Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Adea möbler

 • Tao Chair

  Tao Chair är en unik och mycket bekväm fåtölj från Adea, designad av Jukka Setälä år 2018. Tao karaktäriseras av den böjda, stoppade dynan som utgör både ryggstöd och sits, som lurar ögat att sitta löst på underredet. Knepet som stabiliserar upp ryggstödet är en böjd metallstav som löper från främre trästommen, under sitsen och igenom baksidan av ryggstödet.Tao chair finns att välja i avtagbara tyger och läder samt med underrede i vitpigmenterad ask, wengebetsad ek eller i naturlig ek. Den mjuka och bakåtlutade fåtöljen är ideal för att luta sig tillbaka och läsa en bok eller att bara slappna av i. För extra komfort kan man lägga till fotpallen Tao Ottoman, som går att välja i samma utförande som Tao Chair.Vi visar endast ett urval av tyger och läder. Adea erbjuder även alla tyger från Kvadrat. Vänligen kontakta kundtjänst vid intresse av andra tyger och läder.
 • Fay Chair

  Fay Chair är en fåtölj formgiven av Mia Cullin för finska Adea år 2017. Fåtöljen som är tillverkad i massivt trä finns tillgänglig i tre utföranden, tvålad eller svartbetsad ek samt naturlig ask. De är flätade med vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i matchande färg. Sitsens flätning och mönster är inspirerad av bälten och påsar från 70-talet. Fay Chair är en elegant stol som kan användas för sig själv eller som komplement till en soffgrupp. Fay Chair ingick i utställningen ”Flätat & Snörat” på Möbeldesignmusem, hösten 2018. Till fåtöljen finns även den kompletterande fotpallen Fay Ottoman.
 • Mr. Jones Chair

  Mr. Jones Chair är en modern men klassisk fåtölj formgiven av Alexander Lervik för Adea år 2016. Fåtöljen som har tydliga inslag och inspirerats av den arketypiska Howard-soffan har en otroligt bra komfort med en stoppning av kallskum och fjädrar. De små armstöden och lätta profilen ger intrycket av en liten möbel men med alla goda egenskaper hos en soffa. Serien innehåller även soffan Mr. Jones Sofa samt fotpallen Mr. Jones Ottoman. Mr. Jones Sofa blev år 2017 utsedd till Årets Möbel på ELLE Decoration Swedish Design Awards. Benen går även att få med två hjul i mässing framtill, vilket utgör en viktig detalj. Aurora är det tyg som visas på de ljusa och rosa bilderna. För en soffa i sammet rekommenderar vi tyget Opera som finns i ett noga urval av sofistikerade färger. Golv-skydd ingår.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Fay Ottoman

  Fay Ottoman är en fotpall formgiven av Mia Cullin för Adea år 2017. Fotpallen är framtagen tillsammans med fåtöljen Fay Chair. Pallen som är tillverkad i massivt trä finns tillgänglig i tre utföranden, tvålad eller svartbetsad ek samt naturlig ask. De är flätade med vegetabiliskt garvat läder från Tärnsjö Garveri i matchande färg. Sitsens flätning och mönster är inspirerad av bälten och påsar från 70-talet. Fay Ottoman är en elegant pall som kan användas för sig själv, tillsammans med fåtöljen eller som komplement till en soffgrupp. Fåtöljen Fay Chair ingick i utställningen ”Flätat & Snörat” på Möbeldesignmusem, hösten 2018.
 • Ho Ottoman

  Ho Ottoman formgiven av Ulla Koskinen för Adea är en sittpuff som fungerar minst lika bra till soffgruppen som ett fotstöd. Ottomanen har en kuddliknande form som utgörs av stoppningen då ingen inre ram behövs. Stoppningen som är väldigt komfortabel bibehåller sin individuella form och har en väldigt hög komfort. Ho Ottoman är tillgänglig i ett brett urval av avtagbara tyger och finns även i avtagbart läder, vilket gör den till en långlivad inredningsdetalj som enkelt kan uppdateras med nya material och nyanser, efter tycke och smak.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Mr. Jones Ottoman

  Mr. Jones Ottoman är en fotpall till fåtöljen och soffan i serien formgiven av Alexander Lervik för Adea år 2016. Mr. Jones Ottoman är en modern men klassisk fotpall formgiven av Alexander Lervik för Adea år 2016. Den passar utmärkt till Mr. Jones Sofa, som år 2017 blev utsedd till Årets Möbel på ELLE Decoration Swedish Design Awards. Den blir även ett naturligt komplement till fåtöljen från Mr. Jones-serien, Mr. Jones Chair. Fotpallen, liksom soffan och fåtöljen, har en väldigt bra komfort med en stoppning av kallskum och fjädrar. Detta gör att den går lika väl att sitta på som att vila benen på. De främre benen kan väljas med eller utan hjul i mässing, båda alternativ för samma pris. Golv-skydd ingår. Aurora är det tyg som visas på de ljusa och rosa bilderna. För en soffa i sammet rekommenderar vi tyget Opera som finns i ett noga urval av sofistikerade färger.Vi visar endast ett urval av de utföranden och tyger som finns att välja bland. För ytterligare information eller prisuppgifter är du välkommen att kontakta kundtjänst.
 • Tao Ottoman

  Tao Ottoman är en unik fotpall designad av Jukka Setälä för finska Adea. Fotpallen är designad för den bekväma fåtöljen Tao Chair, men går utmärkt att använda separat. Tao Ottoman har ett formspråk som är simpelt uppdelat i underrede i trä och en kudde med valbara tyger eller läder som är avtagbara och finns i samma utföranden som fåtöljen. Underredet går att välja i vitpigmenterad ask, wengebetsad ek eller naturlig ek. Tao Ottoman och dess mjuka uttryck passar särskilt väl i vardagsrumsmiljöer i minimalistisk stil.Vi visar endast ett urval av tyger och läder. Adea erbjuder även alla tyger från Kvadrat. Vänligen kontakta kundtjänst vid intresse av andra tyger och läder.
 • Tre Ottoman

  Tre Ottoman är en skön, kubisk sittpuff designad av Ulla Koskinen för finska Adea. Då innehåller endast består av en sammansättning av EPS-pärlor, polyuretanskum och kiselfiberad fiber blir den behaglig och formbar vid användning.Tre Ottoman finns i två olika storlekar och finns att välja i ett urval av tyger och läder, där samtliga är avtagbara. Den passar väl som komplement till Adeas soffor där den kan matcha klädseln på soffan eller som sittgrupp för att höja mys-faktorn i vardagsrummet.Vi visar endast ett urval av tyger och läder. Vid önskemål av andra utföranden, vänligen kontakta kundtjänst.