Möbler
www.mobel.se

Dörrmattor

Både utanför och innanför ytterdörren kan man ha dörrmatta. Det är en matta som har dubbla funktioner. Dels funkar den som ett filter för smuts från skorna att komma in i huset. Genom att kliva på och kanske även dra skosulan över dörrmattan utomhus kan mycket smuts och skräp hållas ute. För det andra ger den ett välkomnade hem till dig och ditt hem. Genom att köpa en snygg dörrmatta i trevlig färg och kanske med glatt, roligt mönster blir man helt enkelt gladare att komma hem till dig.

Dörrmattor kan köpas i flera olika storlekar och material. Det finns dörrmattor i gummi, jute, runda, stora och på rulle som metervara. Här nedan hittar du snygga dörrmattor och hallmattor från ledande tillverkare.

Populärt inom dörrmattor

 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg ljusgrå.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg mörkgrå.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg ljusgrå.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg ljusgrå.

Fler tips på dörrmattor

 • Dörrmatta av PVC

  dörrmatta av pvc
  100% PVC Halkskydd på undersidan Mått: 40 x 60 cm Maskintvätt 30° Tillverkad för hand
 • Dörrmatta Wave

  dörrmatta wave
  Dörrmatta med ett livfullt mönster längs med kanterna. Mattan är lätt att hålla fräsch då den är enkel att dammsuga och även tvättbar i 30 °C. En slitstark dörrmatta med gummerad och halkfri baksida.
 • House Doctor - Dörrmatta, Clean, Natur, 90x60 cm

  house doctor - dörrmatta, clean, natur, 90x60 cm
  När det kommer till dörrmattor behöver du en hållbar och långvarig lösning. House Doctor har designat Clean i en naturlig färg med ett diskret invävt mönster och med återvunnet gummi på baksidan för att hålla mattan på plats. Den är gjord av kokosfibrer, vilket är överlägset när d
 • NORD tuftad dörrmatta

  nord tuftad dörrmatta
  Tuftad, enfärgad dörrmatta i polyamid med halkfri gummerad baksida. Mattan har tjock, mjuk lugg och bra uppsugningsförmåga. Lugghöjd 0,4 cm. 2790 g/m². Material: 100% polyamid. Storlek: Välj storlek vid beställning. Skötselråd: Handtvätt
 • Dörrmatta Softy

  dörrmatta softy
  Softy är en dörrmatta med mjuk lugg i lättskött syntet. Gummibaksidan hindrar mattan från att glida runt, och skyddar golvet mot väta och smuts. En praktisk dörrmatta som även går att maskintvätta i 30 °C.
 • Mette Ditmer Duet Matta 70x150 Cm - Dörrmattor Nylon Powder Rose

  mette ditmer duet matta 70x150 cm - dörrmattor nylon powder rose
  Mattan från Mette Ditmer har en rektangulär form med en diskret, enkel design. Den är tillverkad av nylon med en undersida i gummi perfekt för hallen eller köket. Om mattan från Mette Ditmer- Diskret design.- Tillverkad av nylon och gummi.- Rektangulär form.- Mattan passar bra i badrummet och i hallen.- Mattan kommer i olika färger.- Mattan kommer i olika storlekar. Skötselråd för mattan- Maskintvätt 40°C.- Tål att torktumlas. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • NAMI dörrmatta 80x150 cm

  nami dörrmatta 80x150 cm
  Lättskött, tålig och praktisk dörrmatta i polypropylen med gummerad baksida. Mattan har reliefmönster som dels gör det enkelt att borsta av skorna och det samlar också upp grus och smuts som stannar i fårorna utan att dras med in i rummet. Gr
 • Pappelina Viggo One Matta 70x250 Cm Warm Grey/vanilla - Dörrmattor Pvc Grå - VI9S725

  pappelina viggo one matta 70x250 cm warm grey/vanilla - dörrmattor pvc grå - vi9s725
  Viggo One Matta 70x250 cm, Warm Grey/Vanilla från Pappelina. Vi har valt ut Grå Dörrmattor i PVC från Pappelina med stor omsorg.
 • Tica Copenhagen Dot Dörrmatta 45x75 Cm Svart - Dörrmattor Gummi Svart - 00533

  tica copenhagen dot dörrmatta 45x75 cm svart - dörrmattor gummi svart - 00533
  Dot är en dörrmatta från Tica Copenhagen som är tillverkad i 60% gjuten och återvunnen gummi med en prickig design. Mattan är av hög kvalitet vilket gör att den kan lämnas utomhus året runt och den håller sig även på plats oavsett yta tack vare dess vikt. Enkel att rengöra med vatten. Passar bra tillsammans med skohyllorna från samma märke. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i Gummi från Tica Copenhagen med stor omsorg.
 • Dörrmatta av PVC

  dörrmatta av pvc
  100% PVC Halkskydd på undersidan Mått: 45 x 70 cm Maskintvätt 30°
 • Tica Copenhagen Dot Dörrmatta 60x90 Cm - Dörrmattor Gummi Grå

  tica copenhagen dot dörrmatta 60x90 cm - dörrmattor gummi grå
  Dörrmattan från Tica Copenhagen har en modern design som smälter harmoniskt in i hemmet. Den har en ovansida i polyamid med slitstarka egenskaper. Den har en praktisk baksida i gummi för att ligga platt och stabilt. Lätt att hålla ren och fräsch. Om dörrmattan från Tica Copenhagen- Stilren, modern design.- Extra absorberande.- Slitstarkt material.- Dörrmattan kommer i olika modeller.- Tjocklek: 0,7 cm. Skötselråd för dörrmattan- Rengör med dammsugare.- Maskintvätt 30°C. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Mette Ditmer Dots Matta Svart 55x80 Cm - Dörrmattor Nylon Svart - DOTMAS09

  mette ditmer dots matta svart 55x80 cm - dörrmattor nylon svart - dotmas09
  En perfekt detalj för varje rum i ditt hem. Passar för hallar, kök, badrum, uteplatser. Bra att veta om Dots matta - Funktionell design.- Prickigt mönster.- Tillverkad av nylon och gummi.- Rektangulär form. Hur bör du ta hand om mattan?- Maskintvättas i 40°C.- Produkten kan torktumlas. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i Nylon från Mette Ditmer med stor omsorg.
 • Hay Dörrmatta färgad - Dörrmattor Ull Sand

  hay dörrmatta färgad - dörrmattor ull sand
  Dörrmattan från Hay har en färgglad design i ull och jute med en rektangulär form. En perfekt detalj att lägga till i din hall för att få en mer välkomnande känsla. Välj mellan olika färger. Om dörrmattan från Hay- Färgglad design.- Gjord av jute och ull.- Storlek: 50x70 cm. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Tica Copenhagen Dot Skomatta L Svart - Dörrmattor Gummi Svart - 00532

  tica copenhagen dot skomatta l svart - dörrmattor gummi svart - 00532
  Dot skomatta från Tica Copenhagen. En snygg och praktiskt skomatta tillverkad i gjutet naturgummi. Mattan är perfekt att ha i hallen under ruskiga årstider med regn och lera som gärna smutsar ner. Kanten som ramar in mattan är en smart funktion så att inte vatten och smuts rinner ut på golvet. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i Gummi från Tica Copenhagen med stor omsorg.
 • Dörrmatta av PVC

  dörrmatta av pvc
  100% PVC Halkskydd på undersidan Mått: 45 x 70 cm Maskintvätt 30°
 • Lines dörrmatta silver 60x90

  lines dörrmatta silver 60x90
  Lines dörrmatta från Classic Collection. Dörrmattan är tillverkad för hand och har ett randigt mönster som går i två riktningar. Mattan har ett mönster med både höga och låga partier vilket ger mattan ett djup. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Mattan från Classic Collection är handgjord och mindre avvikelser kan förekomma i mönster och färg. Detta gör att varje produkt är unik i sig. Det förekommer även en storleksvariation om +/- 5%.
 • Dörrmatta av PVC

  dörrmatta av pvc
  100% PVC Halkskydd på undersidan Mått: 45 x 70 cm Maskintvätt 30°
 • Dixie Dörrmatta 60x90 Cm Lead Grey - Dörrmattor Jute Lead Grey - 52275948

  dixie dörrmatta 60x90 cm lead grey - dörrmattor jute lead grey - 52275948
  Jute dörrmatta från Dixie med en klassisk design i jute och gummi på baksidan med en rektangulär form. En perfekt detalj till din hall för att få en mer välkomnande känsla. Bra att veta om Jute dörrmatta - Klassisk design.- Tillverkad av jute och gummi.- Rektangulär form.- Dörrmattan finns i olika färgval.- Dörrmattan passar bra i hallen. Vi har valt ut Lead Grey Dörrmattor i Jute från Dixie med stor omsorg.
 • Dixie Fiona Dörrmatta 45x75 Cm - Dörrmattor Jute Svart

  dixie fiona dörrmatta 45x75 cm - dörrmattor jute svart
  Dörrmattan från Dixie har en tunn, slitstark look i jute med en rektangulär form och en undersida i naturlatex perfekt för att få hallen att se mer välkomnande ut. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Endast för inomhusbruk. Tillverkad i Indien. Om dörrmattan från Dixie- Dörrmattan kommer i olika storlekar.- Dörrmattan kommer i olika färger.- Gjord av jute.- Rektangulär form.- Höjd: 5 mm.- Tillverkad i Indien. Skötselråd för dörrmattan- Dammsuges eller skakas ur.- Torka genast bort fläckar med en fuktig trasa. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Tica Copenhagen Dot Skomatta S - Dörrmattor Gummi Svart

  tica copenhagen dot skomatta s - dörrmattor gummi svart
  Dot är en snygg, stilren och praktisk skomatta med kant som samlar upp smuts, grus och vätska så golvet inte blir smutsigt. Storlek S rymmer ett par vuxenskor, M rymmer två par och L rymmer fyra par vyxenskor.Dot tillverkas i gummi av Tica Copenhagen. Gummit är slitstarkt, hållbart, tungt och robust material som inte glider på golvet som liknande mattor i plast gör. kanten som också är i gummi tåls att gå på utan att den knäcks. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Dörrmatta Wave

  dörrmatta wave
  Dörrmatta med ett livfullt mönster längs med kanterna. Mattan är lätt att hålla fräsch då den är enkel att dammsuga och även tvättbar i 30 °C. En slitstark dörrmatta med gummerad och halkfri baksida.
 • Palma plain svart - flatvävd matta

  palma plain svart - flatvävd matta
  Palma plain är en flatvävd matta med melerat garn. Mattan är tillverkad helt i material som tål fukt och väta, vilket gör att den passar lika bra att placera utomhus som inomhus. Här är Palma
 • Pappelina Viggo Small One Dörrmatta 70x90 Cm Warm Grey/vanilla - Dörrmattor Pvc Grå

  pappelina viggo small one dörrmatta 70x90 cm warm grey/vanilla - dörrmattor pvc grå
  Viggo Small One i grå och vaniljvitt är en vändbar matta som fungerar både ute och inne. Lätt att hålla ren med dammsugning och avtorkning.Plastmattorna består av 90% svensk plastfolie och 10% tysk varptråd sammanvävt på vävstolar. Pappelina följer alla regler, förordningar och krav för miljö och hälsa i Sverige och EU. Inga miljöfarliga tungmetaller eller hälsofarliga mjukgörare finns i mattorna tack vare att de tillverkas av plastråvara. Pappelinas mattor vävs av svensk PVC plastfolie i Gislaved Folie AB som är miljö- och kvalitetscertifierade. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg mörkgrå.
 • Dixie Dörrmatta 70x120 Cm - Dörrmattor Sisal Grå

  dixie dörrmatta 70x120 cm - dörrmattor sisal grå
  Dörrmattan från Dixie har en klassisk, grå design i sisal med en bred kant och en baksida i latex perfekt för hallen. Välj mellan olika storlekar. Om dörrmattan från Dixie- Klassisk design.- Tillverkad av sisal och latex.- Bred kant.- Dörrmattan passar bra i hallen.- Höjd: 8 mm. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Dixie Freja Dörrmatta Natural 60x90 Cm - Dörrmattor Jute Natural - 37804

  dixie freja dörrmatta natural 60x90 cm - dörrmattor jute natural - 37804
  Freja dörrmatta från Dixie med en hållbar design i slitstark jute med en naturlig look perfekt för alla hem. Den har en förstärkt baksida i latex. Välj mellan olika storlekar. Bra att veta om Freja dörrmatta - 100% jute.- Slitstark, hållbar design.- Förstärkt baksida.- Dörrmattan passar bra i hallen.- Dörrmattan finns i flera storlekar.- Tillverkad i Indien Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Dammsuges eller skakas ur.- Blötlägg ej. Vi har valt ut Natural Dörrmattor i Jute från Dixie med stor omsorg.
 • Tica Copenhagen Dot Skomatta S Svart - Dörrmattor Gummi Svart - 00530

  tica copenhagen dot skomatta s svart - dörrmattor gummi svart - 00530
  Dot skomatta från Tica Copenhagen. En snygg och praktiskt skomatta tillverkad i gjutet naturgummi. Mattan är perfekt att ha i hallen under ruskiga årstider med regn och lera som gärna smutsar ner. Kanten som ramar in mattan är en smart funktion så att inte vatten och smuts rinner ut på golvet. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i Gummi från Tica Copenhagen med stor omsorg.
 • Dörrmatta Havana. Svartvit chenille av polyester

  dörrmatta havana. svartvit chenille av polyester
  Dörrmatta. Chenille av polyester. 50 x 80 x 1 cm.
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • KAITO dörrmatta 60x90 cm

  kaito dörrmatta 60x90 cm
  Lättskött, tålig och praktisk dörrmatta i polypropylen med gummerad baksida. Mattan har reliefmönster som dels gör det enkelt att borsta av skorna och det samlar också upp grus och smuts som stannar i fårorna utan att dras med in i rummet. Gr
 • Tica Copenhagen Graphic Skomatta M Svart - Dörrmattor Gummi Svart - 00506

  tica copenhagen graphic skomatta m svart - dörrmattor gummi svart - 00506
  Geo Metric skomatta från Tica Copenhagen. En snygg och praktiskt skomatta tillverkad i gjutet naturgummi. Mattan är perfekt att ha i hallen under ruskiga årstider med regn och lera som gärna smutsar ner. Kanten som ramar in mattan är en smart funktion så att inte vatten och smuts rinner ut på golvet. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i Gummi från Tica Copenhagen med stor omsorg.
 • Dörrmatta Kvadrat

  dörrmatta kvadrat
  Praktisk och lättskött syntetmatta med trevligt rutmönster. Mattan tål smuts och fukt och ligger stadigt på golvet tack vare den gummerade baksidan. Lätt att dammsuga och går även att tvätta i maskin på 30°.
 • Pappelina Otis Dörrmatta 70x50cm Linen/vanilla - Dörrmattor Pvc Vanilj

  pappelina otis dörrmatta 70x50cm linen/vanilla - dörrmattor pvc vanilj
  Otis Dörrmatta i blått och vaniljvitt är en praktisk och lättskött matta i PVC- plast. Otis har ett grafiskt mönster och finns i flera storlekar och färger. Mattan är även vändbar och har ett omvänt mönster på andra sidan. Mattan tål att tvättas i 30 grader, men för de större storlekarna rekommenderas handtvätt eller kemtvätt. Fläckar tas bort med en fuktig trasa eller svamp. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • House Doctor Clean Dörrmatta 85x130 Cm - Dörrmattor Gummi Natur

  house doctor clean dörrmatta 85x130 cm - dörrmattor gummi natur
  Dörrmattan från House Doctor har en slitstark design med en jordnära färg och ett subtilt mönster. Den är tillverkad av kokosfiber med återvunnet gummi perfekt för både inom- och utomhusbruk. Om dörrmattan från House Doctor- Dörrmattan kommer i 2 olika storlekar.- Slitstarkt, vattentåligt material.- Subtilt mönster. Skötselråd för dörrmattan- Rengör med dammsugare. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Sissel dörrmatta linnen beige

  sissel dörrmatta linnen beige
  Sisalmatta med beige kantband. Dörrmatta med försedd latex på baksidan som gör att den ligger stadigt på golvet. En perfekt matta att ha när gästerna välkomnas vid entrén.
 • Dixie Fiona Dörrmatta 60x90 Cm - Dörrmattor Jute Coffee

  dixie fiona dörrmatta 60x90 cm - dörrmattor jute coffee
  Dörrmattan från Dixie har en tunn, slitstark look i jute med en rektangulär form och en undersida i naturlatex perfekt för att få hallen att se mer välkomnande ut. Varje artikel är unik tack vare den handgjorda designen. Endast för inomhusbruk. Tillverkad i Indien. Om dörrmattan från Dixie- Dörrmattan kommer i olika storlekar.- Dörrmattan kommer i olika färger.- Gjord av jute.- Rektangulär form.- Höjd: 5 mm.- Tillverkad i Indien. Skötselråd för dörrmattan- Dammsuges eller skakas ur.- Torka genast bort fläckar med en fuktig trasa. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Pappelina Viggo Small One Dörrmatta 50x70 Cm Black/vanilla - Dörrmattor Pvc Svart - VIXS705

  pappelina viggo small one dörrmatta 50x70 cm black/vanilla - dörrmattor pvc svart - vixs705
  Viggo Small One Dörrmatta 50x70 cm, Black/Vanilla från Pappelina. Vi har valt ut Svart Dörrmattor i PVC från Pappelina med stor omsorg.
 • Dixie Fiona Dörrmatta 45x75 Cm Coffee - Dörrmattor Jute Coffee - 37832

  dixie fiona dörrmatta 45x75 cm coffee - dörrmattor jute coffee - 37832
  Fiona dörrmatta från Dixie med en handtillverkad design i jute med en slitstark kvalitet och en undersida i halksäker naturlatex. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Endast för inomhusbruk. Tillverkad i Indien. Bra att veta om Fiona dörrmatta - Dörrmattan kommer i olika storlekar.- Dörrmattan finns i olika färgval.- Gjord av jute.- Rektangulär form.- Höjd: 5 mm.- Tillverkad i Indien. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Dammsuges eller skakas ur.- Torka genast bort fläckar med en fuktig trasa. Vi har valt ut Coffee Dörrmattor i Jute från Dixie med stor omsorg.
 • Dörrmatta Anand i jute

  dörrmatta anand i jute
  Dekorativ dörrmatta i kraftig jute med grov struktur. Stl ca 60x90 cm - kan variera något i storlek då det är ett naturmaterial. Jute passar bra till mattor tack vare sin tålighet och slitstyrka. Jute är helt biologiskt nedbrytbart och kan åt
 • Hay Dörrmatta Grön - Dörrmattor Ull Grön - 508321

  hay dörrmatta grön - dörrmattor ull grön - 508321
  Dörrmatta från Hay med en färgglad design i ull och jute med en rektangulär form. En perfekt detalj att lägga till i din hall för att få en mer välkomnande känsla. Välj mellan olika färger. Bra att veta om dörrmatta - Färgglad design.- Gjord av jute och ull.- Storlek: 50x70 cm. Vi har valt ut Grön Dörrmattor i Ull från HAY med stor omsorg.
 • Linie Design Surface Dörrmatta 50x80 Cm - Dörrmattor Jute Natural

  linie design surface dörrmatta 50x80 cm - dörrmattor jute natural
  Surface dörrmatta i 100 % jute från Linie Design. Dörrmattan ger ett stilrent uttryck och får dig själv och dina gäster att känna sig välkomna när ni kommer innanför dörren. Jute är ett naturmaterial som är slitstarkt och dessutom trendigt.Egenskaper Matta i 100 % jute från Linie Design Jute är slitstarkt och trendigt Mattan är naturfärgad och handvävd Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Dörrmatta Wash&Clean

  dörrmatta wash&clean
  Dörrmatta med välkomnande motiv. Mattan är tillverkad i slitstark och lättskött syntet, som är enkelt att dammsuga och hålla rent. Skyddar golvet mot fukt och väta.
 • Dörrmatta Wave

  dörrmatta wave
  Dörrmatta med ett livfullt mönster längs med kanterna. Mattan är lätt att hålla fräsch då den är enkel att dammsuga och även tvättbar i 30 °C. En slitstark dörrmatta med gummerad och halkfri baksida.
 • Dixie Circle Dörrmatta 45x75 - Dörrmattor Gummi Svart

  dixie circle dörrmatta 45x75 - dörrmattor gummi svart
  Dörrmattan från Dixie har en trendig design i gummi med cirkeldetaljer och en rektangulär form. En perfekt detalj att lägga till i din hall för att få en mer välkomnande känsla. Om dörrmattan från Dixie- Dörrmattan passar bra i hallen.- Rektangulär form.- Gjord av gummi.- Cirkeldetaljer.- Storlek: 45x75 cm. Skötselråd för dörrmattan- Rengör med en fuktig trasa. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Dixie Fiona Dörrmatta 60x90 Cm Grå - Dörrmattor Jute Grå - 52275940

  dixie fiona dörrmatta 60x90 cm grå - dörrmattor jute grå - 52275940
  Fiona dörrmatta från Dixie med en handtillverkad design i jute med en slitstark kvalitet och en undersida i halksäker naturlatex. Det omsorgsfulla hantverket gör varje produkt unik och innebär att små variationer kan förekomma. Endast för inomhusbruk. Tillverkad i Indien. Bra att veta om Fiona dörrmatta - Dörrmattan kommer i olika storlekar.- Dörrmattan finns i olika färgval.- Gjord av jute.- Rektangulär form.- Höjd: 5 mm.- Tillverkad i Indien. Hur bör du ta hand om dörrmattan?- Dammsuges eller skakas ur.- Torka genast bort fläckar med en fuktig trasa. Vi har valt ut Grå Dörrmattor i Jute från Dixie med stor omsorg.
 • Pappelina Svea Matta Granit/black Metallic 70x240 Cm - Dörrmattor Polyester Granite

  pappelina svea matta granit/black metallic 70x240 cm - dörrmattor polyester granite
  Svea heter Pappelinas enfärgade mattor som finns i en mängd kulörer och storlekar. Alla plastmattor går att använda både utomhus och inomhus. Se skötselråd för information om hur du tar hand om din matta på bästa sätt.Plastmattorna består av 90% svensk plastfolie och 10% tysk varptråd sammanvävt på vävstolar. Pappelina följer alla regler, förordningar och krav för miljö och hälsa i Sverige och EU. Inga miljöfarliga tungmetaller eller hälsofarliga mjukgörare finns i mattorna tack vare att de tillverkas av plastråvara. Pappelinas mattor vävs av svensk PVC plastfolie i Gislaved Folie AB som är miljö- och kvalitetscertifierade. Shoppa Dörrmattor och mer Mattor hos Royal Design.
 • Kerala dörrmatta svart 60x90

  kerala dörrmatta svart 60x90
  Snygg dörrmatta i svart i nordisk design.
 • Dörrmatta Absorb

  dörrmatta absorb
  Dörrmatta av polypropylen/PVC med gummerad kant och baksida, finns i flera storlekar. Tvättas genom avspolning. Färg mörkgrå.
 • LEX dörrmatta 40x60 cm

  lex dörrmatta 40x60 cm
  Avtorkningsmatta av mycket hög kvalité! Absorberar vatten motsvarande flera gånger mattans egen vikt. Halkfri gummibaksida, lugg av polypropylen. Handtvätt 30°. Kan även borstas eller spolas av med vatten och såpa. 40x60 cm.
 • Dörrmatta av PVC

  dörrmatta av pvc
  100% PVC Halkskydd på undersidan Mått: 45 x 70 cm Maskintvätt 30°
 • Kerala dörrmatta natural 60x90

  kerala dörrmatta natural 60x90
  Kerala dörrmatta från Classic Collection är handvävd i jute. Materialet passar perfekt som dörrmatta då jute är ett av världens starkaste naturmaterial. Kerala mattan är naturfärgad och har fransar på kortsidorna. Classic Collection är ett svenskt varumärke som designar produkter inom inredning i en tidlös design. Dörrmattan från Classic Collection är handgjord och mindre avvikelser kan förekomma i mönster och färg. Detta gör att varje produkt är unik i sig.
 • NORBO dörrmatta

  norbo dörrmatta
  Dörrmatta i jute med baksida av latex. En härlig dörrmatta som skänker din hall värme och en inbjudande känsla. Material: 100% jute. Storlek: Ange storlek vid beställning. Skötselråd: Dammsugning. Tips/råd: Rotera mattan med jämna mellanru

Dörrmattor utomhus

Det finns en viktig skillnad på dörrmattorna gjorda för att ha utomhus mot de som läggs innanför dörren. Utomhusmattan måste ju klara av fukt, regn och kanske snö? Det beror ju såklart på hur din entré ser ut där du vill placera utomhusdörrmattan. Kanske mattan även måste stå emot sol och inte blekna med tiden.

dörrmatta utomhus

Mattor i material med god uppsugningsförmåga

Beroende på materialval kan en dörrmatta har mer eller mindre uppsugningsförmåga. En bra absorberingsmatta ska kunna hålla smuts och vatten kvar i mattan. Smutsen ska du sedan kunna skaka av men ibland ska mattan även kunna tålas att spolas med ljummet vatten och diskmedel.

Syntetiska material som polyamid och polypropylen/PVC slår här de naturliga materialen på fingrarna. Dörrmattor i mjuk ull ställer högre krav på fackmässig tvätt och tyvärr kommer de ganska snabbt att se slitna och tråkiga ut.

Funktionell entrématta utomhus och snygg dörrmatta inomhus

Ett bra tips är att ha en dörrmatta utomhus som är av mer grov karaktär. Välj en som är gjord för utomhusbruk och som tål att man stampar av sig smuts och annat.

Då kan du välja en "snyggare" matta direkt i hallen som är i ett mindre tåligt material men som kanske känns mer ombonat.