Möbler
www.mobel.se

Gummerade mattor

Mattor ger komfort i form av mjukare underlag att gå på och kan tillföra färg och mönster till inredningen. Ett problem med mattor är dock att de lätt kan bli ställen där man halkar på. Vuxna såväl som barn har säkert halkat till på en matta och gjort sig illa en eller flera gånger.

Gummi är ett material som har anti-halk egenskaper och därför brukar man ibland sätta det på undersidan av mattor. Gummerade baksidor är vanligt förekommande på dörrmattor men finns även på hallmatta och andra typer av mattor.

Dörrmatta med gummibaksida

Direkt innanför dörren kanske du har klinkergolv eller glatt parkett klickgolv som mattor lätt glider på. Dörrmatta med gummibaksida är då perfekt för att inte riskera att halka det första man gör när man kommer hem, eller det sista innan man ska gå ut.

 • Rektangel gummikokos - dörrmatta

  rektangel gummikokos - dörrmatta
  En rutmönstrad dörrmatta med ovansida i kokos och botten i gummi.
 • Halvmåne gummikokos - dörrmatta

  halvmåne gummikokos - dörrmatta
  En dörrmatta som hjälper till att hålla smutsen ute. Botten i gummi och ovansida i kokos.
 • Sick - dörrmatta

  sick - dörrmatta
  Sick är en sicksack-mönstrad dörrmatta i grå färgtoner. Den har en gummerad baksida med anti-slip funktion, absorberar vatten och är bra att torka av skorna mot.
 • Scoop svart - dörrmatta

  scoop svart - dörrmatta
  Scoop soft är en dörrmatta i hög kvalitet. Mattan är tillverkad helt i gummi vilket gör att den tål fukt och väta bra. Den något taggiga ovansidan gör den?
 • Scoop grå - dörrmatta

  scoop grå - dörrmatta
  Scoop soft är en dörrmatta i hög kvalitet. Mattan är tillverkad helt i gummi vilket gör att den tål fukt och väta bra. Den något taggiga ovansidan gör den?
 • Savann soft - dörrmatta

  savann soft - dörrmatta
  Savann soft är en dörrmatta med motiv av huden från savannens djur. Mattan är tillverkad i syntetmaterial och har en gummerad baksida.
 • Linje - dörrmatta

  linje - dörrmatta
  Linje är en smalrandig dörrmatta i grå färgtoner. Den har en gummerad baksida med anti-slip funktion, absorberar vatten och är bra att torka av skorna mot.
 • Rubb & ring - dörrmatta

  rubb & ring - dörrmatta
  En stor matta i gummi som är lätt att hålla ren. Perfekt för höst och vinter!Fotograferad i storlek 80 x 120 cm.

Gångmattor med gummerad baksida

Ett annat ställe i hemmet eller på kontor är gångar till och mellan rum. En gångmatta är väldigt lång och såna kan lätt korva ihop sig. Det går att undvika om gångmattan har anti-slip under i form av gummerad baksida.

Gångmattor kan man ibland beställa på metervara så tänk på att priset här nedan isåfall är kronor/meter.

 • Wave blå - gångmatta på metervara

  wave blå - gångmatta på metervara
  Gångmattan Wave på metervara, här i ett blått utförande, är en snygg matta med ett vågigt mönster. Baksida i gummi gör att mattan ligger still på golvet.
 • Wave svart - gångmatta på metervara

  wave svart - gångmatta på metervara
  Gångmattan Wave på metervara, här i ett svart utförande, är en snygg matta med ett vågigt mönster. Baksida i gummi gör att mattan ligger still på golvet.
 • Wave grå - gångmatta på metervara

  wave grå - gångmatta på metervara
  Wave, en gångmatta på metervara, med sitt ganska talande namn har ett vågigt mönster längs med kanterna. Här ser du mattan i färgen grå. Baksidan i gummi gör att mattan ligger still på ditt
 • Wave beige - gångmatta på metervara

  wave beige - gångmatta på metervara
  Gångmattan Wave på metervara med en halkfri baksida i gummi och en ovansida i syntet ser du här i färgen beige.
 • Tirana svartbrun - gångmatta på metervara

  tirana svartbrun - gångmatta på metervara
  Här är mattan Tirana som gångmatta på metervara. Tirana är en stilren matta med halkfri baksida i gummi och en ovansida i syntet. Mönstret utgörs av diskreta romber.?
 • Tirana grå - gångmatta på metervara

  tirana grå - gångmatta på metervara
  Här är mattan Tirana som gångmatta på metervara. Tirana är en stilren matta med halkfri baksida i gummi och en ovansida i syntet. Mönstret utgörs av diskreta romber.?
 • Tasman multi - gångmatta på metervara

  tasman multi - gångmatta på metervara
  Tasman är en matta med kort öglad lugg och gummerad baksida. Här är den som gångmatta på metervara. Här ser du Tasman i färgen multi.
 • Tasman earth - gångmatta på metervara

  tasman earth - gångmatta på metervara
  Tasman är en matta med kort öglad lugg och gummerad baksida. Här är den som gångmatta på metervara. Här ser du Tasman i färgen earth.