Möbler
www.mobel.se

Skinnsoffor

Skinnsoffa ligger på mångas favoritval för soffa till vardagsrummet. Anledningen kan vara olika men en tydlig fördel många tycker är att de är lätta att rengöra. Det finns skinnsoffor i många olika färger. Lädersoffor får färg utifrån det skinn som används och vilken behandling som gjorts på lädret.

Här har vi lyft in skinnsofforna från svenska möbelbutiker på nätet. Du kan hitta vit, brun, svart och grå skinnsoffa. Det finns också de med röd ton som kan bli riktigt snyggt om man gillar det. En fördel med att köpa sin soffa på nätet är att man kan få den hemleverad. Det finns såklart billiga soffor men i de allra flest fall kommer man direkt över gränsen för fraktfritt.

Populärt inom skinnsoffor

Fler tips på skinnsoffor

Så rengör du din skinnsoffa bäst

En olycka är lätt framme och man kan spilla både mat och dryck i sin soffa. Men lugn, med skinnsoffan är det enkelt att rengöra den. Betydligt lättare än med tygsoffor.

Dammsugning

Det är viktigt att dammsuga sin soffa regelbundet. När du gör det, se till att använda ett mjukt munstycke som inte sliter och repar skinnet. Gå inte på med det stora munstycket som är för dammsugning av golv. Var inte heller så lat att du kör direkt med röret bara för att du inte orkar hämta det speciella munstycket. Har du lagt mycket pengar på en dyr lädersoffa, lägg nån extra minut på vården så håller den längre.

Det finns många små veck och sömmar där damm, smulor och hudavlagringar kan fastna. Kör gärna ett par extra varv över dessa för att suga upp allt noga.

Fläckborttagning

När man fått fläckar på läder ska man inte gnugga. Det gör att fläcken sätter dig djupare in i lädret. Tricket är att dutta och använda särkilt rengöringsmedel för skinn. Det finns speciella medel för just skinnklädsel och läs instruktionerna på det medel du köpt.

När du är klar med rengöringen ska du avsluta din skötsel med att applicera ett läderbalsam. Det ger ett extra skyddande lager som gör att lädret håller längre och smuts och damm får svårare att fästa.

Underhåll med läderbalsam

Nya skinnmöbler har kvar mycket av den naturliga olja som skinnet har. Med tiden nöts detta bort och lädret torkar ut. Då är det upp till dig att tillföra ny olja. Se till att du sköter om din skinnsoffa så kommer den att hålla länge och nån gång i framtiden kommer du att kunna sälja den som vintage.