Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Gärsnäs möbler

 • Colette - Fåtölj

  Colette är en fåtölj från Gärsnäs formgiven år 2018 av designern Nina Jobs. Fåtöljen går att välja med klädsel både i läder från Tärnsjö och i tyg, och om man vill ha klädsel med eller utan piping. Benen går att välja i två utföranden, i grå strukturlack alternativt i mässing. De många utförandena gör Colette till en fåtölj som uppskattas av många. Innanför klädseln finns en stoppning av dun samt kallskum.Colette är en modern och stilren fåtölj som blir en inredningsdetalj i den interiör den placeras i. Se även Colette 2-sits soffa och Colette 3-sits soffa i vårt sortiment.
 • Julius - Fåtölj - Ask

  Fåtöljen Julius från svenska Gärsnäs formgavs år 2016 av designerduon Färg och Blanche. Julius är en elegant fåtölj med ett rygg- och armstöd som är konstruerat av en tunn träskiva som går att välja i naturlig ask med synliga stickningar alternativt betsad i någon av Gärsnäs nio standardkulörer. Fåtöljens ben är tillverkade i massiv ask och de kan också väljas i ett naturligt utförande eller betsade i någon av de många kulörerna Gärsnäs erbjuder. Julius klädsel går att välja i flera olika utföranden gällande både färg och material.I skapandet för kollektionen av Julius har Färg och Blanche tagit sömnadsteknik till en ny nivå och använt symaskiner för att sy direkt på träet. Julius fåtölj är ett resultat av revolutionerande teknik framtagen av talangfulla hantverkare. Julius fåtölj finns även i ett utförande tillverkad i ek, se Julius fåtölj - ek i vårt sortiment.
 • Julius - Fåtölj - Ek

  Julius är en elegant fåtölj från svenska möbelföretaget Gärsnäs, formgiven år 2016 av designduon Färg och Blanche. Fåtöljens klädsel finns i flera olika utföranden gällande färg och material. Rygg- och armstöd är konstruerad av en tunn träskiva som går att välja i naturlig ek med synlig stickning eller betsade i någon av Gärsnäs betsfärger. Benen är tillverkade av massiv ek, antingen i ett naturligt utformande eller betsade i någon av Gärsnäs nio betsfärger.Färg och Blanche har utvecklat en teknik för att kombinera trä och textil. I skapandet för kollektionen av Julius har formgivarna tagit sömnadsteknik till en ny nivå och använt symaskiner för att sy direkt på träet. Julius fåtölj är ett resultat av revolutionerande teknik framtagen av talangfulla hantverkare. Julius fåtölj finns även i ett utförande tillverkad i ask, se Julius fåtölj - ask i vårt sortiment.
 • Bleck - Fåtölj

  Fåtöljen Bleck är formgiven av TAF Arkitekter, Gabriella Gustafson och Mattias Ståhlbom år 2017 för det svenska möbelföretaget Gärsnäs. Bleck har ett stilrent uttryck och finns att välja med ett stativ i naturlig bok alternativt betsad i Gärsnäs nio standardkulörer. Bleck går att få med klädsel i både läder och tyg där många valmöjligheter finns. Innanför klädseln finns en stoppning av sjöfågeldun och en kärna av polyeter.Bleck är en stilren fåtölj som passar väl in både i ett vardagsrum eller sovrum såväl som i en hall. I vårt sortiment finns även två soffor från samma serie, se Bleck 2-sits soffa och Bleck 3-sits soffa.
 • Emily

  Fåtöljen Emily har formgivits av designerduon Fredrik Färg och Emma Marga Blanche år 2014 för Gärsnäs. Emily är en karmstol med klädd rygg och sits och går att välja i flera olika tygutföranden samt i fyra olika läderfärger från Tärnsjö läder. Emily är stoppad med formpressad filt. Fåtöljens ben är tillverkade av naturlig ask alternativt så går det att få dem betsade i Gärsnäs nio standardkulörer.Emily är en stilren fåtölj som kan användas både runt matbordet i grupp eller placerad för sig själv. Tack vare den stora valmöjligheten av tyger och läder kan Emily väljas efter smak och stil.
 • Emma

  Fåtöljen Emma är en av Gärsnäs klassiker som formgivits av designerduon Färg och Blanche år 2013. Emma går att välja i flera olika klädselutföranden i både läder från Tärnsjö och i tyg. Benen är tillverkade i massiv ask som går att välja i naturlig ask alternativt betsade i Gärsnäs nio standardkulörer. På den höga ryggen har Emma ett minimalistiskt mönster som framställer en enkel diamant. Fåtöljen har hög komfort och fungerar bra för både avslappnande läsning och trevligt umgänge.Emma har ingen trästomme utan istället består ryggen av en textil sandwichkonstruktion där sömnaden är sydd rakt igenom med dubbla sömmar. Metoden ger fåtöljen mer flexibilitet och bekvämlighet utan att tappa sin stabilitetet.
 • Ferdinand

  Fåtöljen Ferdinand är en av Gärsnäs klassiska möbler designad av Gärsnäs huvudformgivare Åke Axelsson år 2011. Fåtöljen är gjord i massiv obehandlad ek och har en läderklädsel i läder från Tärnsjö som går att välja i flera olika färger. Sittdynan är producerad av spaltläder och fylls med vulkaniserat tagel och lädret har avigsidan utåt för att hålla dynan på plats och bidrar till en skönare sittupplevelse. Ferdinand är konstruerad helt utan lim eller skruvar och hålls ihop enbart med sprintar vilket gör fåtöljen stabil, flexibel och hållbar, både ur användnings- och miljösynpunkt.Åke Axelsson har varit verksam sedan femtiotalet och har blivit en av Sveriges mest namnkunniga möbelformgivare. Genom åren har han gett form till hundratals stolar och fåtöljer, i vårt sortiment har vi några av dessa, se Wood och Neptunus 1. Fåtöljen Ferdinand blev år 2013 tilldelad Elle interiörs designpris för årets stol.
 • Hedwig

  Hedwig är en fåtölj designad av David Ericsson år 2016 för det svenska möbelföretaget Gärsnäs. Hedwig finns i flera stilrena utföranden. Trästommen kommer i vitpigmenterad vaxoljad bok. Rygg och sits är klädd med bärande klädsel i Tärnsjöläder som finns att välja i olika färger och nyanser, alternativt linneväv. Det finns möjlighet att välja till en rygg- eller sittdyna i matchande färg.Fåtöljens konstruktion bygger på hantverkskunnande och insikten om träets möjligheter. Hedwigs utförande är noggrant uttänkt för att bidra till komfort och avslappning.
 • Neptunus 1

  Neptunus 1 fåtölj är formgiven av Åke Axelsson år 1994 för svenska möbelföretaget Gärsnäs. Fåtöljen går att välja i flera stilrena utföranden i både tyg och läder från Tärnsjö. Trästommen är tillverkad i ek och går att välja i flera utföranden - naturlig, vitpigmenterad eller betsad.Fåtöljen kan placeras i en duo, tillsammans med en soffgrupp eller själv. Oavsett är Neptunus 1 en stilren inredningsdetalj som passar lika bra i vardagsrummet, sovrummet eller i hallen. I Gärsnäs och i vårt sortiment finns fler möbler designade av deras huvudformgivare Åke Axelsson, se bland annat pallen Greitz och stolen Wood.
 • Dandy

  Den utmärkande fåtöljen Dandy har Pierre Sindre formgivit år 2017 för svenska Gärsnäs. Dandy har ett underrede som går att välja i både ek och bok och båda träslagen går även att få betsade i Gärsnäs nio standardkulörer. Fåtöljens rygg och armstöd är tillverkat i rotting och har en läderskoning som kan väljas i svart eller cognac. Fåtöljens nack samt svank och sittplymå är klädd i läder i färgerna svart och cognac. Sitt- och svankplymån kan också kläs i tyg från Bute, Lewis.Dandy kommer bli uppmärksammad i det hem den placeras i tack vare det utmärkande utformningen. I vårt sortiment finns flera av Gärsnäs produkter, se bland annat de klassiska stolarna Madonna 1 och Ferdinand.