Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Ritzwell möbler

 • Beatrix High Back Easy Chair

  Beatrix High-Back Easy Chair är ett av de nyare tillskotten till japanska Ritzwells kollektion och är ett resultat av en exklusiv hantverksmässig fåtölj, släppt hösten 2017. Beatrix är designad av Shinsaku Miyamoto och tillverkas i staden Fukuoka i den södra delen av Japan. Inspirationen till dess design kommer från 1950-talets skandinaviska möbler, där huvudstödet har former som påminner om klassiker från danska Fritz Hansen, vilka är skickliga på användning av just trä, tyg och läder i högkvalitativa material, liksom en expertis som Ritzwell besitter.Beatrix High-Back Easy Chair har maximal komfort där den omsluter hela kroppen med en svag lutning bakåt. I kombination med dess mjuka stoppning för ryggstödet blir Beatrix en självklar fåtölj för avslappning. Den finns att välja i många olika tyger i olika prisklasser, ett yttre skal i tjockt, vegetabiliskt garvat läder som finns att välja i tre färger samt sex olika val i solitt valnöt eller ek för underrede. I tillägg finns även en fotpall, Beatrix Ottoman, som finns i matchande utföranden.Exemplet i produktbilden är i utförandet Z-4001 för klädsel med svart läderskal. Notera att vi endast visar underrede i oljad valnöt. Vid intresse av andra utföranden, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Blava Easy Chair

  Blava Easy Chair är en mycket bekväm fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. och tillverkas i Fukuoka i södra delen av Japan. Den hantverksmässiga fåtöljen karaktäriseras av bältet som omsluter baksidan och undersidan för mjukare komfort, som finns att välja i textil eller läder i flera olika färger.Blava Easy Chair kommer från en kollektion där även Blava High-Back Easy Chair samt Blava Ottoman ingår, som delar likadant formspråk. Fotpallen är ett ypperligt komplement till fåtöljen för maximalt komfort och finns i matchande utföranden. Blava Easy Chair finns i ett brett urval av tyger och läder, bälten för ryggstöd och sittdyna samt sex olika underreden i solitt valnöt eller ekträ. Alla material som används är mycket högkvalitativa och slitstarka samtidigt som dess estetiska uttryck är tilltalande för ögat.Exemplet i produktbilden är i utförandet L-7006 för klädsel, svart läderbälte och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i vitbetsad ek samt oljad valnöt. Vid intresse av andra ytbehandlingar, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Rivage Easy Chair

  Rivage Easy Chair är en sofistikerad fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. Det är ett resultat av ett gediget hantverk som tillverkas av skickliga hantverkare i staden Fukuoka i södra delen av Japan. De svagt böjda armstöden tillsammans med solitt trä av hög kvalitet och läder alternativt tyg bidrar till dess tydliga japanska karaktär.Rivage Easy Chair finns att välja i många olika varianter för klädsel i både tyg och läder, samt ett underrede i sex olika utföranden. Detta gör att det finns många kombinationer som kan anpassas efter tycke och smak. Den finns även som karmstol i samma serie, Rivage Armchair, samt som fotpall som matchar utmärkt att vila benen på, Rivage Stool. Rivage Easy Chair har en svagt bakåtlutad sikts som bjuder in till härlig avslappning i harmoni, att läsa en bok eller ta en kopp te.Exemplet i produktbilden är i klädseln LE-8010 med underrede oljad ek.
 • Blava High Back Easy Chair

  Blava High-Back Easy Chair är en mycket bekväm fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. och tillverkas i Fukuoka i södra delen av Japan. Den hantverksmässiga fåtöljen karaktäriseras av bältet som är fäst på baksidan och påundersidan för mjukare komfort, och finns att välja i textil eller läder i flera olika färger.Blava High-Back Easy Chair kommer från en kollektion där även Blava Easy Chair samt Blava Ottoman ingår, som delar likadant formspråk. Fotpallen är ett ypperligt komplement till fåtöljen för maximalt komfort och finns i matchande utföranden. Blava finns i ett brett urval av tyger och läder, bälten för ryggstöd och sittdyna samt sex olika underreden i solitt valnöt eller ekträ. Den är svagt bakåtlutande med mjukt nackstöd som bjuder in till härlig avslappning. Alla material som används är mycket högkvalitativa och slitstarka samtidigt som dess estetiska uttryck är tilltalande för ögat.Exemplet i produktbilden är i utförandet I-2025 för klädsel, vintagebrunt läderbälte och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i svartbetsad ek samt oljad valnöt. Vid intresse av andra ytbehandlingar, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Claude Easy Chair

  Claude Easy Chair är en handgjord, exklusiv fåtölj solitt trä från japanska Ritzwell, designad av Shinsaku Miyamoto. Den är ett resultat av ett ypperligt trähantverk med tydliga japanska inslag, där man har kombinerat raka och runda former, med handkarvade detaljer som utgör dess unika karaktär.Claude Easy Chair och dess stabila karaktär ger en känsla av trygghet och stillsamhet när man sitter i den. Miyamoto har tagit den gamla traditionen av karvning, hantering av textilier och läder till en ny nivå. Claude Easy Chair går att välja i ett brett urval av tyger och läder samt går att välja i sex olika utföranden i solitt valnöt eller ek. Den finns även som matbordsstol, Claude Chair, samt som karmstol, Claude Armchair, i samma serie.Exemplet i produktbilden är i utförandet L-7006 för klädsel med underrede i oljad valnöt.
 • Lupin Lounge Chair

  Lupin Lounge Chair är en bekväm fåtölj med hög hantverksgrad, designad av Atelier D.Q. för japanska Ritzwell. Det är den kanske mest japan-präglade möbeln från Ritzwell som påminner om japansk arkitektur, framförallt användningen av det tjocka läderbältet som utgör dess karaktär. Den boxiga formen bjuder in till avslappning och komfort, där högkvalitativa material i form av solitt valnöt eller ek, tjock vegetabiliskt garvat läder och textilier bildar en helhet som för tankarna till zen-traditionen.Atelier D.Q. refererar till ett citat från Alvar Alto som lyder: ”The furniture, the fabrics, the color schemes and the structures can be earnestly and happily made so that they produce no contrast to the tragedy and comedy of human life”. Med denna filosofi i bakhuvudet skapade man Lupin Lounge Chair med mjukhet, hög komfort och avslappnande som grundpelare. Den går att välja mellan många olika tyger och läder, med läderbälte i fyra olika färger samt underrede i oljad valnöt.Utförandet på produktbilden är i klädseln LE-8010 med läderbälte i svart garvat läder och med underrede oljad valnöt. Underredet finns i fem ytterligare utföranden i valnöt eller ek med olika ytbehandlingar, oljade eller betsade.
 • Light Field 1-Seater Sofa

  Light Field 1-Seater Sofa är en del i serien Light Field från japanska Ritzwell, designad av Shinsaku Miyamoto. Ända sedan dess release år 2014 har serien blivit en bästsäljare hos Ritzwell, där Miyamoto har designat serien som en reflektion på människors önskan om det vackra och det bekväma. Han har även satt den japanska prägeln genom det handgjorda skalet i tjockt läder som omger fåtöljen.Man har en filosofi för kollektionen som lyder ”taking a seat is taking a break”, där bekvämlighet är den röda tråden för serien, med japansk finess och hantverksmässig expertis. Light Field 1-Seater Sofa finns att välja i ett brett urval av tyger och läder, där det går att välja det yttre läderskalet i fyra olika färger samt underrede i svart, pulverlackat stål alternativt i rostfritt stål. Se även Light Field 3-Seater Sofa som är en större variant samt Light Field Modular Sofa för modullösning. Den erbjuds även med en bredd på 128 cm. Vänligen kontakta kundtjänst vid intresse. Exemplet i produktbilden är i utförandet T-3030 för klädsel med svart läderskal, och underrede i svart stål. Vi erbjuder även underrede i rostfritt stål. Vänligen kontakta kundtjänst vid intresse. Notera att läderkudden ej ingår i priset.