Möbler
www.mobel.se

Vad är en Futon?

Futon är en japansk madrass som i traditionellt japanska hem används som sovplats. I väst har futon fått en bredare användning och kan vara en populär och elegant möbel som kan användas i alla rum och hem.

Den är perfekt för små utrymmen eftersom den enkelt kan omvandlas från en soffa till en säng. Futonsängar finns i en mängd olika stilar, färger och material för att passa till alla inredningar. Ett komplett set består av en futonmadrass (shikibuton) och en täckfuton (kakebuton).

Tänk på detta när du ska köpa en futon

- Futonens storlek. Se till att mäta utrymmet där du tänker placera futonen innan du köper den. Futonerna finns i olika storlekar, från enkel till dubbel bredd.

- Typ av futonmadrass. Det finns olika typer av madrasser tillgängliga för futons, bland annat minnesskum, latex och spolar. Överväg dina behov och önskemål när du väljer madrass.

- Färg och material. Futons finns i ett stort antal färger och material, från traditionella träramar till moderna stoppade versioner. Välj en färg och ett material som kompletterar dina befintliga möbler och din inredning.

Tips på Futonsoffor (japanska bäddsoffor)

 • Karup Design - Bäddsoffa Grab - Svart

  karup design - bäddsoffa grab - svart
  Dela . Omvandla . Grab bäddsoffa är gjord för att dela. Både som soffa och som dubbelsäng när den är utfälld. Armstöden är designade för att enkelt kunna omvandlas och fungera som dubbelsängens bakben genom att vända den - vilket är den enklaste förvandlingen från soffa till säng hittills. En bekväm futonmadrass ingår. Designad av Says Who för Karup Design. Observera att eftersom trä är ett levande material som utvecklas med tiden kan det förekomma mindre färgvariationer från en produkt till en annan.
 • Karup Design - Bäddsoffa Beat Natur Bas - Brun

  karup design - bäddsoffa beat natur bas - brun
  Lean . Read . Dream - Beat-soffan ger en touch av enkelhet och luftighet till alla rum där du placerar den. Med armstöden uppåt skapar den högkvalitativa futonmadrassen ett inbjudande bo av mjukhet att sitta i, ensam eller med någon annan. Sänk ned ett armstöd med en snabb och enkel rörelse och du har en solstol där du kan sträcka ut dig, dagdrömma och verkligen varva ner. Lägg ner det andra armstödet så skapar du en enkelsäng som inte kan slås i form av unikhet.
 • Karup Design - Loungesoffa Beat Svart Bas - Beige

  karup design - loungesoffa beat svart bas - beige
  Lean . Read . Dream - Beat-soffan ger en touch av enkelhet och luftighet till alla rum där du placerar den. Med armarna uppåt skapar den högkvalitativa futonmadrassen ett inbjudande bo av mjukhet att sitta: ensam eller med någon annan. Sänk ned en arm med en snabb och enkel rörelse och du har en solstol där du kan sträcka ut, dagdrömma och verkligen varva ner. Lägg ner den andra armen så skapar du en enkelsäng som inte kan slås i form av unikhet.
 • Karup Design - Soffa Grab Natur Bas - Beige

  karup design - soffa grab natur bas - beige
  Share . Release . Nap - Grab. Fungerar såväl som en soffa eller som en dubbelsäng när den veckas ut. Armstöden på Grab är utformade för att enkelt kunna frigöras för att fungera som bakbenen till dubbelsängen med bara ett lätt lyft- vilket är den enklaste omvandlingen från soffa till säng hittills. Grab kommer med en bekväm futon madrass. Design av Says Who för Karup Design.
 • Karup Design - Soffa Grab Natur Bas - Beige

  karup design - soffa grab natur bas - beige
  Share . Release . Nap - Grab. Fungerar såväl som en soffa eller som en dubbelsäng när den veckas ut. Armstöden på Grab är utformade för att enkelt kunna frigöras för att fungera som bakbenen till dubbelsängen med bara ett lätt lyft- vilket är den enklaste omvandlingen från soffa till säng hittills. Grab kommer med en bekväm futon madrass. Design av Says Who för Karup Design.
 • Karup Design - Bäddsoffa Shin Sano Natur - Röd

  karup design - bäddsoffa shin sano natur - röd
  Sit . Unfold . Sleep -Shin Sano har en bekväm, tjock futonmadrass omgiven av en snygg, lamellram på baksidan. Dra ut futon platt och på några sekunder har du en härlig, tvåbäddsgäst med huvudbonad och två bekväma kuddar att luta dig mot. Shin Sano fungerar också bra som bäddsoffa för de tider då man bara vill koppla av hemma.
 • Karup Design - Multifunktionsbädd + Soffa Chico - Grå

  karup design - multifunktionsbädd + soffa chico - grå
  Sit. Party. Dream - Chico är en av våra mest grundläggande och lättanvända designer samtidigt som den är mycket anpassningsbar till dina förändrade behov. Chico är byggd av bara två Tatami-mattor, två futon-madrasser och två kudduppsättningar. Det finns inga gångjärn; faktiskt passar dess bitar samman utan någon typ av anslutningsdelar. Detta betyder att du enkelt kan konvertera din Chico mellan en sektion, en mindre soffa och en dubbelsäng! Denna enkla men ändå effektiva soffa är perfekt för att kasta fester, koppla av och vara värd för gäster. Trädetaljer av massiv furu. FSC-certifierad produkt, vilket innebär att den består av trä som är avverkat från ett ansvarsfullt skogsbruk som tar hänsyn till människor och miljö.
 • Karup Design - Bäddsoffa Buckle-up Inomhus - Grå

  karup design - bäddsoffa buckle-up inomhus - grå
  Sit . Roll . Sleep - Buckle-Up förvandlas enkelt från en modern sittplats till ett funktionellt gästboende i tre enkla steg. Vik helt enkelt ut sittdynan, lossa upp det rullade ryggstödet och stapla sedan båda futonerna för att skapa en lyxig, tjock bädd som ger dämpad komfort hela natten. Våra futoner är bredare och tjockare än traditionella futoner. Buckle-Up är mycket funktionell, elegant och ett utmärkt sätt att maximera din bostadsyta.

Dagtid använder man futonsoffan som en sittmöbel och när det är läggdags kan man med några enkla manövrar göra om den till sovplats. Det är med andra ord en bra japansk bäddsoffa.

Futonmadrasser