Möbler
www.mobel.se

Möbler » Soffor » Skinnsoffor

Märken på skinnsoffor:

Skinnsoffor

Skinnsoffa ligger på mångas favoritval för soffa till vardagsrummet. Anledningen kan vara olika men en tydlig fördel många tycker är att de är lätta att rengöra. Det finns skinnsoffor i många olika färger. Lädersoffor får färg utifrån det skinn som används och vilken behandling som gjorts på lädret.

Här har vi lyft in skinnsofforna från svenska möbelbutiker på nätet. Du kan hitta vit, brun, svart och grå skinnsoffa. Det finns också de med röd ton som kan bli riktigt snyggt om man gillar det. En fördel med att köpa sin soffa på nätet är att man kan få den hemleverad. Det finns såklart billiga soffor men i de allra flest fall kommer man direkt över gränsen för fraktfritt.

Populärt inom skinnsoffor

 • Ritzy Soffa Dakota Läder, Konjak

  Ritzy soffa från Dux, formgiven av The Dux Design Team. Elegant 3-sitssoffa i cognacsfärgat Dakotaläder som passar lika bra hemma som på kontoret. Soffan har Dux patenterade Pascal spiralsystem som ger den ultimata komforten för att hålla i många år. Soffan kan placeras var som helst i rummet. Soffans läder är vax och värmebehandlad för att behålla sin exklusiva mjukhet och känsla. Den naturliga ytan är, som hos alla delikata material, känslig och behöver god omvård. Soffben i rostfritt stål med behandlad yta.
 • Johan 3-Sits Soffa Classic Soft Läder, Svart

  Johan 3-sits soffa Classic Soft läder från DUX. Denna stilrena och klassiska soffa har full fokus på design och komfort. Den har sitsplymåer med DUX unika spiralkärna, sitt och ryggplymåer i polyeter och fiberfill för yttersta komfort. Johan är klädd i Palano tyg i offwhite och klädseln är avtagbar. Denna klassiska soffa är lika skön att sitta i som den är lätt att möblera med. Soffan passar lika bra in i det modernaste hem som i det klassiska och du kommer garanterat ha många trevliga stunder i denna fantastiska soffa.
 • Artwood Kensington Soffa - 2,5-sits - leather fudge

  Artwood Kensington Soffa - 2,5-sits - leather fudge från Artwood
 • Jersey 3-sits skinnsoffa

  Jersey byggbar skinnsoffa r en smart och vacker modulsoffa som ger dig mjligheten att forma den precis som du sjlv nskar.

Fler tips på skinnsoffor

 • Jersey hörn skinnsoffa

  Jersey hrn skinnsoffa r en av de unika, omsorgsfullt tillverkade soffor vi erbjuder. Ta del av vrt breda utbud av soffor och inredning.
 • Ritzy Soffa Dakota Läder, Svart

  Ritzy soffa från Dux, formgiven av The Dux Design Team. Elegant 3-sitssoffa i svart Dakotaläder som passar lika bra hemma som på kontoret. Soffan har Dux patenterade Pascal spiralsystem som ger den ultimata komforten för att hålla i många år. Soffan kan placeras var som helst i rummet. Soffans läder är vax och värmebehandlad för att behålla sin exklusiva mjukhet och känsla. Den naturliga ytan är, som hos alla delikata material, känslig och behöver god omvård. Soffben i rostfritt stål med behandlad yta.
 • Day Läderöverdrag Till Soffa, 2St

  Day Dream läderöverdrag från Design House Stockholm. Day Dream är ett enkelt och snyggt läderöverdrag. Överdraget placerar du på sidan av soffan och ger det lilla extra på soffan samt ett bekvämare armstöd.
 • Sydney 2,5-sits skinnsoffa - flera färger - Grå

  2-sits skinnsoffa i lder Snygg soffa tillverkad av lder och polyester. Slitstyrka 35.000 martindale (ver medel) och mycket ltt att rengra. Stilrena ben av tr (flera frger). Den bekvma sitsen bestr av
 • Sydney 3-sits skinnsoffa - flera färger - Ljusgrå

  Sydney 3-sits skinnsoffa 3-sits skinnsoffan Sydney skiljer sig frn vanliga skinnsoffor, som r knsliga och krver en hel del ldervrd och omfattande omsorg. Hemligheten ligger i specialblandningen av lde
 • Wind 3-Sits Soffa Classic Soft Läder, Svart

  Wind 3-sits soffa Classic Soft läder från DUX. Denna moderna och klassiska skinnsoffa har full fokus på design och komfort. Den har sitsplymåer med DUX unika spiralkärna, sitt och ryggelement i rör med pullmaflex och laminat. Wind har 12 cm ben i rostfritt stål och är klädd i Classic soft läder i svart. Denna klassiska soffa är lika skön att sitta i som den är lätt att möblera med. Soffan passar lika bra in i det modernaste hem som i det klassiska och du kommer garanterat ha många trevliga stunder i denna fantastiska soffa.

Så rengör du din skinnsoffa bäst

En olycka är lätt framme och man kan spilla både mat och dryck i sin soffa. Men lugn, med skinnsoffan är det enkelt att rengöra den. Betydligt lättare än med tygsoffor.

Dammsugning

Det är viktigt att dammsuga sin soffa regelbundet. När du gör det, se till att använda ett mjukt munstycke som inte sliter och repar skinnet. Gå inte på med det stora munstycket som är för dammsugning av golv. Var inte heller så lat att du kör direkt med röret bara för att du inte orkar hämta det speciella munstycket. Har du lagt mycket pengar på en dyr lädersoffa, lägg nån extra minut på vården så håller den längre.

Det finns många små veck och sömmar där damm, smulor och hudavlagringar kan fastna. Kör gärna ett par extra varv över dessa för att suga upp allt noga.

Fläckborttagning

När man fått fläckar på läder ska man inte gnugga. Det gör att fläcken sätter dig djupare in i lädret. Tricket är att dutta och använda särkilt rengöringsmedel för skinn. Det finns speciella medel för just skinnklädsel och läs instruktionerna på det medel du köpt.

När du är klar med rengöringen ska du avsluta din skötsel med att applicera ett läderbalsam. Det ger ett extra skyddande lager som gör att lädret håller längre och smuts och damm får svårare att fästa.

Underhåll med läderbalsam

Nya skinnmöbler har kvar mycket av den naturliga olja som skinnet har. Med tiden nöts detta bort och lädret torkar ut. Då är det upp till dig att tillföra ny olja. Se till att du sköter om din skinnsoffa så kommer den att hålla länge och nån gång i framtiden kommer du att kunna sälja den som vintage.