Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Adea möbler

 • Tao Chair

  Tao Chair är en unik och mycket bekväm fåtölj från Adea, designad av Jukka Setälä år 2018. Tao karaktäriseras av den böjda, stoppade dynan som utgör både ryggstöd och sits, som lurar ögat att sitta löst på underredet. Knepet som stabiliserar upp ryggstödet är en böjd metallstav som löper från främre trästommen, under sitsen och igenom baksidan av ryggstödet.Tao chair finns att välja i avtagbara tyger och läder samt med underrede i vitpigmenterad ask, wengebetsad ek eller i naturlig ek. Den mjuka och bakåtlutade fåtöljen är ideal för att luta sig tillbaka och läsa en bok eller att bara slappna av i. För extra komfort kan man lägga till fotpallen Tao Ottoman, som går att välja i samma utförande som Tao Chair.Vi visar endast ett urval av tyger och läder. Adea erbjuder även alla tyger från Kvadrat. Vänligen kontakta kundtjänst vid intresse av andra tyger och läder.
 • Fay Chair

  Fay Chair är en fåtölj formgiven av Mia Cullin för finska Adea år 2017. Fåtöljen som är tillverkad i massivt trä finns tillgänglig i tre utföranden, tvålad eller svartbetsad ek samt naturlig ask. De är flätade med vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i matchande färg. Sitsens flätning och mönster är inspirerad av bälten och påsar från 70-talet. Fay Chair är en elegant stol som kan användas för sig själv eller som komplement till en soffgrupp. Fay Chair ingick i utställningen ”Flätat & Snörat” på Möbeldesignmusem, hösten 2018. Till fåtöljen finns även den kompletterande fotpallen Fay Ottoman.
 • Mr. Jones Chair

  Mr. Jones Chair är en modern men klassisk fåtölj formgiven av Alexander Lervik för Adea år 2016. Fåtöljen som har tydliga inslag och inspirerats av den arketypiska Howard-soffan har en otroligt bra komfort med en stoppning av kallskum och fjädrar. De små armstöden och lätta profilen ger intrycket av en liten möbel men med alla goda egenskaper hos en soffa. Serien innehåller även soffan Mr. Jones Sofa samt fotpallen Mr. Jones Ottoman. Mr. Jones Sofa blev år 2017 utsedd till Årets Möbel på ELLE Decoration Swedish Design Awards. Benen går även att få med två hjul i mässing framtill, vilket utgör en viktig detalj. Aurora är det tyg som visas på de ljusa och rosa bilderna. För en soffa i sammet rekommenderar vi tyget Opera som finns i ett noga urval av sofistikerade färger. Golv-skydd ingår.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Bonnet Club Chair

  Bonnet Club är en liten fåtölj formgiven av Mats Broberg & Johan Ridderstråle för Adea år 2016. Fåtöljen beskrivs ofta som en klubbstol med sina runda och mjuka former. Den gör sig utmärkt i de flesta miljöer och kan planeras i grupp runt ett bord eller som komplement tillsammans med andra typer av möbler. Bonnet Club finns i ett brett urval av tyger och läder i olika prisnivåer. Tygklädseln är avtagbar vilket gör extra behändig att sköta och möjlighet för att byta klädsel efter säsong. Rygg, armstöd och sitsen är formgjutna och ger tillsammans med den fluffiga kudden fåtöljen en elegant touch. Fåtöljen vilar på en ram av tunna rörformiga ben i svartlackerat stål som adderar ett snyggt och nästan delikat utseende.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Ell Chair High

  Ell Chair High är en sofistikerad fåtölj formgiven av Tuula Falk för Adea. Fåtöljen har ett nätt utseende som passar den moderna minimalistiska likväl som den mer klassiska inredningsstilen. De lätt böjda formerna som kompletteras med en mjuk och luxuös insidan med god komfort. Ell Chair High har en hög rygg och ett snurrbart underrede som automatiskt återställer sig till sitt ursprungliga läge samt en gungfunktion. Underredet finns tillgängligt i svart eller grått lackat stål. Klädseln som är avtagbar erbjuds i ett brett urval av tygkategorier och färger. I samma graciösa uttryck finns även fåtöljen Ell Chair samt soffan Ell Sofa från Ell-kollektionen.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Ell Chair

  Ell Chair är en sofistikerad fåtölj formgiven av Tuula Falk för Adea. Fåtöljen har ett nätt utseende som passar den moderna minimalistiska likväl som den mer klassiska inredningsstilen. De lätt böjda formerna som kompletteras med en mjuk och luxuös insidan med god komfort. Ell Chair finns också i en ytterligare variant, Ell Chair High, med ett högre ryggstöd och ett snurrbart underrede som automatiskt återställer sig till sitt ursprungliga läge samt en gungfunktion. Underredet finns tillgängligt i svart eller grått lackat stål. Klädseln som är avtagbar erbjuds i ett brett urval av tygkategorier och färger. I samma kollektion finns även soffan Ell Sofa.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Lin Long Hem Chair

  Lin Long Hem Chair är en liten fåtölj med kappa formgiven av Petra Lassenius för Adea. Fåtöljen är en nätt och bekväm möbel som gör sig lämplig i de flesta inredningsstilar med sina många valmöjligheter. Lin Long Hem Chair finns i ett brett utbud av tyger och läder men kan även beställas med både tyg och läder. Förutom benen som kommer i flera olika träslag och ytbehandlingar kan även underredets metallfäste fås i fem olika färger. Serien innefattar även Lin Chair som inte har den heltäckande kappan.Vi visar endast ett urval av tyger och läder som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Lin Chair

  Lin Chair är en liten fåtölj formgiven av Petra Lassenius för Adea. Fåtöljen är en nätt och bekväm möbel som gör sig lämplig i de flesta inredningsstilar med sina många valmöjligheter. Lin Chair finns i ett brett utbud av tyger som är avtagbara. Förutom benen som kommer i flera olika träslag och ytbehandlingar kan även underredets metallfäste väljas i fem monokroma färger. Serien innefattar även Lin Long Hem Chair som har en heltäckande kappa.Vi visar endast ett urval av tyger och läder som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • My Bag Chair Mini

  My Bag Chair Mini är en liggfåtölj från Bag Chair-kollektionen med maximal komfort från Adea, designad av Ulla Koskinen. Inspirationen kommer från den berömda Saccosäcken, en möbel som varit populär under lång tid, särskilt under mitten av 80-talet. Till skillnad från den klassiska Saccosäcken som vanligtvis fylls med frigolit eller PVC-pellets har Roo Bag Chair en stoppning som består av en mix med EPS-pärlor, kiselfiberad fiber och kallskum, vilket gör att den bibehåller sig ursprungliga form när man reser sig upp.I början av ryggstödet sitter en sneddad söm som man har handsytt för att få till vridningen, där fåtöljen får sin unika form. My Bag Chair är en självklar möbel att sätta sig i för att slappna av, läsa en bok eller ta en tupplur efter en stressig dag eller en långpromenad. Den finns att välja i ett urval av tyger som är avtagbara. My Bag Chair Mini finns även i två större varianter, My Bag Chair och Roo Bag Chair.Vi visar endast ett urval av tyger. My Bag Chair Mini finns dessutom med ett tyg som är lämpligt för utomhusbruk. Vänligen kontakta kundtjänst vid önskemål om andra tyger.
 • My Bag Chair

  My Bag Chair är en liggfåtölj med maximal komfort från Adea, designad av Ulla Koskinen. Inspirationen kommer från den berömda Saccosäcken, en möbel som varit populär under lång tid, särskilt under mitten av 80-talet. Till skillnad från den klassiska Saccosäcken som vanligtvis fylls med frigolit eller PVC-pellets har Roo Bag Chair en stoppning som består av en mix med EPS-pärlor, kiselfiberad fiber och kallskum, vilket gör att den bibehåller sig ursprungliga form när man reser sig upp.I början av ryggstödet sitter en sneddad söm som man har handsytt för att få till vridningen, där fåtöljen får sin unika form. My Bag Chair är en självklar möbel att sätta sig i för att slappna av, läsa en bok eller ta en tupplur efter en stressig dag eller en långpromenad. Den finns att välja i ett urval av tyger som är avtagbara. My Bag Chair finns även i en större variant, Roo Bag Chair, samt en mindre variant, My Bag Chair Mini.Vi visar endast ett urval av tyger. My Bag Chair finns dessutom med ett tyg som är lämpligt för utomhusbruk. Vänligen kontakta kundtjänst vid önskemål om andra tyger.
 • Roo Bag Chair

  Roo Bag Chair är en liggfåtölj med maximal komfort från Adea, designad av Ulla Koskinen. Inspirationen kommer från den berömda Saccosäcken, en möbel som varit populär under lång tid, särskilt under mitten av 80-talet. Till skillnad från den klassiska Saccosäcken som vanligtvis fylls med frigolit eller PVC-pellets har Roo Bag Chair en stoppning som består av en mix med EPS-pärlor, kiselfiberad fiber och kallskum, vilket gör att den bibehåller sig ursprungliga form när man reser sig upp.I början av ryggstödet sitter en sneddad söm som man har handsytt för att få till vridningen, där fåtöljen får sin unika form. Roo Bag Chair är en självklar möbel att sätta sig i för att slappna av, läsa en bok eller ta en tupplur efter en stressig dag eller en långpromenad. Den finns att välja i ett urval av tyger som är avtagbara. I kollektionen finns även två mindre varianter, My Bag Chair Mini samt My Bag Chair.Vi visar endast ett urval av tyger. Roo Bag Chair finns dessutom med ett tyg som är lämpligt för utomhusbruk. Vänligen kontakta kundtjänst vid önskemål om andra tyger.