Möbler
www.mobel.se

Dörrmattor

Både utanför och innanför ytterdörren kan man ha dörrmatta. Det är en matta som har dubbla funktioner tycker vi. Dels funkar den som ett filter för smuts från skorna att komma in i huset. Genom att kliva på och kanske även dra skosulan över den yttre dörrmattan kan mycket smuts och skräp hållas ute. För det andra ger den ett välkomnade hem till dig och ditt hem. Genom att köpa en dörrmatta i trevlig färg och kanske med glatt, roligt mönster blir man gladare.

Dörrmattor kan köpas i flera olika storlekar och material. Det finns dörrmattor i gummi, jute, runda, stora och på rulle som metervara. Här nedan hittar du snygga dörrmattor och hallmattor från ledande tillverkare.

Populärt inom dörrmattor

 • Jutedörrmatta Skåne grå

  jutedörrmatta skåne grå
  En dörrmatta i naturmaterialet jute. Finns i två olika storlekar. Färg grå.
 • Jutedörrmatta Skåne natur

  jutedörrmatta skåne natur
  En dörrmatta i naturmaterialet jute. Finns i två olika storlekar. Färg natur.
 • Jutedörrmatta Skåne grå

  jutedörrmatta skåne grå
  En dörrmatta i naturmaterialet jute. Finns i två olika storlekar. Färg grå.
 • Tree Gummimatta, 60x90 cm

  tree gummimatta, 60x90 cm
  Tree är en otroligt slitstark dörrmatta i 100% naturgummi från Dixie som effektivt tar hand om smutsen både ute och inne. Man tappar gummiträdet genom att skära diagonala skåror runt stammen. Saven eller latexvätskan samlas upp i en skål som transporteras till en rågummifabrik där man tillsätter ättikssyra för att få gummit att stelna, sedan sker en rad olika behandlingar innan det blir en dörrmatta. Genom att blanda in en del återvunnet gummi höjs kvaliteten på mattan ytterligare.

Fler tips på dörrmattor

 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Dörrmatta stjärnor - Svart

  dörrmatta stjärnor - svart
 • Svea Dörrmatta 70x50 cm, Granit/Black Metallic

  svea dörrmatta 70x50 cm, granit/black metallic
  Svea Dörrmatta 70x50 cm, Granit/Black Metallic från Pappelina
 • Botanic Dörrmatta 50x80 cm, Stone

  botanic dörrmatta 50x80 cm, stone
  Botanic dörrmatta från Linie Design. En handvävd dörrmatta flätad med hampa. En stilren dörrmatta med naturlig ton som är lätt att möblera kring. Finns i flera färger och två storlekar.
 • Kokosborst svart - entrématta på metervara

  kokosborst svart - entrématta på metervara
  En snygg kokosmatta i svart. Mattan sälja på metervara vilket innebär att du själv bestämmer längden på mattan. Denna entrémattan passa så väl på?
 • Marit svart/röd - plastmatta

  marit svart/röd - plastmatta
  Marit är en del i en serie mattor som svenska Horredsmattan har tillverkat av det norska ikon-mönstret Marius. Horredsmattan har blivit utvalda att noggrant producera och designa plastmattor?
 • NORD tuftad dörrmatta

  nord tuftad dörrmatta
  Tuftad, enfärgad dörrmatta i polyamid med en halkfri gummerad baksida. Mattan har tjock, mjuk lugg och bra uppsugningsförmåga. Lugghöjd 4 mm. 2790 g/m². Material: 100% polyamid. Storlek: Ange storlek vid beställning. Skötselråd: Handtvätta
 • Esperanto soft svart - dörrmatta

  esperanto soft svart - dörrmatta
  Esperanto soft är en dörrmatta för inomhusbruk med mönster designat av den svenska designern Ulrica Hydman Vallien. Esperanto soft har en mjuk och skön ovansida och en gummerad?
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Otis Dörrmatta 70x50 cm, Mustard/Vanilla

  otis dörrmatta 70x50 cm, mustard/vanilla
  Otis dörrmatta från Pappelina, formgiven av Lina Rickardsson. Dörrmatta i svensktillverkad PVC med ett spännande grafiskt formspråk som går att vända för omvänt mönster. Mycket praktisk och lättskött matta tillverkad i Dalarna, Sverige. Vävd i traditionella vävstolar med träskyttlar. Svetsat förstärkningsband, med graverad Pappelina-logotype, i båda kanterna för högsta hållbarhet. Måttavvikelser på ±4% kan förekomma beroende på de olika hantverksprocesser som våra mattor genomgår. Mattan tvättas för hand eller fintvätt i 30 grader, ej centrifugering eller torktumlare. Sträck mattan i vått tillstånd och låt den dropptorka. Skaka försiktigt. Ketchup spolas bort omgående, gnugga ej.
 • Country stone - bomullsmatta

  country stone - bomullsmatta
  Country är en läcker rund matta handvävd i bomullsgarn. Mattan har olikfärgade trådar i garnet vilka gör mattan melerad, och vävningen gör att mattan nästan ser flätad ut. Här är Country i
 • Loupelou soft röd - dörrmatta

  loupelou soft röd - dörrmatta
  Loupelou soft är en dörrmatta för inomhusbruk med mönster designat av den svenska designern Louise Videlyck. Det populära mönstret som återfinns i flera olika typer?
 • Entrance dörrmatta grå/vit

  entrance dörrmatta grå/vit
  Dörrmatta Entrance från Classic Collection är en fantastisk fin dörrmatta. En mönstrad grå och vit dörrmatta tillverkad av petyarn. Dörrmattan Entrance är tillverkad i petyarn som är ett återvunnet material, tillverkat av petflaskor. Materialet ser ut och känns som ull. Fördelen med petyarn är att det är ett material som klarar av att ligga utomhus eller användas som badrumsmatta.  Mattan är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Dörrmattan från Classic Collection är handgjord och mindre avvikelser kan förekomma i mönster och färg. Detta gör att varje produkt är unikt i sig.
 • Cajun grå - entrématta på metervara

  cajun grå - entrématta på metervara
  En stabil och rejäl entrématta på metervara med en baksida i gummi som gör att den inte släpper igenom fukt och vatten samt att den ligger still på golvet. Här i färgen grå.
 • Fiona dörrmatta kaffe

  fiona dörrmatta kaffe
 • Viggo One Matta 70x150 cm, Warm Grey/Vanilla

  viggo one matta 70x150 cm, warm grey/vanilla
  Viggo One Matta 70x150 cm, Warm Grey/Vanilla från Pappelina
 • ALMVIK dörrmatta 60x90 cm

  almvik dörrmatta 60x90 cm
  Vävd, randig dörrmatta i jute. Den fina kvalitén gör att mattan ger ett naturligt intryck. Material: 100% jute. Storlek: 60x90 cm. Skötselråd: Dammsugning. Tips/råd: Rotera mattan med jämna mellanrum för att få ett jämnare slitage. Eventue
 • Dörrmatta Scoop, 48x62

  dörrmatta scoop, 48x62
  Dörrmatta i vinyl med ett hålmönster som avleder vatten. En slitstark matta som även fungerar att placera utomhus. Mattan passar perfekt att placera framför ytterdörren, den är enkel att hålla ren och skölja av vid behov.
 • Everest silver - dörrmatta

  everest silver - dörrmatta
  Everest är en enfärgad absorberingsmatta med god uppsugninsförmåga som gör att smuts och vatten stannar i mattan. Här ser du Everest i färgen silver.Fotograferad i storlek?
 • Zebra svart/grå - dörrmatta

  zebra svart/grå - dörrmatta
  Zebra är en läcker zebramönstrad dörrmatta som är tillverkad i Petyarn, ett återvunnet material tillverkat av gamla pet-flaskor. Petyarn ser ut och känns som ull och är ett material som tål f
 • Freja Dörrmatta 90x60 cm, Natural

  freja dörrmatta 90x60 cm, natural
  Freja Dörrmatta 90x60 cm, Natural från Dixie
 • Sisal dörrmatta marble 70x120 cm

  sisal dörrmatta marble 70x120 cm
 • Key Titanium dörrmatta grå

  key titanium dörrmatta grå
  Dörrmatta Key i svart från Classic Collection. En mönstrad grå dörrmatta i petyarn. Dörrmattan är tillverkad i petyarn som är ett återvunnet material, tillverkat av petflaskor. Materialet ser ut och känns som ull. Fördelen med petyarn är att det är ett material som klarar av att ligga utomhus eller användas som badrumsmatta.  Mattan är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Dörrmattan från Classic Collection är handgjord och mindre avvikelser kan förekomma i mönster och färg. Detta gör att varje produkt är unikt i sig.
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Belmont blå - entrématta

  belmont blå - entrématta
  En så kallad absorberingsmatta i hög kvalitet som suger upp fukt och stoppar smuts väldigt effektivt. Baksidan i gummi gör att mattan känns robust och ligger still på ditt golv. Enkel att spola
 • Ohio silver - flatvävd matta

  ohio silver - flatvävd matta
  Ohio är en enfärgad slätvävd matta i syntetmaterial, som passar lika bra att placera utomhus som inomhus. Här är Ohio i färgen silver.
 • Surface Dörrmatta 50x80 cm

  surface dörrmatta 50x80 cm
  Surface dörrmatta från Linie Design. En handvävd dörrmatta flätad med jute. En stilren dörrmatta med naturlig ton som är lätt att möblera kring.
 • Estelle rost - plastmatta

  estelle rost - plastmatta
  Estelle är en stilren och svenskvävd plastmatta av hög kvalitet från Horredsmattan. Mattan lämpar sig bra i flera olika rum, så som i tvättstugan, köket eller hallen. Den är enkel att hålla
 • Gino beige 1 - dörrmatta

  gino beige 1 - dörrmatta
  Gino är en slitstark dörrmatta av högsta kvalitet med en trevlig bomullskant som ramar in mattan snyggt. Här i färgen beige 1.
 • Leaf Mega Dörrmatta 67x120 cm, Grå

  leaf mega dörrmatta 67x120 cm, grå
  Leaf Mega Dörrmatta 67x120 cm, Grå från Tica Copenhagen
 • Stripes and Stripes dörrmatta 52x95 cm Lavender field

  stripes and stripes dörrmatta 52x95 cm lavender field
 • York svart - entrématta på metervara

  york svart - entrématta på metervara
  En svart, stilren och snygg entré- och dörrmatta på metervara vid namn York. Ovansida i slitstark syntet och baksida i gummi.
 • Botanic beige - dörrmatta

  botanic beige - dörrmatta
  Botanic är en dörrmatta med en spännande struktur. Den är tillverkad för hand helt i hampa vilket ger en grov matta som tål hårda tag. Hampa är ett naturfiber som används till all typ av text
 • PP dörrmatta Svart

  pp dörrmatta svart
 • Zebra svart/vit - dörrmatta

  zebra svart/vit - dörrmatta
  Zebra är en läcker zebramönstrad dörrmatta som är tillverkad i Petyarn, ett återvunnet material tillverkat av gamla pet-flaskor. Petyarn ser ut och känns som ull och är ett material som tål f
 • Ibiza tree grå - dörrmatta

  ibiza tree grå - dörrmatta
  Ibiza tree är en maskinvävd matta med skuren lugg och med mönster en trädstam i genomskärning. Mattan är enkel att dammsuga och hålla ren, men också varm och mjuk under fötterna. Här är Ibi
 • Jute Dörrmatta 60x90 cm, Natural Grey

  jute dörrmatta 60x90 cm, natural grey
  Jute är en handvävd dörrmatta från Dixie i 100% återvinningsbart naturmaterial med latexgummerad baksida. Vid tillverkningsprocessen av jute använder man stjälkarnas fibrer som blir ett slitstarkt och isolerande material. På senare tid har man även tagit fram en metod där man kan få fram ett mjukare material av juten som sedan kan vävas till dessa mjuka dörrmattor. Dammsugs eller skakas ren, tål ej blötläggning. Finns i flera färger. Mått 90x60 cm.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg ljusgrå.
 • Mystery - dörrmatta

  mystery - dörrmatta
  Mystery är en dörrmatta med ett abstrakt mönster och en kort skuren lugg. Mattan absorberar fukt och väta, vilket gör den perfekt att torka av skorna mot innanför dörren.
 • MELLBY dörrmatta 60x90 cm

  mellby dörrmatta 60x90 cm
  Dörrmatta i polypropylen. Denna fina mönstrade matta gör din hall hemtrevlig samtidigt som den skyddar ditt golv. Material: 100% polypropylen. Storlek: 60x90 cm. Skötselråd: Dammsugning. Tips/råd: Rotera mattan med jämna mellanrum för att få
 • Curve XXXL Matta 92x108cm, Bull Black

  curve xxxl matta 92x108cm, bull black
  Curve XXXL Matta 92x108cm, Bull Black från Lind DNA
 • Freja dörrmatta natur Liten

  freja dörrmatta natur liten
 • Astro Turf Classic mörkgrå

  astro turf classic mörkgrå
  Astro Turf är originalet bland alla konstgräsmattor. En klassisk dörrmatta i hög kvalitet som aldrig går ur tiden, som är praktisk och som är perfekt att torka av fötterna?
 • Viggo Small One Dörrmatta 70x90 cm, Mud/Vanilla

  viggo small one dörrmatta 70x90 cm, mud/vanilla
  Viggo Small One Dörrmatta 70x90 cm, Mud/Vanilla från Pappelina
 • Viggo Small One Dörrmatta 70x90 cm, Black/Vanilla

  viggo small one dörrmatta 70x90 cm, black/vanilla
  Viggo Small One Dörrmatta 70x90 cm, Black/Vanilla från Pappelina
 • Astro Turf Classic grön

  astro turf classic grön
  Astro Turf är originalet bland alla konstgräsmattor. En klassisk dörrmatta i hög kvalitet som aldrig går ur tiden, som är praktisk och som är perfekt att torka av fötterna?
 • Jute dörrmatta svart 80 x 180 cm

  jute dörrmatta svart 80 x 180 cm
 • Dot Dörrmatta 60x90 cm, Grå

  dot dörrmatta 60x90 cm, grå
  Dot Dörrmatta 60x90 cm, Grå från Tica Copenhagen
 • Dörrmatta Cajun

  dörrmatta cajun
  Dörrmatta i hög kvalitet med absorberande egenskaper. Mattan är enfärgad och baksidan syns som en ram kring hela mattan. Baksidan i gummi skyddar, golvet mot väta och gör även att mattan ligger stadigt när man använder den.
 • Shades beige - dörrmatta

  shades beige - dörrmatta
  Shades är en dörrmatta med bra uppsugningsförmåga som gör att smuts och vatten stannar i mattan. Här är Shades i färgen beige.
 • Jutedörrmatta Vaxholm

  jutedörrmatta vaxholm
  En snygg dörrmatta i naturmaterialet jute. Färg natur. Storlek 50x80 cm.