiltade rutorna. Basen är en metallstruktur som dolts under klädseln lämnar endast fyra kromade stålben, en elegant touch som gör sig lika bra bakifrån som framifrån. Klädseln finns tillgänglig i ett stort urval av tyger och läder där vi endast visar ett noga utvalt sortiment. Andy Armchair är både sensuell och raffinerad med en klassisk design vilket gör den kompatibel med de allra flesta inredningsstilar.Komplettera gärna fåtöljen med Andy Sofa som finns tillgänglig i två modeller.
 • Facett Armchair

  Facett Armchair är en fåtölj formgiven av Ronan och Erwan Bouroullec för Ligne Roset. Fåtöljen har en minimalistisk enkelhet i sin design som varken kompromissar med perfektion eller det noga utförda arbetet i den slutgiltiga produkten. De rena linjerna och i synnerhet sömnaden vars komplexitet påminner om slipning av en ädelsten och perfekta veck av origami går att få i både tonal eller kontrasterande. Förutom fåtöljen utgör två soffor samt två kompletterande fotstöd serien Facett.Vi visar endast utföranden med tonal sömnad, vänligen kontakta kundtjänst gällande kontrasterande sömmar. Tillgängligt i ecru, antracit, grå, röd eller blå.
 • Flax Armchair

  Flax Armchair är en fåtölj formgiven av Philippe Nigro för franska Ligne Roset. Fåtöljen är bekväm, en fröjd för ögat och ryms i de flesta hem, den upptar mindre än en kvadratmeter och passar in i de flesta interiörer och inredningsstilar. Flax Armchair har en synlig struktur av naturlig valnöt som både påvisar ett traditionellt hantverk och adderar en varm estetik till sin omgivning.Vi visar endast ett urval av läder men klädseln går att få i flera olika tyger och läder. Dynorna är stoppade med polyuretanskum och fjädrar för att ge en behaglig och långvarig komfort.
 • Moel 2 Armchair

  Moel 2 Armchair är en fåtölj formgiven av Inga Sempé för Ligne Roset år 2017. Fåtöljen lanserades tio år efter sin föregångare Moel med uppdaterade sömmar och skal. Skalet har fått ett nytt täckmaterial som nu består av en 5 mm tjock ulllfilt, tillgänglig i fem olika färger. Sitsen finns nu även i två olika versioner, den klassiska quiltningen som återfinns hos Moel samt den nya stilen av smalare band med avbrutna stygn som skapar en mer dynamisk och rytmisk effekt. Moel 2 Armchair talar direkt till den med en naturlig, avslappnad stil som söker en unik möbel för ett skapa en varm och intim samlingsplats. Serien innefattar även en soffa i två storlekar samt en kompletterande ottoman.Moel 2 Armchair finns förutom i två versioner av sits även med två ryggstöd i olika höjd. Vi visar endast utförandet med den nya mer dynamiska sömnaden och med låg rygg. Vänligen kontakta kundtjänst för mer information om möjliga utföranden.
 • Plumy Armchair

  Plumy Armchair är en nyupplaga av fåtöljen formgiven av Annie Hiéronimus år 1980. Ligne Roset återlanserade den ikoniska kollektionen år 2016. Tre element kännetecknar den klassiska 80-tals fåtöljen som kom att bli synonymt med soffpotatisgenerationen. Den unikt utformade strukturen tillverkad av ihop limmade block av polyeterskum och Bultex polyuretanskum, sits- och ryggkuddar fyllda med gåsfjädrar som är justerbara för att underlätta all möjlig avkoppling.
 • Pumpkin Armchair

  Pumpkin Armchair formgavs år 1971 av Pierre Paulin och återlanserades av Ligne Roset år 2008. Fåtöljen designades ursprungligen för den privata lägenheten av den före detta franska presidenten Georges Pompidou i Elysée-palatset. Pumpkin kännetecknas av mjuka linjer, runda former och gedigna sittplatser. Samlingen består av fåtöljer, soffor och en kompletterande ottoman. Pumpkin Armchair finns i ett brett urval av tyger och läder medan ett färgstarkt ulltyg verkligen framhäver dess ursprungliga stil. Fåtöljen går att få med eller utan snurrbar bas samt med eller utan nackstöd.Modellen vi visar här är den med fast bas utan nackstöd, vänligen skicka en offertförfrågan för prisuppgifter av de andra versionerna.
 • Ruche Armchair

  Ruché Armchair är fåtölj formgiven av Inga Sempé för Ligne Roset år 2011. Likt Ruché Sofa är strukturen tillverkad av massivt bokträ som förstärkts i sits och rygg med två stålramar och täcks med ett stort quiltat överdrag. Klädseln kan liknas vid ett stoppat täcke som bildar en harmonisk blandning av strikta linjer och släta kurvor. Ruché Armchair är en kompakt men mjuk och välkomnande fåtölj som gör sig bra i mindre utrymmen och små lägenheter. Fåtöljen finns i två utföranden, vänster- och högerställd där det ena armstödet är något lägre vilket möjliggör för en mer ledig komfort.Strukturen finns i naturlig bok alternativt betsad bok i antracitgrå eller röd. Förutom de tyger vi rekommenderar går klädseln att få i flera olika tygkategorier och utföranden.
 • Togo Lounge Sofa

  Togo Lounge Sofa är en liggfåtölj formgiven av Michel Ducaroy för Ligne Roset år 1973. Fåtöljen är uppbyggd av en skumkonstruktion vars former är helt framställda av fem olika densiteter av polyeterskum. Den unika konstruktionen säkerställer maximal komfort som behagligt följer kroppen. Togo Lounge Chair finns att välja i ett stort urval av tyger och läder i olika utföranden. Klädseln har en generöst stoppad sits av polyestervadd med ett quiltat mönster som adderar stark karaktär till stilrena och moderna inredningsstilar. Den generösa storleken gör att Togo Lounge Sofa gott och väl klarar av två personer.
 • Bonnie Armchair

  Bonnie Armchair är en fåtölj formgiven av Pierre Paulin år 1975 som Ligne Roset återlanserade år 2018, med hjälp av ett sällsynt samlarobjekt kunde de återskapa den tidigare utgåvan. Bonnie Armchair är slående i sin design, både visuellt och komfort som omfamnar kroppens figur. Klädseln finns i ett brett urval av tyger i två olika utföranden, stretch som är en slät konstruktion eller pleated som är en veckad konstruktion. Förutom fåtöljen ingår soffan Bonnie Sofa i samma serie.Bonnie Armchair finns förutom i två olika klädselutföranden även med eller utan snurrbar bas. Modellerna vi visar här är de utan snurrbar bas, vänligen använd offertförfrågan för prisuppgift för de snurrbara modellerna.