Möbler
www.mobel.se
Andra varumärken

Edra möbler

 • Chiara Armchair

  Chiara är en elegant och bekväm fåtölj formgiven av Francesco Binfaré för italienska Edra. Fåtöljens ryggstöd är uppbyggt med Edras “smart kudde” som gör det möjligt att justera ryggen i vilken riktning som helst, framåt eller bakåt, vilket ger en exceptionell komfort. Chiara finns i ett brett urval av tyger eller läder och är stoppad med det patenterade kallskummet Gellyfoam® och syntetvadd. Den fyrdelade stjärnfoten är tillverkad i stålprofiler och är svängbar. Till fåtöljen finns fotpallen Chiara Footrest som säljs separat.Chiara är elegans, enkelhet och komfort, en fåtölj som är perfekt för alla inredningsstilar och aldrig går ur tiden. Det polerade underredet reflekterar sin omgivning som en spegel vilket ger den visuella effekten av att fåtöljen nästan ser ut att sväva.
 • Getsuen Armchair

  Getsuen är en fåtölj utformad som en lilja formgiven av Masanori Umeda för italienska Edra år 1990. Fåtöljen har en inre stålstruktur som är tillverkad för hand och är stoppad med polyuretanskum vilket ger en mjuk och bekväm komfort. Klädseln finns tillgänglig i ett brett urval av färger i sammet som ger en modern touch till den redan fascinerande designen. Getsuen är utrustad med plasthjul i fluorescerande grön färg på det bakre benet som gör det enkelt att flytta runt fåtöljen. En detalj som även adderar mer än bara modernitet till en klassisk möbel. Getsuen gör sig bra i de flesta inredningsstilar med sitt rena och intressanta formspråk.
 • Cipria Armchair

  Cipria Armchair är en excentrisk fåtölj formgiven av de brasilianska bröderna Fernando och Humberto Campana för italienska Edra. Bestående av tre mjuka kuddar i ekologisk päls kan Cipria liknas vid sammansatta puffar. Kuddarna är fästa på en struktur tillverkad av metall och har synliga ben tillverkade i lackerat stålrör. Den ekologiska pälsen går att välja i flera stilrena utföranden och färger. Innanför pälsen finns en stoppning av Gellyfoam och syntetiskt vadd som tillsammans skapar en komfortabel soffa.Cipria Armchair är en unik fåtölj tack vare dess utseende vilket gör att den kommer bli en intressant inredningsdetalj i det hem eller interiör den placeras i. Cipria Armchair kan med fördel placeras både i privata och offentliga miljöer.
 • Sfatto Armchair

  Sfatto Armchair är en fåtölj formgiven av Francesco Binfaré för italienska Edra. Fåtöljen är inspirerad av 1700-talets Storbritannien med ett ledigt, mjukt och rikligt formspråk som ändå är hållbar och robust. Sfatto Armchair har den klassiska låga profilen som känns igen hos en Chesterfield med nya funktioner som gör det möjligt att höja rygg och armstöd för att ge soffan ett mer modernt uttryck. Den sofistikerade mekaniken erbjuder flera olika konfigurationer för olika komfort och behov som kan uppstå i vardagen. Sfatto Armchair erbjuds även som soffa i två storlekar.Sfatto Armchair finns i ett brett urval av tyger och läder i olika färger och kompositioner. För optimal komfort är soffan stoppad med Edras patenterade Gellyfoam® och syntetvadd.
 • Alice Armchair

  Alice är en fåtölj med belysning för utomhusbruk formgiven av Jacopo Foggini för italienska Edra. Fåtöljen är tillverkad helt i polykarbonat och skapas för hand då materialet placeras i en form med en oregelbundenhet som skapar ett vackert mönster i olika färgnyanser, vilket medför att de alla får en unik touch. Alice finns i tre olika utföranden med nyanser av rosa, grön eller blå och grön. Den halvtransparenta fåtöljen har en bekväm sits som dekorerats med led-lampor undertill som skapar en vacker effekt i mörkret.
 • Corallo Armchair

  Corallo är en fåtölj formgiven av Fernando och Humberto Campana för italienska Edra år 2003. Fåtöljen som utformats likt koraller är tillverkad för hand av en sammanvävning av rostfri ståltråd, en process som tar lång tid och ger ett unikt uttryck för varje exemplar. Corallo har behandlats med epoxilack som gör den perfekt för både inomhus- och utomhusbruk, tillgänglig i färgerna svart, vit, guld och orange.
 • Favela Armchair

  Favela är en lekfull fåtölj av formgiven av Fernando och Humberto Campana för italienska Edra år 2003. Fåtöljen är har influerats av husen i de brasilianska favelorna som skickligt byggts upp med överlappande plankor i olika dimensioner och material. Favela är tillverkad helt för hand i naturligt trä som spikats och limmats fast i varandra med en avsiktlig slump. Något som medför att varje fåtölj är unik. Favela går att få i tall eller teak där versinen i teak även fungerar för utomhusbruk.
 • Grinza Armchair

  Grinza är en fåtölj med låg rygg formgiven av Fernando och Humberto Campana för italienska Edra. Fåtöljen är konstruerad med en stålram som är vadderad med kallskum och klädd i en mjuk pälsimitation eller läder. Vid montering används en teknik för att göra klädseln skrynklig vilket medför att varje fåtölj inte är den andra lik. Grinza erbjuder med sin unika design en möbel som sticker ut från mängden, en fåtölj som tar plats i alla typer av miljöer. Tack vare en konstruktion likt gummiband är armstöden oväntat elastiska och ger god komfort för alla typer av positioner, en utmärkt fåtölj för långa samtal.
 • Rose Chair

  Rose Chair är en mjuk sammetsfåtölj formgiven av Masanori Umed för italienska Edra år 1990. Den rosformade fåtöljen tillverkas med ett noggrant hantverk som står sig över tid och de vadderade rosenbladen utgör både vackra detaljer och ger en optimal komfort. Rose Chair är en inbjudande möbel som sticker ut men samtidigt är kompatibel med många inredningsstilar. Klädseln erbjuds i ett urval av färger i sammet och benen är tillverkade i borstad aluminium som behandlats med en genomskinlig lack. Rose Chair är en del av Flower Collection som Edra lanserade i samarbete med designern Umed.
 • Sade Armchair

  Sade är en generöst utformad fåtölj formgiven av Fernando och Humberto Campana för italienska Edra. Fåtöljen består av en lackerad metallstruktur som draperats med ett överhängande tyg i sammet med dekorativa läderremmar som skapar ett quiltat mönster. Klädsel finns tillgänglig i sex olika färger och är lätt vadderad vilket ger en härlig komfort. Sade är med sina rymliga storlek den perfekta möbeln att krypa ner i för långa avslappning eller sträckläsning. Den överdimensionerade klädseln kan nästan liknas vid ett täcke som sveper om en.
 • Sponge Armchair

  Sponge är en fåtölj med karakteristiska veck som uppkommer till följd av en process där läderklädseln fylls med polyuretanskum istället för den mer traditionella tillverkningen där klädseln är det sista som appliceras. En process som medför att lädret veckas med en oregelbundenhet som både ger karaktär och gör varje exemplar unikt. För att behålla sin struktur innan skummet stelnat finns det en inre stålram som förstärker konstruktionen. Sponge kan som namnet antyder liknas vid en urkramad tvättsvamp. Klädseln erbjuds i ett brett urval av läder i olika färg och prisnivåer, däribland en guldfärgad version.
 • Vermelha Armchair

  Vermelha är en omslutande fåtölj med en epoxilackerad stålram lindad med ett vävt rep. Den innovativa fåtöljen är formgiven av Fernando och Humberto Campana för italienska Edra och konstruerad för hand. Det tar flera dagar och över femhundra meter rep att fläta den karakteristiska sitsen som först lindas runt ramen för att skapa en stabil struktur och sedan flätas i ett överlappande mönster. Repet är gjort av bomull och har en kärna i akryl. Vermelha finns tillgänglig i färgerna svart, röd, silver och guld med ben i borstad aluminium.