Möbler
www.mobel.se

Svarta pinnstolar

Pinnstolen har funnits i flera hundra år och är fortfarande populär som köksstol i svenska hem. Svart är en vanligt förekommande färg på pinnstolar och går att matcha med både ljusa och mörka färger på köksbordet.

Varumärken som har svarta pinnstolarna i sortimentet just nu är exempelvis Department med modell H17. Den har 7 pinnar och kan köpas i jämna par för överkomligt pris.

16 pinnstolar i svart

 • Wood H17 Pinnstol, Svart

  wood h17 pinnstol, svart
  Wood pinnstol från Department. Pinnstolen är en klassiker som aldrig blir omodern. En enkel design som kombinerat tidlöst formspråk med moderna linjer. Stolen passar lika bra vid köksbordet som i matsalen. Wood pinnstol tillverkas i gummiträ, vitpigmenterad ek och i flera härliga färger. Levereras i förpackning om två stolar och som enkelt monteras ihop. Stolen kan endast köpas i minst 2 st stolar och i jämna par, dvs 2,4,6,8 osv. Priset som visas är per styck.
 • Designtorget Stol Family 2. svart

  designtorget stol family 2. svart
  Family Chair No.2 från varumärket Design House. Stolen är designad av Lina Nordqvist och ingår i en kollektion av traditionella svenska pinnstolar där de olika stolarna har sitt eget unika uttryck men ändå passar utmärkt ihop som en familj. Stolen är tillverkad i bok och med en vit vattenbaserad matt lack. Family Chair stolarna vann Accent på Design Award i New York och på Swedish Elle Deco’s Design Award 2009.
 • Dalsland Karmstol - Svart

  dalsland karmstol - svart
 • Designtorget Stol Family 3. svart

  designtorget stol family 3. svart
  Family Chair No.3 från varumärket Design House. Stolen är designad av Lina Nordqvist och ingår i en kollektion av traditionella svenska pinnstolar där de olika stolarna har sitt eget unika uttryck men ändå passar utmärkt ihop som en familj. Stolen är tillverkad i bok och med en vit vattenbaserad matt lack. Family Chair stolarna vann Accent på Design Award i New York och på Swedish Elle Deco’s Design Award 2009.
 • HENSVIK/HASSLÖ Matgrupp 4 Stolar Natur/Svart

  hensvik/hasslö matgrupp 4 stolar natur/svart
  Denna snygga matgrupp är en kombination av Hensvik matbord och fyra pinnstolar av modellen Hasslö. Bordet i matgruppen är vackert och robust i oljad ek och ger ett stabilt och hemtrevligt intryck. Matgruppens stolar är klassiska pinnstolar av gummiträ. Design & egenskaperHasslö är en svart pinnstol i klassisk design. Stolen är tillverkad i gummiträ.Hensvik har en enkel design med hemtrevlig känsla. Bordet är tillverkat i ek.Bordet är anpassat för 6-8 personer. Tänk på att skydda bordsskivan från varma föremål med underlägg eller liknande.Leverans & förpackningLevereras omonterad.Antal förpackningar: 3 stFörpackningsmått: 168x99x13 cm/2st 47x51x47 cm.Vikt: 45/2x6,5 kg
 • Dalsland Pinnstol med armstöd - Svart

  dalsland pinnstol med armstöd - svart
 • Birka Pinnstol - Svart

  birka pinnstol - svart
 • Pinnstol Fårö Karmstol - Svart

  pinnstol fårö karmstol - svart
 • Dalsland Pinnstol - Svart

  dalsland pinnstol - svart
 • Pinnstol Karl - svart

  pinnstol karl - svart
 • Tärnö Pinnstol - Svart

  tärnö pinnstol - svart
 • Bistro karm trästol - Svart

  bistro karm trästol - svart
 • Wasa Pinnstol - Svart

  wasa pinnstol - svart
 • J104 Pinnstol, Svart

  j104 pinnstol, svart
  Pinnstolen J104 är formgiven av Jørgen Baekmark för danska Hay. Stolen har en klassisk och funktionell design med ett grafiskt uttryck. Den breda sitsen kombinerat med den klassiska spindelstrukturen för tanken till en korsning mellan en matsalsstol och fåtölj. Grundidén bakom stolen härrör från början av 1940-talet då det primära fokuset på möbler var att designen skulle vara demokratisk. Det innebär att fokus flyttades från möblernas detaljer till möblernas form och funktion så att de blev tillgängliga för alla.J104 Stol är tillverkad av bok och erbjuds i flera färger. Stolen tillhör även en serie som omfattar flera olika pinnstolar. För mer information, se bifogat produktblad och monteringsinstruktioner.
 • Pinnstol Fårö - Svart

  pinnstol fårö - svart
 • NOAK/TIDLÖS Matgrupp 6 Stolar Natur/Svart

  noak/tidlös matgrupp 6 stolar natur/svart
  Noak är ett matbord i stilren modell med tydlig skandinavisk design. Bordsskivan har lätt rundade kanter och är tillverkad i fanerad ek, vilket gör att mönster och ådringar i träet är unikt för varje bord. Tidlös är en stol i klassisk pinnstolsmodell som verkligen lever upp till sitt namn. Stolen har ett tydligt skandinaviskt formspråk med en design som är vacker i sin enkelhet och som aldrig går ur tiden.Bordet går att förlänga på vardera sida med två 50 cm iläggsskivor som säljs separat i 2-pack. Totalt kan bordet bli 280 cm.Design & egenskaperTidlös är en pinnstol i klassisk modell med skandinaviskt formspråk. Stolens sitthöjd är 46 cm. Noak Matbord har ett enkelt formspråk i en skandinavisk stil.Bredd mellan bordsbenen är 70 cm på kortsidan och 160 cm på långsidan.Höjd från golv till underkant är 66 cm.Material & skötselStolen är tillverkad i gummiträ.Bordet har en bordsskiva av ekfanér och ben av gummiträ.Tänk på att skydda bordsskivan från varma föremål med underlägg eller liknande.Leverans & förpackningBordet och stolarna levereras omonterade. Antal förpackningar: 4 stFörpackningsmått: 102x193x13 cm / 3 st 46x58x49 cmVikt: 37 kg / 3 st 11,5 kg

Gillar du lite mer rundade former kan du kika på Famegs modell Wasa pinnstol, som också finns i svartmålad björk.

Exklusiv pinnstolsdesign från 1940- och 50-talet

Bland de lite mer exklusiva pinnstolarna hittar vi Yngve Ekströms Pinnockio från 1950 och Folke Pålssons J77 som han formgav åt HAY under 1940-talet.