Möbler
www.mobel.se

Louis Poulsen bord

Populärt inom Louis Poulsen bord

 • Louis Poulsen | Panthella Bord 400

  louis poulsen | panthella bord 400
  Panthella är en ikonisk lampa från Louis Poulsen, formgiven av Verner Panton år 1971. Kommer här som bordslampa men finns även som golvlampa. Den organiska designen består av en smal trumpetformad fot som kompletteras av en halvt klotformad skärm vilken ger ett mjukt, behagligt nedåtriktat ljus. Panthella bordslampa har en skärm gjord i formgjuten vit opalakryl och lampfot i formgjuten vit ABS med ett stativ i vitt stål. Tack vare materialet reflekteras även ljuset från skärmen ut i rummet, vilket var ett av Verner Pantons huvudsakliga mål i skapandet av Panthella.
 • Louis Poulsen | PH 2/2 The Question Mark Limited Edition

  louis poulsen | ph 2/2 the question mark limited edition
  PH 2/2 Question Mark Limited Edition från Louis Poulsen är en specialutgåva formgiven av Poul Henningsen. Lampan är en del av den ikoniska lampkollektionen PH där de första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Just denna modell är designad 1931 och här ges den ut som den första återintroduktionen av Pouls ”rena” modeller där proportionerna mellan nyanserna har ett mer kompakt, runt utseende jämfört med hybridstorlekarna. Lampan har Poul Henningsens initialer ingraverade och tillverkas endast i en begränsad upplaga vilket gör den till ett samlarföremål.Poul Henningsens belysningsdesign grundar sig i vetenskapen, där han framför allt utgick från den logaritmiska spiralen. Detta har gett PH-lamporna sin ikoniska design, som försäkrar en symmetrisk ljusspridning över hela glasskärmens kurvatur.PH 2-2 Question Mark Limited Edition har en karaktäristisk frågeteckenform med en design som är klassisk men ändå figurativ och lekfull. Tack vare dess storlek och användningen av vackra och klassiska material passar den enkelt in i de flesta hem. Man har skapat en lampa där den justerbara övre delen kan lutas 45 grader till höger eller vänster genom att vrida på handtaget och är ett bevis på Pouls tradition att skapa bländfritt ljus och kvalitetshantverk med funktionalitet i åtanke. Bordslampan har skärmar gjorda i munblåst vitt opalglas som ger ett mjukt, riktat ljus nedåt. Skärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt. Topplatta, lampfot och stativ är gjorda i mässing.
 • Louis Poulsen | PH 4½-3½ Glas bordslampa

  louis poulsen | ph 4½-3½ glas bordslampa
  PH 4½-3½ är en bordslampa ur den ikoniska lampkollektionen PH, formgiven av Poul Henningsen för Louis Poulsen. De första lamporna med de tre skärmarna skapades under ett samarbete mellan Poul Henningsen och Louis Poulsen år 1925-1926 för en utställning i Paris. Kollektionen PH består av 19 lampor och är resultatet av Poul Henningsens livslånga strävan efter att skapa det optimala bländfria ljuset. Bordslampan PH 4½-3½ har skärmar gjorda i munblåst vitt opalglas med en lila avbländningsring i trycksvarvad aluminium. Glasskärmarnas utsida är glansig medan insidan är sandblästrad matt vilket ger ett mjukt, behagligt ljus. Topplatta och lampfot är gjorda i högglansförkromad mässing. Stativet är gjort i högglansförkromat stål. Formspråket är tidlöst och passar i många olika miljöer. Poul Henningsens belysningsdesign grundar sig i vetenskapen, där han framförallt utgick från den logaritmiska spiralen. Detta har gett PH-lamporna sin karaktäristiska design, som försäkrar en symmetrisk ljusspridning över hela glasskärmens kurvatur.
 • Louis Poulsen | Panthella Portable

  louis poulsen | panthella portable
  Panthella Portable är en bärbar och batteridriven bordslampa från Louis Poulsen, och är en vidareutveckling av Verner Pantons klassisiska lampa från år 1971. År 2020 lanserade Louis Poulsen Panthella Portable med samma harmoniska formspråk, men med en integrerad LED-ljuskälla och ett laddbart batteri. Bordslampan kan dimmas i steg mellan 0, 10, 33 och 100%. USB-kabel medföljer.