Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Ritzwell möbler

 • MO Dining Table

  MO Dining Table är ett runt, hantverksmässigt matbord från japanska Ritzwell, designad av Shinsaku Miyamoto. Bordet tillverkas för hand i staden Fukuoka i södra delen av Japan av skickliga trähantverkare. Dess rundade skiva och ben ger ett väldigt varmt och gentilt uttryck, där det exklusiva träslaget står i centrum. Den runda formen uppmuntrar till varma möten kring bordet för måltider för 4-6 personer.MO Dining Table finns att välja i totalt sju olika varianter i två olika storlekar, där ek-varianterna kommer med samma underrede som skiva och där valnöts-varianterna kommer med svartbetsade ben i ek. Runt bordet på samtliga bilder står stolen Marcel Chair som går i samma formspråk och matchar utmärkt i samma utbud av träslag och ytbehandlingar. I samma serie finns även soffborden MO Coffee Table och MO Side Table, som går utmärkt att kombinera ihop för att få en enhetlig framtoning. Tjockleken på skivan är 35 mm.Exemplet i produktbilden är i utförandet svartbetsad ek.
 • Jabara Sideboard Body C

  Den prisbelönta byrån från japanska Ritzwell, Jabara Sideboard, är ett praktexempel på japansk innovation på högsta nivå inom möbeldesign. Shinsaku Miyamoto som är designern bakom skåpet fick det prestigefyllda priset Red Dot Design Award 2018 för sin kreativa förmåga att hitta balans mellan användningen av högkvalitativa material och teknik. Jabara Sideboard ger ett lugnt och sansat intryck med sina två karaktäriska skjutdörrär som öppnas i sidled från mitten. Denna typ av tunna stavar av trä är särskilt vanlig i delar av den japanska traditionen inom arkitektur, vanligtvis gjorda i bambu. Underredet kommer i pulverlackat stål i svart. Jabara Sideboard Body C är en av tre varianter för byrån och finns att välja i tre bredder, valnöt eller ek, där valnöten kommer glansbetsad och ek-varianten kommer i glansbetsad alternativt med vitbetsad ytbehandling. Totalt klarar Jabara en last på mellan 80-149 kg beroende på storlek. För andra varianter av byrån, se Jabara Sideboard Body A och Jabara Sideboard Body B.Exemplet i produktbilden har bredden 180 cm i vitbetsad ek.
 • Vincent Stool

  Vincent Stool är en stilren fotpall med hög hantverksgrad från japanska Ritzwell, designad in-house. Pallen tillverkas i staden Fukuoka i södra delen av Japan av skickliga hantverkare, och består av en flätad sits av tjockt, vegetabiliskt läder alternativt textilbälte med en ram i högkvalitativt, solitt trä i valnöt eller ek.Vincent Stool går att välja i totalt sex olika utföranden för underrede och ram, samt sex olika val för den flätade sitsen. Denna sits gör att den blir något skönare att sitta på. Därav går den lika väl att använda som sittpall förutom dess vanliga användningsområde som fotpall. Den passar väl i hallen och ger en varm känsla av gediget hantverk.Exemplet i produktbilden har utförandet vitbetsad ek med en sits i utförandet läderbälte - svart.
 • MCM Dining Table

  MCM Dining Table är ett prisbelönt, exklusivt matbord från japanska Ritzwell. Den är designad av Shinsaku Miyamoto och tillverkas av mycket skickliga trähantverkare i staden Fukuoka i södra delen av Japan. År 2017 fick matbordet utmärkelsen The Chicago Athenaeum Good Design Award tillsammans med den mjuka fåtöljen Diana 1-Seater Sofa, ett prestigefullt pris som delas ut årligen till innovativa produkter inom industridesign samt grafisk design från alla väldens hörn.Det långa bordet är mycket stabilt med rundade ben och solitt valnötsträ, där skivan får stöd av en stålbalk på undersidan som är pulverlackad svart. Tjockleken på skivan är 25 mm. MCM Dining table finns att välja i tre olika bredder med en skiva i solitt valnöt. Skivan kan väljas med oljad ytbehandling eller glansbetsad och underredet kommer i samma utförande som skivan. Till bordet finns matstolarna Marcel Chair samt Claude Chair från Ritzwells utbud, stolar som matchas vackert mot den något rundade skivan.Exemplet i produktbilden har bredden 320 cm med en skiva i oljad valnöt.
 • Jabara Sideboard Body A

  Den prisbelönta byrån från japanska Ritzwell, Jabara Sideboard, är ett praktexempel på japansk innovation på högsta nivå inom möbeldesign. Shinsaku Miyamoto som är designern bakom skåpet fick det prestigefyllda priset Red Dot Design Award 2018 för sin kreativa förmåga att hitta balans mellan användningen av högkvalitativa material och teknik. Jabara Sideboard ger ett lugnt och sansat intryck med sin karaktäriska skjutdörr som öppnas i sidled. Denna typ av tunna stavar av trä är särskilt vanlig i delar av den japanska traditionen inom arkitektur, vanligtvis gjorda i bambu. Den övre delen består av draglådor i exklusivt, tjockt läder i svart. Underredet kommer i pulverlackat stål i svart.Jabara Sideboard Body A är en av tre varianter för byrån och finns att välja i tre bredder, valnöt eller ek, där valnöten kommer glansbetsad och ek-varianten kommer i glansbetsad eller vitbetsad ytbehandling. Totalt klarar Jabara en last på mellan 80-149 kg beroende på storlek. För andra varianter av byrån, se Jabara Sideboard Body B och Jabara Sideboard Body C. Exemplet i produktbilden har bredden 90 cm i glansbetsad valnöt.
 • Jabara Sideboard Body B

  Den prisbelönta byrån från japanska Ritzwell, Jabara Sideboard, är ett praktexempel på japansk innovation på högsta nivå inom möbeldesign. Shinsaku Miyamoto som är designern bakom skåpet fick det prestigefyllda priset Red Dot Design Award 2018 för sin kreativa förmåga att hitta balans mellan användningen av högkvalitativa material och teknik. Jabara Sideboard ger ett lugnt och sansat intryck med sin karaktäriska skjutdörr som öppnas i sidled. Denna typ av tunna stavar av trä är särskilt vanlig i delar av den japanska traditionen inom arkitektur, vanligtvis gjorda i bambu. Den andra delen består av tre draglådor i exklusivt, tjockt läder i svart. Dessa draglådor kan placeras till vänster eller till höger efter önskemål. Underredet kommer i pulverlackat stål i svart.Jabara Sideboard Body B är en av tre varianter för byrån och finns att välja i tre bredder, valnöt eller ek, där valnöten kommer glansbetsad och ek-varianten kommer i glansbetsad eller vitbetsad ytbehandling. Totalt klarar Jabara en last på mellan 80-149 kg beroende på storlek. För andra varianter av byrån, se Jabara Sideboard Body A och Jabara Sideboard Body C.Exemplet i produktbilden har bredden 90 cm i glansbetsad valnöt. Notera att det endast går att välja draglådor för den minsta varianten, för resterande varianter kommer draglådorna på yttersidorna.
 • Beatrix High Back Easy Chair

  Beatrix High-Back Easy Chair är ett av de nyare tillskotten till japanska Ritzwells kollektion och är ett resultat av en exklusiv hantverksmässig fåtölj, släppt hösten 2017. Beatrix är designad av Shinsaku Miyamoto och tillverkas i staden Fukuoka i den södra delen av Japan. Inspirationen till dess design kommer från 1950-talets skandinaviska möbler, där huvudstödet har former som påminner om klassiker från danska Fritz Hansen, vilka är skickliga på användning av just trä, tyg och läder i högkvalitativa material, liksom en expertis som Ritzwell besitter.Beatrix High-Back Easy Chair har maximal komfort där den omsluter hela kroppen med en svag lutning bakåt. I kombination med dess mjuka stoppning för ryggstödet blir Beatrix en självklar fåtölj för avslappning. Den finns att välja i många olika tyger i olika prisklasser, ett yttre skal i tjockt, vegetabiliskt garvat läder som finns att välja i tre färger samt sex olika val i solitt valnöt eller ek för underrede. I tillägg finns även en fotpall, Beatrix Ottoman, som finns i matchande utföranden.Exemplet i produktbilden är i utförandet Z-4001 för klädsel med svart läderskal. Notera att vi endast visar underrede i oljad valnöt. Vid intresse av andra utföranden, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Beatrix Ottoman

  Beatrix Ottoman är en fotpall som är ett av de nyare tillskotten till Ritzwells kollektion, ett resultat av en exklusiv hantverksmässig möbel från Japan. Beatrix Ottoman är designad av Shinsaku Miyamoto och tillverkas i staden Fukuoka i den södra delen av Japan. Den är ett perfekt komplement till fåtöljen Beatrix High-Back Easy Chair, där stöden på kortsidorna går i samma formspråk och finns att välja i matchande utföranden.Beatrix Otttoman går lika väl att använda som sittpall men är tänkt att avlasta benen när man sitter i den mjuka, något bakåtlutande fåtöljen Beatrix. Den finns att välja i många olika tyger i olika prisklasser, ett yttre skal i tjockt, vegetabiliskt garvat läder som finns att välja i tre färger samt sex olika val i solitt valnöt eller ek för underrede.Exemplet i produktbilden är i utförandet T-3037 för klädsel, vintagebrunt läder och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i oljad valnöt. Vid intresse av andra utföranden, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Blava Easy Chair

  Blava Easy Chair är en mycket bekväm fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. och tillverkas i Fukuoka i södra delen av Japan. Den hantverksmässiga fåtöljen karaktäriseras av bältet som omsluter baksidan och undersidan för mjukare komfort, som finns att välja i textil eller läder i flera olika färger.Blava Easy Chair kommer från en kollektion där även Blava High-Back Easy Chair samt Blava Ottoman ingår, som delar likadant formspråk. Fotpallen är ett ypperligt komplement till fåtöljen för maximalt komfort och finns i matchande utföranden. Blava Easy Chair finns i ett brett urval av tyger och läder, bälten för ryggstöd och sittdyna samt sex olika underreden i solitt valnöt eller ekträ. Alla material som används är mycket högkvalitativa och slitstarka samtidigt som dess estetiska uttryck är tilltalande för ögat.Exemplet i produktbilden är i utförandet L-7006 för klädsel, svart läderbälte och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i vitbetsad ek samt oljad valnöt. Vid intresse av andra ytbehandlingar, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Blava Ottoman

  Blava Ottoman är en hantverksmässig fotpall från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. och tillverkas i Fukuoka i södra delen av Japan. Den karaktäriseras av bältet som omsluter undersidan för mjukare komfort om den används till att sittas på. Detta bälte finns att välja i textil eller läder i flera olika färger.Blava Ottoman kommer från en kollektion där fåtöljerna Blava High-Back Easy Chair samt Blava Easy Chair ingår, som delar likadant formspråk. Fotpallen är ett ypperligt komplement till fåtöljerna och finns i matchande utföranden. Blava Ottoman finns i ett brett urval av tyger och läder, bälten för under den stoppade dynan samt totalt sex olika underreden i solitt valnöt eller ekträ. Alla material som används är mycket högkvalitativa och slitstarka samtidigt som dess estetiska uttryck är tilltalande för ögat.Exemplet i produktbilden är i utförandet I-2025 för klädsel, vintagebrunt läderbälte och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i svartbetsad ek samt oljad valnöt. Vid intresse av andra ytbehandlingar, vänligen kontakta kundtjänst.
 • Rivage Armchair

  Rivage Armchair är en sofistikerad karmstol från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. Det är ett resultat av ett gediget hantverk som tillverkas av skickliga hantverkare i staden Fukuoka i södra delen av Japan. De svagt böjda armstöden tillsammans med solitt trä av hög kvalitet och läder alternativt tyg bidrar till dess tydliga japanska karaktär.Rivage Armchair finns att välja i många olika varianter för klädsel i både tyg och läder, samt ett underrede i sex olika utföranden. Detta gör att det finns många kombinationer som kan anpassas efter tycke och smak. Den finns även som fåtölj i samma serie, Rivage Easy Chair, samt som fotpall, Rivage Stool. Rivage Armchair passar lika väl runt matbordet, exempelvis det prisbelönta MCM Dining Table, som vid skrivbordet.Exemplet i produktbilden är i klädseln L-7005 med underrede oljad valnöt.
 • Rivage Easy Chair

  Rivage Easy Chair är en sofistikerad fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. Det är ett resultat av ett gediget hantverk som tillverkas av skickliga hantverkare i staden Fukuoka i södra delen av Japan. De svagt böjda armstöden tillsammans med solitt trä av hög kvalitet och läder alternativt tyg bidrar till dess tydliga japanska karaktär.Rivage Easy Chair finns att välja i många olika varianter för klädsel i både tyg och läder, samt ett underrede i sex olika utföranden. Detta gör att det finns många kombinationer som kan anpassas efter tycke och smak. Den finns även som karmstol i samma serie, Rivage Armchair, samt som fotpall som matchar utmärkt att vila benen på, Rivage Stool. Rivage Easy Chair har en svagt bakåtlutad sikts som bjuder in till härlig avslappning i harmoni, att läsa en bok eller ta en kopp te.Exemplet i produktbilden är i klädseln LE-8010 med underrede oljad ek.
 • Rivage Stool

  Rivage Stool är en japansk fotpall från Ritzwell, designad av Atelier D.Q. Det är ett resultat av ett gediget hantverk som tillverkas av skickliga hantverkare i staden Fukuoka i södra delen av Japan. Den böjda formen i solitt trä av hög kvalitet och läder alternativt tyg bidrar till dess tydliga japanska karaktär.Rivage Stool finns att välja i många olika varianter för klädsel i både tyg och läder, samt ett underrede i sex olika utföranden. Detta gör att det finns många kombinationer som kan anpassas efter tycke och smak. Den matchar utmärkt med fåtöljen Rivage Easy Chair i samma serie att vila benen på och den finns även som karmstol i samma serie. Det går även bra att använda den som sittpall vid behov.Exemplet i produktbilden är i klädseln L-7005 med underrede i oljad valnöt.
 • Blava High Back Easy Chair

  Blava High-Back Easy Chair är en mycket bekväm fåtölj från japanska Ritzwell, designad av Atelier D.Q. och tillverkas i Fukuoka i södra delen av Japan. Den hantverksmässiga fåtöljen karaktäriseras av bältet som är fäst på baksidan och påundersidan för mjukare komfort, och finns att välja i textil eller läder i flera olika färger.Blava High-Back Easy Chair kommer från en kollektion där även Blava Easy Chair samt Blava Ottoman ingår, som delar likadant formspråk. Fotpallen är ett ypperligt komplement till fåtöljen för maximalt komfort och finns i matchande utföranden. Blava finns i ett brett urval av tyger och läder, bälten för ryggstöd och sittdyna samt sex olika underreden i solitt valnöt eller ekträ. Den är svagt bakåtlutande med mjukt nackstöd som bjuder in till härlig avslappning. Alla material som används är mycket högkvalitativa och slitstarka samtidigt som dess estetiska uttryck är tilltalande för ögat.Exemplet i produktbilden är i utförandet I-2025 för klädsel, vintagebrunt läderbälte och underrede i oljad valnöt. Notera att vi endast visar underrede i svartbetsad ek samt oljad valnöt. Vid intresse av andra ytbehandlingar, vänligen kontakta kundtjänst.