Möbler
www.mobel.se

Dörrmattor

Både utanför och innanför ytterdörren kan man ha dörrmatta. Det är en matta som har dubbla funktioner. Dels funkar den som ett filter för smuts från skorna att komma in i huset. Genom att kliva på och kanske även dra skosulan över dörrmattan utomhus kan mycket smuts och skräp hållas ute. För det andra ger den ett välkomnade hem till dig och ditt hem. Genom att köpa en snygg dörrmatta i trevlig färg och kanske med glatt, roligt mönster blir man helt enkelt gladare att komma hem till dig.

Dörrmattor kan köpas i flera olika storlekar och material. Det finns dörrmattor i gummi, jute, runda, stora och på rulle som metervara. Här nedan hittar du snygga dörrmattor och hallmattor från ledande tillverkare.

Populärt inom dörrmattor

 • Bokhara röd

  bokhara röd
  Bokhara ä:r en gå:ngmatta med halksä:ker gummibaksida och ett orientinspirerat bocharamö:nster. Bokhara finns i tre olika fä:ger. Hä:r ser du den i fä:rgen röd.Mattan &au
 • Dörrmatta / kokosmatta Moln, Bloomingville

  dörrmatta / kokosmatta moln, bloomingville
  Artikelnamn: 76502239 Dørmåtte, Natur W80 cm.Bredd: 80 cm.Fri frakt. I lager, leveranstid 2-4 dagar.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg ljusgrå.
 • Belmont grå - entrématta

  belmont grå - entrématta
  En så kallad absorberingsmatta i hög kvalitet som suger upp fukt och stoppar smuts väldigt effektivt. Baksidan i gummi gör att mattan känns robust och ligger still på ditt golv. Enkel att spola

Fler tips på dörrmattor

 • Boot tray - dörrmatta

  boot tray - dörrmatta
  Problemet med blöta, slaskiga och snöiga skor och stövlar som slabbar ner golvet i hallen är löst: ställ dina skor på dörrmattan Boottray i gummi som har upphöjda kanter vilket gör att vattn
 • Stripes and Stripes dörrmatta 52x95 cm Cacao sky

  stripes and stripes dörrmatta 52x95 cm cacao sky
 • Manhattan antracit - dörrmatta

  manhattan antracit - dörrmatta
  Dö:rrmattan Manhattan med stjä:rnmotiv ä:r mjuk och skö:n att sä:tta fö:tterna på: innanfö:r dö:rren. Hä:r ser du den i fä:rgen antracit.Fotograferad i sto
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Chai dörrmatta grå 60x90

  chai dörrmatta grå 60x90
  En större dörrmatta vävd i jute, en mycket stark och tålig matta.
 • Zebra dörrmatta svart/grå 60x90

  zebra dörrmatta svart/grå 60x90
  Zebra dörrmatta är en elegant matta från Classic Collection i svart och grått. Mattan är tillverkad av återvunnen plast (PET) som är erkänt globalt som ett giftfritt, säkert och starkt material. Materialet känns som ull och klarar av att användas både utomhus och som badrumsmatta. Mattan har en tjocklek på 1,7 cm. Dammsug mattan regelbundet utan borste. Vid behov kan mattan spolas med vatten. Mattan är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Mattan är handtillverkad och mindre avvikelse kan förekomma. Detta gör att varje produkt är unik i sig.
 • Nuuk röd - entrématta på metervara

  nuuk röd - entrématta på metervara
  Nuuk ä:r av riktigt god kvalitet. En dö:rr- och entré:matta med bra uppsugninsfö:rmå:ga som gö:r att smuts och vatten stannar i mattan. Hä:r i fä:rgen rö:d.
 • Dörrmatta Cajun

  dörrmatta cajun
  Dörrmatta i hög kvalitet med absorberande egenskaper. Mattan är enfärgad och baksidan syns som en ram kring hela mattan. Baksidan i gummi skyddar, golvet mot väta och gör även att mattan ligger stadigt när man använder den.
 • Lines Dörrmatta Svart / Grå, 130x90 cm

  lines dörrmatta svart / grå, 130x90 cm
  Lines dörrmatta från Tica Copenhagen med en modern design som smälter harmoniskt in i hemmet. Den har en ovansida i polyamid med slitstarka egenskaper och en praktisk baksida i gummi för att ligga platt och stabilt. Lätt att hålla ren och fräsch. Bra att veta om Lines dörrmatta - Stilren, modern design.- Extra absorberande.- Slitstarkt material.- Dörrmattan finns i olika utföranden.- Tjocklek: 0,7 cm. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Rengör med dammsugare.- Maskintvätt 30°C.
 • Dörrmatta Falsterbo Svart

  dörrmatta falsterbo svart
  En dörrmatta i jute. Väldigt tålig och mycket trendig dessutom! Baksida av bomull. Kemtvätt. 50x80 cm.
 • Troika beige- entrématta på metervara

  troika beige- entrématta på metervara
  En rejäl entré- och dörrmatta på metervara. Troika har en baksida i gummi och ovansida i syntet som du kan borsta av skorna mot. Här ser du mattan i färgen beige.
 • Anti-fatigue - arbetsplatsmatta

  anti-fatigue - arbetsplatsmatta
  Anti-fatigue är en matta av hög kvalité och är idealisk för exempelvis garage och verkstäder. Den är lätt att bygga ihop till önskad storlek med hjälp av puzzelsystem. Baksidan med plots til
 • Buckingham ljusgrå - entrématta på metervara

  buckingham ljusgrå - entrématta på metervara
  Här är entrémattan Buckingham på metervara. Buckingham är en enfärgad absorberingsmatta med god uppsugningsförmåga som gör att smuts och vatten stannar i mattan. Här ser du Buckingham i fär
 • Dörrmatta Kvadrat

  dörrmatta kvadrat
  Praktisk och lättskött syntetmatta med trevligt rutmönster. Mattan tål smuts och fukt och ligger stadigt på golvet tack vare den gummerade baksidan. Lätt att dammsuga och går även att tvätta i maskin på 30°.
 • Key PET dörrmatta 60x90 cm Titanium

  key pet dörrmatta 60x90 cm titanium
 • Jute dörrmatta naturgrå

  jute dörrmatta naturgrå
 • Dörrmatta Home

  dörrmatta home
  Dörrmatta med ett trevligt stenmotiv i grå toner. Mattan är slitstark och står emot fukt och smuts bra. Det praktiska syntetmaterialet är lätt att dammsuga och hålla fräscht. Den ligger stadigt på golvet, tack vare dem gummerade baksidan.
 • Botanic beige - dörrmatta

  botanic beige - dörrmatta
  Botanic är en dörrmatta med en spännande struktur. Den är tillverkad för hand helt i hampa vilket ger en grov matta som tål hårda tag. Hampa är ett naturfiber som används till all typ av text
 • Rope navy/natur

  rope navy/natur
  En matta från svenska Etol Design som består av flätade bomullsrep. Mattan kan användas på flera platser i ditt hem, exempelvis i badrummet, hallen eller i entrén. Här ser du mattan i färgen n
 • Fusion dry beige - dörrmatta

  fusion dry beige - dörrmatta
  Stilren dö:rrmatta med diskret randigt mö:nster som gå:r i svart och beige. Ligger stabild på: golvet med en gummibaksida
 • Entrance iron gate - dörrmatta

  entrance iron gate - dörrmatta
  Entrance är en handgjord dörrmatta med skuren lugg tillverkad i PET-yarn. Materialet är framställt av återvunna PET-flaskor. Detta gör mattan slitstark, tålig mot fukt och lämplig att placera
 • Geo Metric Skomatta M, Svart

  geo metric skomatta m, svart
  Geo Metric skomatta från Tica Copenhagen. En snygg och praktiskt skomatta tillverkad i gjutet naturgummi. Mattan är perfekt att ha i hallen under ruskiga årstider med regn och lera som gärna smutsar ner. Kanten som ramar in mattan är en smart funktion så att inte vatten och smuts rinner ut på golvet.
 • Troika svart - entrématta på metervara

  troika svart - entrématta på metervara
  En rejäl entré- och dörrmatta på metervara. Troika har en baksida i gummi och ovansida i syntet som du kan borsta av skorna mot. Här ser du mattan i färgen svart.
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Quadro scrape graphite - entrématta

  quadro scrape graphite - entrématta
  Quadro scrape är en funktionell dörrmatta med ett diskret, rutigt mönster. Här ser du Quadro scrape i färgen graphite.
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Dörrmatta Kvadrat

  dörrmatta kvadrat
  Praktisk och lättskött syntetmatta med trevligt rutmönster. Mattan tål smuts och fukt och ligger stadigt på golvet tack vare den gummerade baksidan. Lätt att dammsuga och går även att tvätta i maskin på 30°.
 • Fiona Dörrmatta 60x90 cm, Svart

  fiona dörrmatta 60x90 cm, svart
  Fiona är en handvävd dörrmatta från Dixie i 100% återvinningsbart naturmaterial med latexgummerad baksida. Vid tillverkningsprocessen av jute använder man stjälkarnas fibrer som blir ett slitstarkt och isolerande material. På senare tid har man även tagit fram en metod där man kan få fram ett mjukare material av juten som sedan kan vävas till dessa sköna dörrmattor. Dammsugs eller skakas ren, tål ej blötläggning. Finns i flera färger. Mått 90x60 cm.
 • Rope svart/natur

  rope svart/natur
  En matta från svenska Etol Design som består av flätade bomullsrep. Mattan kan användas på flera platser i ditt hem, exempelvis i badrummet, hallen eller i entrén. Här ser du mattan i färgen s
 • Cajun grå - entrématta på metervara

  cajun grå - entrématta på metervara
  En stabil och rejäl entrématta på metervara med en baksida i gummi som gör att den inte släpper igenom fukt och vatten samt att den ligger still på golvet. Här i färgen grå.
 • Hjärtligt dörrmatta 90x60 cm

  hjärtligt dörrmatta 90x60 cm
 • Dörrmatta Anand i jute

  dörrmatta anand i jute
  Dekorativ dörrmatta i kraftig jute med grov struktur. Stl ca 60x90 cm - kan variera något i storlek då det är ett naturmaterial. Jute passar bra till mattor tack vare sin tålighet och slitstyrka. Jute är helt biologiskt nedbrytbart och kan åt
 • Loupelou soft röd - dörrmatta

  loupelou soft röd - dörrmatta
  Loupelou soft ä:r en dö:rrmatta fö:r inomhusbruk med mö:nster designat av den svenska designern Louise Videlyck. Det populä:ra mö:nstret som å:terfinns i flera olika typer
 • Rope enfärgad svart

  rope enfärgad svart
  En matta från svenska Etol Design som består av flätade bomullsrep. Mattan kan användas på flera platser i ditt hem, exempelvis i badrummet, hallen eller i entrén. Här ser du mattan i färgen e
 • Filip Dörrmatta 60x90 cm, Black Melange

  filip dörrmatta 60x90 cm, black melange
  Filip är en handgjord dörrmatta från Dixie i 100% jute med isolerande egenskaper som absorberar mer ljud än en syntetisk matta. Jute är känd för sin kvalitet och tålighet och är ett naturmaterial som kan återvinnas flera gånger om. Materialet odlas på flera platser i Asien. Man använder stjälkarnas fibrer vid tillverkningen och resultatet är ett grovt slitstarkt material.
 • Astro Turf Classic ljusgrå

  astro turf classic ljusgrå
  Astro Turf ä:r originalet bland alla konstgrä:smattor. En klassisk dö:rrmatta i hö:g kvalitet som aldrig gå:r ur tiden, som ä:r praktisk och som ä:r perfekt att torka av f
 • Prisma grå - dörrmatta

  prisma grå - dörrmatta
  Prisma är en melerad dörrmatta i mörkgrått. Mattan absorberar fukt och väta, vilket gör den perfekt att torka av skorna mot innanför dörren.
 • NORD tuftad dörrmatta

  nord tuftad dörrmatta
  Tuftad, enfärgad dörrmatta i polyamid med en halkfri gummerad baksida. Mattan har tjock, mjuk lugg och bra uppsugningsförmåga. Lugghöjd 4 mm. 2790 g/m². Material: 100% polyamid. Storlek: Ange storlek vid beställning. Skötselråd: Handtvätt
 • Sisal dörrmatta natur-svart Liten

  sisal dörrmatta natur-svart liten
 • Jute dörrmatta natur 60x90 cm

  jute dörrmatta natur 60x90 cm
 • Circle dörrmatta 45x75 cm

  circle dörrmatta 45x75 cm
 • Amber steel - entrématta

  amber steel - entrématta
  Amber är en enfärgad dörrmatta med absoreringsfunktion, vilket gör att den står emot fukt och väta bra. Den har en skuren lugg med en härlig lyster. Här är Amber i färgen steel.
 • Sisal dörrmatta marble 70x120 cm

  sisal dörrmatta marble 70x120 cm
 • Dot Dörrmatta 130x90 cm, Svart/Grå

  dot dörrmatta 130x90 cm, svart/grå
  Dot dörrmatta från Tica Copenhagen med en modern design som smälter harmoniskt in i hemmet. Den har en ovansida i polyamid med en slitstark egenskap och en praktisk baksida i gummi för att ligga platt och stabilt. Lätt att hålla ren och fräsch. Bra att veta om Dot dörrmatta - Stilren, modern design.- Extra absorberande.- Slitstarkt material.- Dörrmattan finns i olika utföranden.- Tjocklek: 0,7 cm. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Rengör med dammsugare.- Maskintvätt 30°C.
 • Designtorget Dörrmatta Fiskben natur

  designtorget dörrmatta fiskben natur
  Rejäl dörrmatta av handvävd jute som samlar upp allt från slask till grus och sand. Tack vare en gummerad baksida ligger den stadigt på golvet.
 • Denim Jute - bomullsmatta

  denim jute - bomullsmatta
  Denim Jute är en handvävd matta i en härlig blandning av denimtrasor i bomull och varp i jute. Mattan avslutas med en vit frans längs kortsidorna.
 • Dot Dörrmatta 130x90 cm, Sand

  dot dörrmatta 130x90 cm, sand
  Dot dörrmatta från Tica Copenhagen med en modern design som smälter harmoniskt in i hemmet. Den har en ovansida i polyamid med slitstarka egenskaper och en praktisk baksida i gummi för att ligga platt och stabilt. Lätt att hålla ren och fräsch. Bra att veta om Dot dörrmatta - Stilren, modern design.- Extra absorberande.- Slitstarkt material.- Dörrmattan finns i olika utföranden.- Tjocklek: 0,7 cm. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Rengör med dammsugare.- Maskintvätt 30°C.
 • LUXE dörrmatta 60x90 cm

  luxe dörrmatta 60x90 cm
  Dörrmatta i kokos med baksida av latex. Låt denna djurmönstrade matta med glittriga detaljer välkomna dina gäster! Material: 100% kokos. Storlek: 60x90 cm. Skötselråd: Dammsugning. Tips/råd: Rotera mattan med jämna mellanrum för att få ett
 • Rope grafit/natur

  rope grafit/natur
  En matta från svenska Etol Design som består av flätade bomullsrep. Mattan kan användas på flera platser i ditt hem, exempelvis i badrummet, hallen eller i entrén. Här ser du mattan i färgen g
 • Entrance dörrmatta brun/beige 50x80

  entrance dörrmatta brun/beige 50x80
  Dörrmattan Entrance i brun/beige från varumärket Classic Collection är en tvåfärgad dörrmatta i petyarn. Petyarn är ett återvunnet material som är tillverkat av petflaskor. Materialet ser ut och känns som ull. Fördelen med petyarn är att det är ett material som klarar av att ligga utomhus eller användas som badrumsmatta. Mattan är certifierad med Care & Fair vilket är en organisation som arbetar för att ge arbetarna goda arbetsförhållanden, bra utbildning och skäliga löner. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Dörrmattan från Classic Collection är handgjord och mindre avvikelser kan förekomma i mönster och färg. Detta gör att varje produkt är unikt i sig.
 • Lines Dörrmatta Sand / Beige, 67x250 cm

  lines dörrmatta sand / beige, 67x250 cm
  Lines dörrmatta från Tica Copenhagen med en modern design som smälter harmoniskt in i hemmet. Den har en ovansida i polyamid med slitstarka egenskaper och en praktisk baksida i gummi för att ligga platt och stabilt. Lätt att hålla ren och fräsch. Bra att veta om Lines dörrmatta - Stilren, modern design.- Extra absorberande.- Slitstarkt material.- Dörrmattan finns i olika utföranden.- Tjocklek: 0,7 cm. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Rengör med dammsugare.- Maskintvätt 30°C.

Dörrmattor utomhus

Det finns en viktig skillnad på dörrmattorna gjorda för att ha utomhus mot de som läggs innanför dörren. Utomhusmattan måste ju klara av fukt, regn och kanske snö? Det beror ju såklart på hur din entré ser ut där du vill placera utomhusdörrmattan. Kanske mattan även måste stå emot sol och inte blekna med tiden.

dörrmatta utomhus

Mattor i material med god uppsugningsförmåga

Beroende på materialval kan en dörrmatta har mer eller mindre uppsugningsförmåga. En bra absorberingsmatta ska kunna hålla smuts och vatten kvar i mattan. Smutsen ska du sedan kunna skaka av men ibland ska mattan även kunna tålas att spolas med ljummet vatten och diskmedel.

Syntetiska material som polyamid och polypropylen/PVC slår här de naturliga materialen på fingrarna. Dörrmattor i mjuk ull ställer högre krav på fackmässig tvätt och tyvärr kommer de ganska snabbt att se slitna och tråkiga ut.

Funktionell entrématta utomhus och snygg dörrmatta inomhus

Ett bra tips är att ha en dörrmatta utomhus som är av mer grov karaktär. Välj en som är gjord för utomhusbruk och som tål att man stampar av sig smuts och annat.

Då kan du välja en "snyggare" matta direkt i hallen som är i ett mindre tåligt material men som kanske känns mer ombonat.

ileadilead