Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Fritz Hansen möbler

År 1872 i danska huvudstaden Köpenhamn grundade Fritz Hansen sitt företag och möbelverkstad. En stol i formböjt trä gjorde Fritz unik och fick hans företag att växa. 1934 möttes så Fritz och ikonen Arne Jacobsen vilket blev ett fruktbart samarbete.

Myran och Sjuan är några av de mest kända stolarna och blev ett enormt genombrott för märket Republic of Fritz Hansen. En annan ikonisk möbel är matbordet Superellips, också formgivet av Arne. Idag samarbetar FH med många andra duktiga designers som Poul Kjerholm och Hans J Wagner.

 • 3316 Ägget 60th Anniversary Collection

  För att fira Arne Jacobsens 60-årsjubileum med designprojektet SAS Royal Hotel i Köpenhamn kommer fåtöljen Ägget som en jubileumsutgåva. Denna utgåva av den ikoniska fåtöljen är klätt i ett naturligt och rent anilinläder. Den klassiska stjärnfoten pläteras i 23k guld som har en nästan satinglansig yta. Denna jubileumsutgåva kommer som en limiterad utgåva om 1958 stycken fåtöljer. Varje fåtölj har en speciell 60-årsjubileums lädergravering med numrering. Fåtöljen Ägget formgavs av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958 till designprojektet med SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Skalet är gjort av polyuretan med en glasfiberförstärkning som klätts med kallskum för extra hållbar struktur. Med hjälp av en vippmekanism i stål kan fåtöljen anpassas till användarens kroppsvikt. Det roterbara underredet är gjort i stål. Ägget kan med fördel kompletteras av den matchande fotpallen för optimal komfort.
 • 3127 Ägget Fotpall 60th Anniversary Collection

  För att fira Arne Jacobsens 60-årsjubileum med designprojektet SAS Royal Hotel i Köpenhamn kommer nu Ägget, Svanen och Droppen som jubileumsutgåvor. Denna fotpall tillhör fåtöljen Ägget från samma serie och kommer i ett naturligt och rent anilinläder som speglar det som genom tiden präglat läderhuden. Den klassiska stjärnfoten är pläterad i 23k guld och har en nästan satinglansig yta. Både anilinlädret och guldpläteringen kommer få en personlig skönhet och patina vilket gör att denna designikon åldras med elegans.Jubileumsutgåvan av fotpallen kommer som en limiterad utgåva om 1958 stycken fotpallar eftersom de formgavs första gången av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958. Det rundade skalet tillverkades då med en för sin tid mycket tekniskt avancerad process och Arne Jacobsen var den första att använda denna innovativa teknik. Varje fotpall har en speciell 60-årsjubileums lädergravering med numrering.
 • 3316 Ägget med fotpall 60th Anniversary Collection

  För att fira Arne Jacobsens 60-årsjubileum med designprojektet SAS Royal Hotel i Köpenhamn kommer fåtöljen Ägget som en jubileumsutgåva. Denna utgåva av den ikoniska fåtöljen är klätt i ett naturligt och rent anilinläder. Den klassiska stjärnfoten pläteras i 23k guld som har en nästan satinglansig yta. Denna jubileumsutgåva kommer som en limiterad utgåva om 1958 stycken fåtöljer. Varje fåtölj har en speciell 60-årsjubileums lädergravering med numrering.Fåtöljen Ägget formgavs av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958 till designprojektet med SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Skalet är gjort av polyuretan med en glasfiberförstärkning som klätts med kallskum för extra hållbar struktur. Med hjälp av en vippmekanism i stål kan fåtöljen anpassas till användarens kroppsvikt. Det roterbara underredet är gjort i stål. Ägget kan med fördel kompletteras av den matchande fotpallen för optimal komfort.
 • Fri

  Fåtöljen Fri formgavs av Jaime Hayon år 2015 för Fritz Hansen. Tanken bakom designen var att skapa en öppen och enkel sittmöbel av hög kvalité. Fri har ett skulpturalt skal tillverkat i polyuretanskum med glasfiberförstärkning för extra stadga. Dynorna är gjorda i polyuretanskum av olika densitet för extra hög ergonomi och komfort. Ro är helklädd och kommer här i flera tyger från Designers Selection med färgkombinatiner särskilt framtagna av Jaime Hayon. Benen finns i naturfärgad ek eller borstat aluminium.Fri utstrålar elegans och lekfullhet vilket är typiskt för Hayons formspråk. Möblera gärna Fri med den matchande fotpallen från Fritz Hansen. Soffan Favn och fåtöljen Ro delar även samma designuttryck.
 • Supercirkulär Soffbord

  Supercirkulärt soffbord från Fritz Hansens Table Series, formgivet av Piet Hein, Bruno Mathsson och Arne Jacobsen år 1968. Bordsskivan finns i två varianter, gjord i laminat med aluminiumklädd kant alternativt helt i valnötsfanér. Laminatskivan finns i flera olika färger och är gjord av det särskilt slitstarka materialet fenixlaminat, vilket Fritz Hansen introducerade år 2017. Fenixlaminat innebär en extra matt och reptålig yta på bordsskivan. Det pelarformade underredet är gjort i stål och står på en stjärnformad fot i aluminium.Inspirationen bakom Table Series kommer från Piet Heins genialiska lösning på ett trafikproblem vid Sergels torg i Stockholm. En superelliptisk rondell som gav upphop till Table Series och bordet Superellips, vilket har kommit att bli ett av Skandinaviens mest välkända bord och en riktig designikon från Fritz Hansen. 
 • Cirkulär Soffbord

  Cirkulärt soffbord från Fritz Hansens Table Series, formgivet av Piet Hein, Bruno Mathsson och Arne Jacobsen år 1968. Bordsskivan finns i två varianter, gjord i laminat med aluminiumklädd kant alternativt helt i valnötsfanér. Laminatskivan finns i flera olika färger och är gjord av det särskilt slitstarka materialet fenixlaminat, vilket Fritz Hansen introducerade år 2017. Fenixlaminat innebär en extra matt och reptålig yta på bordsskivan. Det pelarformade underredet är gjort i stål och står på en stjärnformad fot i aluminium. De olika storlekarna av soffbordet kan med fördel möbleras tillsammans.Inspirationen bakom Table Series kommer från Piet Heins genialiska lösning på ett trafikproblem vid Sergels torg i Stockholm. En superelliptisk rondell som gav upphop till Table Series och bordet Superellips, vilket har kommit att bli ett av Skandinaviens mest välkända bord och en riktig designikon från Fritz Hansen.
 • Space Soffbord

  Serien Space formgavs av den tyska industridesignduon Jehs+Laub år 2007 för Fritz Hansen och består av ett soffbord i två storlekar samt en loungefåtölj. Bordet har en glasskiva med lackerad undersida. Underredet är gjort av lackerat stål i matchande färg till glasskivan och foten har tassar av transparant plast som skyddar golvet.Inspirationen bakom Space har hämtats från människans anatomi och naturens otroliga förmåga att designa sig själv. Soffbordet har en stilren, avskalad design medan loungefåtöljen är mer iögonfallande. Tillsammans bildar de en modern sittgrupp. Fåtöljen representerar en tanke om hur det känns att sitta i en kupad hand och dess dynor bildar ett dynamiskt mönster som ger hög komfort.
 • Ägget Fotpall

  Denna fotpall kompletterar fåtöljen Ägget, formgiven av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958 till designprojektet med SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Det rundade skalet tillverkades med en för sin tid mycket tekniskt avancerad process och Arne Jacobsen var den första att använda denna innovativa teknik. Fotpallen ägget har en sits tillverkad av syntetiskt material som klätts med ett kallskum för extra hållbar struktur och komfort. Fotpallen finns med tyg- eller läderklädsel i flera färger. Underredet är gjort i satinpolerat stål och står på en stjärnformad fot i satinpolerat aluminium med svarta tassar. SAS Royal Hotel öppnade år 1960 och var världens första designhotell, även Danmarks första skyskrapa. Här inredde Arne Jacobsen bland annat med Ägget, vars rundade eleganta skal utgjorde en visuell kontrastform till SAS Royal Hotels vertikala och horisontala linjer. Jacobsen stod för det fulla designkonceptet ner till minsta detalj, från utomhusfasaden och möblerna till besticken i restaurangen. SAS Royal Hotel har därför kommit att kallas för Jacobsens allkonstverk. Flertalet danska designikoner introducerades och satte dansk design på världskartan.
 • Ägget

  Fåtöljen Ägget formgavs av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958 till designprojektet med SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Det rundade skalet tillverkades med en för sin tid mycket tekniskt avancerad process som Arne Jacobsen var den första att använda. Skalet är gjort av polyuretan med en glasfiberförstärkning som klätts med kallskum för extra hållbar struktur. Ägget finns med tyg- eller läderklädsel i flertalet färger. Det roterbara underredet är gjort i satinpolerat stål och står på en fot av formpressat aluminium. Med hjälp av en vippmekanism i stål kan fåtöljen anpassas till användarens kroppsvikt. Ägget kan med fördel kompletteras av den matchande fotpallen för optimal komfort.Ägget sticker ut bland de moderna designklassikerna, med sin unika form sätter fåtöljen en egen prägel på rummet och tar sin rättmätiga plats. Ägget är en designikon och favorit i vårt sortiment. Jacobsens designklassiker är inte bara en fåtölj, men levande, nutida designhistoria som aldrig går ur tid.SAS Royal Hotel öppnade år 1960 och var världens första designhotell, även Danmarks första skyskrapa. Här inredde Arne Jacobsen bland annat med Ägget, vars rundade eleganta skal utgjorde en visuell kontrastform mot hotellets vertikala och horisontala linjer. Jacobsen stod för det fulla designkonceptet ner till minsta detalj, från utomhusfasaden och möblerna till besticken i restaurangen. SAS Royal Hotel har därför kommit att kallas för Jacobsens allkonstverk. Flertalet danska designikoner introducerades och satte dansk design på världskartan.
 • Oksen Fotpall

  Oksen Fotpall till den ikoniska fåtöljen Oksen.Oksen är en fåtölj formgiven av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1966. Till skillnad från många av Jacobsens andra möbler var Oksen inte avsedd för ett specifikt projekt utan en produkt av år av experimentering. Stolen ansågs vara ganska sällsynt bland kritiker på grund av sin korta ursprungliga produktionsperiod samt sitt kontroversiella men kraftfulla uttryck. Det tog Arne Jacobsen inte mindre än fem år att utveckla Oksen och till skillnad från många av hans tidigare möbler som kännetecknas av avrundade, organiska former, har denna fåtölj en mycket skarpare kontur.Oksen är både distinkt och bestämd i sitt formspråk, och inspirationen är tydligen den amerikanska vilstolstypen som Jacobsen hade sett i USA. Dessutom kan det ses som en motreaktion mot Jacobsen som designer som tidigare arbetat med en mjuk skulpturell form. Oksen är också skulpturell men i en helt annan tight form och designad i en stil som ligger i linje mellan mjuka kungsmöblerna och de hårdare Oxfordmöblerna i Fritz Hansens samling.
 • 3187/3197 Sjuan - Barstol

  Fritz Hansens storsäljare Sjuan, eller Serie 7, formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och kommer här som barstol i två höjder, modell 3187 och 3197, lämplig för köksbänk eller barbord. Sjuan barstol följer samma formspråk som originalet, med det karaktäristiska skalet i formpressad fanér men har extra höga ben med fotstöd.Skalet är skapat i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan sitt tunna och eleganta skal som till synes består av ett helt stycke trä, ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. Stolen finns i en rad olika träslag och färger, med en färgad, klarlackerad eller fullackerad finish. En färgad yta låter träets naturliga struktur och ådring förbli synlig vilket gör varje stol unik. Med en fullackerad yta är varje stol identisk. Benen är gjorda i förkromat stål.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Barstolen finns med eller utan klädsel.
 • 3187/3197 Sjuan - Barstol Helklädd

  Fritz Hansens stol Sjuan, eller Serie 7, kommer här som barstol med helklädsel i två höjder, modell 3187 och 3197. Sjuan formgavs av Arne Jacobsen år 1955 och har genom åren kommit att bli Fritz Hansen mest sålda stol och en populär designikon världen över. Sjuan barstol följer samma design som originalet men har extra höga ben med fotstöd.Skalet är skapat i ett stycke, bestående av nio lager fanér som skiktats med två lager indisk bomull och pressats till sin rätta form över ånga. Detta har gett Sjuan sitt tunna och eleganta skal. Ryggstödet kan även sviktas vilket bidrar till den höga komforten. För denna variant är även skalet helt inklätt och flera olika läder finns att välja mellan. Benen är gjorda i förkromat stål.Sjuan har kommit att bli Fritz Hansens överlägset mest sålda stol genom historien och trots att över 60 år gått sedan lanseringen känns designen fortfarande nytänkande tack vare Jacobsens tidlösa formspråk. Nordiska Galleriet var den första återförsäljaren av Sjuan i Sverige och stolen är än idag vår mest sålda möbel. Populariteten skvallrar om stolens ikonstatus. I Sjuan möts form, funktion och modern designhistoria som både gör stolen till en designikon och favorit hos oss. Sjuan finns som matbordsstol, kontorsstol, barstol, karmstol, samt i barnstorlek. Välj mellan en rad olika naturliga fanér, färgad ask eller fullackerad bok i ett stort urval av färger. Barstolen finns både med och utan klädsel.
 • Ro

  Fåtöljen Ro designades år 2013 av Jaime Hayon för Fritz Hansen. Formspråket utstrålar både elegans och lekfullhet, vilket är typiskt för Hayons formspråk. Skalet är tillverkat i polyuretanskum med glasfiberförstärkning för extra stadga. Dynorna är gjorda i polyuretanskum av olika densitet för extra hög ergonomi och komfort. Ro är helklädd och kommer här i flera tyger från Designers Selection i färgkombinatiner särskilt framtagna av Jaime Hayon. Benen finns i naturfärgad ek eller borstat aluminium.Ro utstrålar elegans och lekfullhet vilket är typiskt för Hayons formspråk. Skalets lätt böjda form skärmar av och skapar en lugn oas för den som sitter i fåtöljen. Kombinera gärna Ro med den matchande fotpallen från Fritz Hansen. Soffan Favn och fåtöljen Fri delar även samma designuttryck.
 • High Dot Barstol - Läder, Cowboy Black

  High Dot är en barstol designad av Arne Jacobsen för det danska varumärket Fritz Hansen. Barstolen passar utmärkt i köket eller vid ståbordet på hemmakontoret. Pallens sits i svart anilinläder kompletteras med ett underrede i pulverlackerat, svart stål med stag som fungerar som fotstöd och ger barstolen en monokrom look. Tack vare sin tidlösa design kan pallen placeras i både moderna och klassika miljöer. Pallens ursprungliga design uppkom under 1950-talet i samband med att Jacobsen designade Myranstolen, vilket syns tydligt på produkternas trebens underreden.
 • Planner MC300 Cirkulärt Soffbord

  Serien Planner Group designades under 1960-talet av Paul McCobb som var en av de ledande formgivarna i den amerikanska designrörelsen under 1900-talet. Nu nylanseras serien och Fritz Hansen blir första tillverkaren sedan 1960-talet att producera McCobbs originaldesign.Soffborden kommer i tre olika varianter, kvadratisk, rektangulär samt cirkulär form. Denna variant kommer i en cirkulär form med en marmorskiva som är 2 cm tjock i två olika färger, Cream eller Charcoal.Strukturen i den svartgråa marmorn är unik med sina vita ådror och gråskiftande nyanser som skapar ett dekorativt uttryck. Den gräddvita marmorskivan har ett mjukare uttryck men samtidigt ett väldigt utmärkande utseende. En tydlig detalj på soffborden i Planner Group serien är den avsmalnande formen på benen nedtill, vilket är ett fint exempel på hur en äkta McCobb känns igen.
 • Planner MC310 Rektangulärt Soffbord

  Serien Planner Group designades under 1960-talet av Paul McCobb som var en av de ledande formgivarna i den amerikanska designrörelsen under 1900-talet. Nu nylanseras serien och Fritz Hansen blir första tillverkaren sedan 1960-talet att producera McCobbs originaldesign.Soffborden kommer i tre olika varianter, kvadratisk, rektangulär samt cirkulär form. Denna variant kommer i en rektangulär form med en marmorskiva som är 2 cm tjock i två olika färger, Cream eller Charcoal.Strukturen i den svartgråa marmorn är unik med sina vita ådror och gråskiftande nyanser som skapar ett dekorativt uttryck. Den gräddvita marmorskivan har ett mjukare uttryck men samtidigt ett väldigt utmärkande utseende. En tydlig detalj på soffborden i Planner Group serien är den avsmalnande formen på benen nedtill, vilket är ett fint exempel på hur en äkta McCobb känns igen.
 • Planner MC320 Kvadratiskt Soffbord

  Serien Planner Group designades under 1960-talet av Paul McCobb som var en av de ledande formgivarna i den amerikanska designrörelsen under 1900-talet. Nu nylanseras serien och Fritz Hansen blir första tillverkaren sedan 1960-talet att producera McCobbs originaldesign.Soffborden kommer i tre olika varianter, kvadratisk, rektangulär samt cirkulär form. Denna variant kommer i en kvadratisk form med en marmorskiva som är 2 cm tjock i två olika färger, Cream eller Charcoal.Strukturen i den svartgråa marmorn är unik med sina vita ådror och gråskiftande nyanser som skapar ett dekorativt uttryck. Den gräddvita marmorskivan har ett mjukare uttryck men samtidigt ett väldigt utmärkande utseende. En tydlig detalj på soffborden i Planner Group serien är den avsmalnande formen på benen nedtill, vilket är ett fint exempel på hur en äkta McCobb känns igen.
 • Pouf Large - Concrete

  Pouf är designad av Cecilie Manz för det danska varumärket Fritz Hansen. Sittpuffen är en del av kollektionen Objects och är både funktionell och estetiskt tilltalande. Puffen är klädd i Poul Kjaerholm kanvas och ett grått remixtyg med ett läderband som delar av de båda sektionerna.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
 • Pouf Small - Jeans

  Pouf är designad av Cecilie Manz för det danska varumärket Fritz Hansen. Sittpuffen är en del av kollektionen Objects är både funktionell och estetiskt tilltalande. Puffen är klädd i Poul Kjaerholm kanvas och ett blått remixtyg med ett läderband som delar av de båda sektionerna.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
 • Pouf Large - Sakura

  Pouf är designad av Cecilie Manz för det danska varumärket Fritz Hansen. Sittpuffen är en del av kollektionen Objects är både funktionell och estetiskt tilltalande. Puffen är klädd i Poul Kjaerholm kanvas och ett rosaremixtyg med ett läderband som delar av de båda sektionerna.Objects lanserades år 2016 och är en serie accessoarer skapade för att ytterligare berika Fritz Hansens samling möbler och skapa vackra miljöer och hem. Objects innehåller funktionella och dekorativa inredningsdetaljer såsom ljusstakar, vaser, textilier och kuddar.
 • 3316 Ägget Extreme Läder - Kampanj

  Fåtöljen Ägget formgavs av Arne Jacobsen för Fritz Hansen år 1958 till designprojektet med SAS Royal Hotel i Köpenhamn. Det rundade skalet tillverkades med en för sin tid mycket tekniskt avancerad process som Arne Jacobsen var den första att använda. Skalet är gjort av polyuretan med en glasfiberförstärkning som klätts med kallskum för extra hållbar struktur. Det roterbara underredet är gjort i satinpolerat stål och står på en fot av formpressat aluminium. Med hjälp av en vippmekanism i stål kan fåtöljen anpassas till användarens kroppsvikt. Ägget kan med fördel kompletteras av den matchande fotpallen för optimal komfort.Ägget sticker ut bland de moderna designklassikerna, med sin unika form sätter fåtöljen en egen prägel på rummet och tar sin rättmätiga plats. Ägget är en designikon och favorit i vårt sortiment. Jacobsens designklassiker är inte bara en fåtölj, men levande, nutida designhistoria som aldrig går ur tid.SAS Royal Hotel öppnade år 1960 och var världens första designhotell, även Danmarks första skyskrapa. Här inredde Arne Jacobsen bland annat med Ägget, vars rundade eleganta skal utgjorde en visuell kontrastform mot hotellets vertikala och horisontala linjer. Jacobsen stod för det fulla designkonceptet ner till minsta detalj, från utomhusfasaden och möblerna till besticken i restaurangen. SAS Royal Hotel har därför kommit att kallas för Jacobsens allkonstverk. Flertalet danska designikoner introducerades och satte dansk design på världskartan.