Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Carl Hansen möbler

 • PK52A Skrivbord

  PK52A är ett skrivbord formgivet av Poul Kjæerholm år 1955 för Carl Hansen & Søn. Bordsskiva i massiv ek eller douglasgran med flertal ytbehandlingar. Bordet är mycket flexibelt, kan användas som bland annat skrivbord eller matbord.PK52A, kallad The Student Desk, är en mindre variant av PK52 som också kallas Professor Desk. Skrivbordet är en del av en serie skapad för Royal Danish Academy of Fine Arts. Kollektionen innehåller verk i kombination av trä och stål samt har en lätt, elegant look som senare blev karaktäristisk för Kjærholm. Lådmodulen PK115 finns som tillbehör att köpa till bordet.
 • OW149 Colonial Chair

  Ole Wanscher formgav Colonial Chair år 1949 och fåtöljen kom att bli en av hans främsta verk. Ramen tillverkas av massiv ek eller valnöt och finns med ett antal olika ytbehandlingar. Dynor är stoppade med europeiskt dun. Fåtöljen är ett fint hantverk och mycket stabil i sin form. Med smala armstöd och en bekväm sits har stolen ett eget unikt uttryck. Colonial Chair är utmärkt i rum där flexibilitet är viktigt med sin smäckra form. Till Wanshers Colonial-serie finns även en tillhörande fotpall, dagbädd och småbord. Colonial Chair är precis som andra av Ole Wanschers verk ett samlarobjekt.
 • CH825 Sideboard

  För att fira Hans J. Wegners 100-åriga födelsedag lanserade Carl Hansen & Søn CH825, också känd som Credenza från år 1958 på nytt. Credenza tillverkades tidigare i rosenträ och tik, idag görs den istället i oljad valnöt alternativt ek. Benen kommer i matchande träslag eller i rostfritt stål. Byrån ser simpel ut men är avancerad i sin design, med dubbla dörrar på skenor och en insida med stor valmöjlighet med anpassningsbara hyllor och utdragbara lådor.
 • OW149F Colonial Footstool

  OW149 F Colonial Footstool är en tillhörande fotpall till Ole Wanschers Colonial Chair. Colonial Footstool finns i flertal träutföranden med lackerad, tvålad- eller oljebehandlad yta.Ole Wanscher formgav Colonial Chair år 1949 kom att bli en av hans främsta verk. Stoppning omgärdad av antingen tyg eller läderkuddar som även är vändbara. Ramen till pallen tillverkas av ek eller valnöt och finns med ett antal olika ytbehandlingar. Pallen är ett fint hantverk och mycket stabil i sin form. Med en bekväm sits har pallen ett eget unikt uttryck. Colonial Footstool är utmärkt i rum där flexibilitet är viktigt med sin smäckra form.
 • OW149F Dyna

  Tillhörande dyna till OW149F Colonial Footstool. Dynan är stoppad med europeiskt dun och kläs i läder som kommer i olika nyanser.OW149 F Colonial Footstool är en tillhörande fotpall till Ole Wanschers Colonial Chair. Colonial Footstool finns i flertal träutföranden med lackerad, tvålad- eller oljebehandlad yta. Ole Wanscher formgav serien Colonial år 1949 och stolen Colonial Chair kom att bli en av hans främsta verk. Pallen är ett fint hantverk och mycket stabil i sin form och passar utmärkt även på egen hand i olika miljöer.